اخبار کوتاه آستان قدس رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، شرکت فرش آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین تولیدکننده فرش دستباف در ایران، سالانه شش هزار متربع فرش دستباف تولید می کند.
غلامرضا باغشنی، مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی با اشاره به وجود سطح مفروش 30 هزار مترمربعی در رواق های حرم مطهر رضوی گفت: کلیه فرش های بافته شده توسط این شرکت پس از گذشت پنج تا شش سال استفاده در حرم رضوی به واحد بازرگانی برای فروش تحویل داده می شود و فرش های نو جایگزین آنان خواهد شد.
وی با بیان این مطلب که در تهیه و بافت این فرش ها از بهترین مواد اولیه بومی استفاده می شود، تاکید کرد: برای تهیه 21 رنگ متفاوت تنها از مواد گیاهی استفاده شده است و سالانه حدود 40 تن پشم به صورت الیاف در کارگاه رنگرزی با این رنگ های گیاهی رنگ آمیزی می شود.
مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی تصریح کرد: کارگاه واقع در مشهد در وسعتی افزون بر 12 هکتار دارای 5 سالن کارگاهی و صنایع وابسته مانند: رنگرزخانه، قالی شویی، سالن طراحی و سالن اداری است.
برگزاری 60 جلسه «پرسمان دینی»
همزمان با ایام تابستان، از سوی اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، بیش از 60 جلسه برنامه «پرسمان دینی» در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
مهدی لسانی، رییس اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی با بیان این خبر گفت: جلسات پرسمان دینی با موضوعات «جایگاه زن در اسلام»، «زیارت برتر، آثار و برکات زیارت»، «تربیت فرزند»، «امامشناسی»، «سیره خانوادگی و تربیتی امام رضا(ع)»، «سیره سیاسی، اجتماعی و عبادی امام رضا(ع)» و «مهدویت» برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه در تابستان سال جاری بیش از 300 هزار زائر از 60 جلسه برنامه پرسمان دینی بهرمند شدند، افزود: این ویژه برنامه هر روز به جز جمعه ها بعد از نماز مغرب و عشاء با حضور زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی در صحن جمهوری اسلامی برگزار می شد و مخاطبان دیگر نیز می توانستند از طریق سایت رضوی تی وی این برنامه را به صورت زنده مشاهده کنند.
رییس اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی بیان کرد: این جلسات از جمله برنامههای موفق اداره پاسخگویی به سؤالات دینی است که در آن سعی شده با نگاههای عمیق به مسائل معرفتی، تربیتی و خانوادگی، فرصتی را برای پرسش و پاسخ، اندیشیدن، فهمیدن و رسیدن به معارف زلال و ناب دینی فراهم آورد.
وی، تبیین الگویی کارآمد و جامع از نظام تعلیم و تربیت اسلامی در حوزههای خانواده، جوان و اجتماع برای عموم زائران حرم مطهر رضوی را اهداف برگزاری جلسات پرسمان دینی عنوان کرد و درباره کیفیت برگزاری این جلسات گفت: در هرجلسه استاد در حوزه موضوع مربوطه به ایراد سخنرانی پرداخته و در بخش دوم، به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده می شود، همچنین در این جلسات بر اساس گفتار استاد، مسابقه ای به عمل می آید که در پایان به رسم یادبود و تبرک هدایایی اعطا می شود.
اهتزاز پرچم آستان قدس رضوی بر فراز قله دماوند
جمعی از کارکنان مجموعه آستان قدس رضوی، قله بلند دماوند را با شعار «اول فتح انسانیت، سپس فتح قله» فتح کردند.
سرپرست این گروه هدف از این اقدام را نشان دادن عشق و ارادت به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به ویژه حضرت رضا(ع) عنوان کرد و گفت: برنامه صعود به بلندترین قله آتشفشانی آسیا را با کمک از حضرت رضا(ع) و از جوار بارگاه ملکوتی این حضرت آغاز کردیم.
حسین کریمی با بیان اینکه این کوهپیمایی به مدت هفت روز به طول انجامید، اظهار کرد: علاوه بر قله دماوند به ارتفاع پنج هزار و 671 متر، قله های علم کوه به ارتفاع چهار هزار و 850 مترو سبلان نیز به ارتفاع چهارهزار و 811 متر را فتح کردیم.
کریمی اظهار کرد: در سال 93 کوهنوردی را به صورت مبتدی آغاز کردم و در حال حاضر دارای مدرک متوسطه پزشکی کوهستان از فدراسیون این رشته ورزشی هستم.
مراجعه 3400 زائر به واحد مشاوره دینی
در ایام تابستان بیش از سه هزار و 400 زائر به واحد مشاوره دینی حرم مطهر رضوی مراجعه کردند.
مهدی لسانی، رییس اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی اظهار کرد: واحد مشاوره دینی حرم مطهر رضوی در ایام تابستان همه روزه به جز روزهای تعطیل از هشت صبح تا هشت شب به عموم زائران و مجاوران حضرت رضا(ع) خدمات مشاوره ای ارائه داد.
وی با اشاره به اینکه روزانه به طور میانگین بیش از 60 زائر به صورت حضوری از خدمات مشاوره دینی بهره مند می شوند، افزود: به طور میانگین در تابستان سال جاری 50 درصد از زائران و 50 درصد از مجاوران در حوزه های خانواده، بالینی و تربیتی از واحد مشاوره حرم مطهر رضوی بهرمند شده اند.
لسانی با بیان اینکه در ایام تابستان به منظور سرعت بخشی به مشاوره زائران و مجاوران، به صورت حضوری نوبت دهی صورت گرفته است، ابراز داشت: در این واحد سعی شده تا در نزدیکترین زمان به تمام مراجعان وقت مشاوره داده شود و برای جلوگیری از اتلاف وقت زائران بارگاه منور رضوی، شماره آن ها در سیستم ثبت و در زمان فرار رسیدن نوبت برای ارائه مشاوره با زائر تماس گرفته می شود.
لسانی با اشاره به اینکه این مرکز در ایام تابستان دو هزار و800 ساعت فعالیت داشته است، افزود: بیش از50 استاد و کارشناس برجسته کشوری و استانی در این ایام به زائران خدمات مشاورهای ارائه دادند.
مرثیه سرایی شاعران آیینی در سوگ حجاج فاجعه منا
جلسه شب شعر شاعران انجمن ادبی رضوی در هفته گذشته به منظور گرامیداشت و یادبود درگذشتگان فاجعه اسفناک منا و در راستای اجرای امر رهبر معظم انقلاب که می فرمایند شاعر نباید نسبت به مسائل روز بی تفاوت باشد، برپا شد.
افرادی چون استاد شفق، مصلحی، رحیمی، نیک، دلخوش، صفارزاده، حمیدزاده، میرزایی، تربتی فیض آبادی، تجلی، بخشی، مقدم و عصمت پرست به شعرخوانی درباره جان باختگان فاجعه منا در قالب های مختلفی چون مثنوی، غزل، ترجیع بند، رباعی و... پرداختند.
این جلسه با حضور 40 شاعر متشکل از شعرای انجمن ادبی رضوی و سایر شاعران برجسته در سطح شهر مشهد برگزار شد و طی آن، حدود 20 شعر مرتبط با درگذشتگان منا قرائت شد./1308/203/ب3