۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۹
کد خبر: ۲۹۴۵۶۴
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی تهران:

نقش رابطه در افزایش بودجه مراکز پژوهشی/ ساماندهی بودجه‌های پژوهشی ضروری است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی تهران با بیان این‌که در پرداخت بودجه مراکز پژوهشی ساماندهی صورت نگرفته و هر مؤسسه به میزان رابطه‌ای که دارد بودجه دریافت می‌کند، گفت: متأسفانه مراکز پژوهشی به محل درآمد برای برخی افراد تبدیل شده است.
پژوهش

حجت الاسلام محمد حسن نبوی عضو گروه مدیریت پژوهشگاه علوم انسانی تهران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به کمیت و کیفیت آثار پژوهشی بیان داشت: پژوهش های حوزوی دارای رشته های مختلف مانند علوم انسانی، ادیان و مذاهب است که در همه این زمینه ها تلاش هایی صورت گرفته اما در حد مطلوب نیستند.

 

حجت الاسلام نبوی ادامه داد: رشته دیگر پژوهش دینی مربوط به اطلاع رسانی و نشر مفاهیم و معارف دینی است در این رشته نیز تلاش هایی صورت گرفته اما متأسفانه با توجه به نیازهای اقشار مختلف مانند کودکان و نوجوانان کار چندانی صورت نگرفته است و به تلاش جدی نیاز دارد.

 

وی نسبت به جایگاه حوزه علمیه در عرصه نظریه پردازی دینی بیان داشت: حوزه علمیه بزرگترین مرجع تولید علم دینی است ولی نسبت به جایگاه و نیاز آشفتگی فراوانی وجود دارد و لازم است جهت دهی و ساماندهی در پژوهش های حوزه صورت گیرد.

 

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی تهران خاطرنشان ساخت: مراکز پژوهشی دارای بودجه هستند اما به دلیل این که در پرداخت بودجه ساماندهی صورت نگرفته است هر مؤسسه به میزان رابطه ای که دارد می تواند بودجه دریافت کند و متأسفانه مراکز پژوهشی محل درآمد برای برخی افراد شده اند و به خروجی این مراکز توجهی نمی شود.

 

وی ادامه داد: کلیه بودجه ها باید از مسیر مدیریت و شورای عالی پرداخت شوند و در این صورت شورای عالی می تواند مراکز پژوهشی را تحت نظر بگیرد و با توجه به مشکلات روز، پژوهش های متناسب را از مراکز درخواست کند، اما با وضعیت کنونی کار زیادی صورت نخواهد گرفت.

 

حجت الاسلام نبوی با تأکید بر پژوهش محور گردیدن سیستم آموزشی حوزه علمیه بیان داشت: سیستم آموزشی حوزه علمیه استاد محور است بدین معنی که استاد مطلبی را می گوید و طلاب آن را می نویسند و در مورد آن مباحثه می‌کنند و روز بعد نیز همین اتفاق رخ می دهد در حالی که شیوه استاد محور در دنیا منسوخ شده است.

 

وی ادامه داد: یکی از شیوه های موجود در سیستم آموزشی شیوه شاگرد محور است که در این شیوه یک شاگرد مباحث را برای دیگر شاگردان بیان می کند و هنگامی که شاگرد به مشکلی برخورد کند استاد او را راهنمایی می کند؛ شیوه دیگر پژوهش محور است و در آن شیوه هنگامی که از یک موضوع به صورت تئوری بحث می کنند در یک دوره به صورت عملی به آن موضوع می پردازند این شیوه در سیستم آموزشی بسیار مفید و کارآمد است.

 

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی تهران اضافه کرد: حوزه علمیه نیز باید در همه دروس چند نمره را به پژوهش اختصاص دهد و استاد نیز در هر زمینه ای که تدریس می کند در همان زمینه یک موضوع پژوهشی به طلاب واگذار کند؛ چنین کاری می تواند تأثیرات فراوانی را ایجاد کند.

 

وی با بیان این که دروس خارج باید موضوع محور باشند، بیان داشت: در دروس خارج استاد باید یک فرع فقهی را در اختیار طلاب قرار دهد و طلاب با مراجعه به روایات و تقریرات علما، حکم فقهی این موضوع را استنباط کنند و استنباط خودشان را به عنوان نظر در کلاس درس خارج بیان کنند تا توسط دیگر طلاب مورد نقد قرار گیرد و استاد در پایان نظرنهایی را بدهد./1324/ت302/ی

ارسال نظرات