زیربنای مسائل علمی اسلام، فقه است

وی با اشاره به تکاپو در مسایل فقهی بیان داشت: از همان ابتدای تاسیس حوزهها، فقه مد نظر علما بوده است به نظر بنده امروز مهمترین مساله در امور فقهی به روزرسانی آن است ما باید همراه با مسایل روز حرکت کنیم و فقه امروز را با توجه به مسایل تازهای که هر روز پیش میآید، به روزرسانی کنیم.
مدیر حوزه علمیه کریمه اهل بیت(ع)، ادامه داد: فقه ما فقه دست اول است که بزرگانی مانند شهید ثانی و صاحب جواهر نوشتند و به دست ما رساندند این متون غنی هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد.
کاظمیمقدم اظهار داشت: امروز حوزههای علمیه باید فعالیتهای علمی و فقهی خود را در عمل بروز و به عرصه ظهور برسانند، طلاب باید کمی از درس و بحث کتاب خارج شوند و وارد مسایل اجتماعی شوند تا با مسایل اجتماعی و سیاسی روز کشور آشنا شوند.
وی با اشاره به اهمیت فقه در تمام عرصههای زندگی یک مسلمان عنوان کرد: مسایل فقهی باید در تمامی عرصههای زندگی ما به صورت کاربردی به روز رسانی شود و لازمه این کاربردی و به روز رسانی کردن مسایل فقهی یک تکاپوی علمی گسترده است.
مدیر حوزه علمیه کریمه اهل بیت(ع)، با اشاره به لزوم آشنا کردن عموم مردم با مبانی فقهی ابراز داشت: متاسفانه بعضی از حوزههای علمیه تنها بر درس و بحث تاکید دارند و به مسایل روز هیچ توجهی ندارند حال آنکه همین درسها به ما آموزش میدهد که نسبت به مسایل اطرافمان بیتوجه نباشیم.
کاظمیمقدم با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب بیان کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند مسلمانان باید بصیر باشند؛ بصیرت داشتن جز با آگاهی و دانش روز مسیر نخواهد بود در نتیجه طلاب باید به مسایل زمان خود در همه ابعاد اشراف داشته باشند.
وی با اشاره به عرصههای مختلف زندگی اهل بیت(ع) اظهار داشت: زندگی اهل بیت(ع) بهترین و کاملترین الگو برای همه مسلمانان است ما باید بدانیم که اهل بیت(ع) در عرصههای مختلف زندگی خود فقه را چگونه اجرا کردند و ما نیز به همان صورت از فقه عمل کنیم.
مدیر حوزه علمیه کریمه اهل بیت(ع)، ادامه داد: ما باید همواره پشت سر ولی فقیه باشیم، مسایل اجتماعی را رصد کنیم، مشکلات مختلف جوانان، زنان و به طور کلی مشکلات اجتماعی را بررسی کرده و سعی کنیم از فقه در حل این مسایل کمک بگیریم.
کاظمیمقدم بیان کرد: امروز جای مشاوران مطمئن و متدینی که با راهکارهای اسلامی و دینی مسایل را حل و فصل کنند بسیار خالی است عموم مشاورین سرمایهای جز راهکارهای غربی در کتابهای روانشناسی ندارند البته ما تمام این راهکارها را زیر سوال نمیبریم اما با وجود منابع فراوان و غنی دینی که ما داریم جای تاسف است که دست به دامن کتابهای غربی میشویم.
وی با اشاره به لزوم به کارگیری منابع اسلامی در مشاورهها افزود: تربیت مشاورین باسواد و فهمیده یکی از وظایف حوزههای علمیه است مشاورینی که مورد اطمینان مردم واقع شوند و بتوانند راهکارهای مناسب را ارائه دهند.
مدیر حوزه علمیه کریمه اهل بیت(ع) بیان کرد: یکی دیگر از کارهایی که حوزههای علمیه میتوانند انجام دهند این است که مسائل اجتماعی را در حوزهها به صورت نمایشی مطرح کنند و در حقیقت با عملیاتی کردن آنها راهکارهای مناسب ارائه دهند این مسائل خودبهخود توسط طلاب وارد صحنه اجتماع خواهد شد.
کاظمیمقدم ابراز داشت: ما با آموزش خوب و کاربردی به خواهران طلبه میتوانیم این آموزشها را به سطح جامعه وارد کنیم زمانی که طلاب در موقعیتهای مختلف خانوادگی و اجتماعی خود رفتارهای مناسب و سنجیدهای داشته باشند خود تبدیل به یک الگوی عملی در جامعه نیز میشوند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: توصیه من به طلاب داشتن اخلاص در عمل است زیرا اخلاص همیشه حرف اول را میزند اگر افراد خالصانه به نیت قرب الی الله عملی انجام دهند خداوند نیز برکت را در همه عرصههای زندگی به آنها عطا میکند./813/302/ب3