۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۰
کد خبر: ۲۸۹۸۶۴
ربیعی در مجلس:

با ریخت و پاش در سازمان بهزیستی برخورد می کنم

خبرگزاری رسا ـ وزیر رفاه گفت: بنده نه به‌عنوان یک امر مدیریتی بلکه یک امر دینی و اخلاقی با برخورد و ریخت و پاش در سازمان بهزیستی اعتقاد دارم و در برخی مواقع نیز تذکرات لازم را داده‌ام.
علي ربيعي

به گزارش خبرگزاری رسا،علی ربیعی در نشست علنی امروز  مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال فاطمه آلیا که درخصوص ارائه لایحه حمایت از معلولان و اینکه سازمان بهزیستی به‌عنوان حیات خلوت هزینه‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی است، افزود: علت اینکه این ارائه این لایحه به درازا کشید، آن بود که در این کار از مشارکت و تشکل‌های معلولان استفاده کردیم و زمان زیادی را در کمیسیون اجتماعی دولت صرف کردیم تا یک برنامه جامع در حوزه حمایت از معلولان ارائه شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: بخشی از این حمایت‌ها نیاز به قانون نداشت اما بخشی که نیازمند قانون بود، تحت لایحه‌ای تقدیم ریاست مجلس شورای اسلامی شده است و اطمینان دارم با این لایحه یک تحول اساسی در رسیدگی به وضع معلولان و تحولات ساختاری در سازمان‌ها ایجاد خواهد شد.

وی درخصوص ویژگی‌های لایحه حمایت از معلولان گفت: دخیل شدن 20 دستگاه اجرایی به جای دخیل شدن یک سازمان به‌عنوان سازمان بهزیستی، تشکیل شورای عالی هماهنگی،‌ پیش‌بینی حق تامین اجتماعی، مرتبط کردن بیمه‌ها با مسائل توان‌بخشی و حق نگهداری معلول در بهزیستی را در این لایحه دنبال کردیم. همچنین به بحث مالیات نیز پرداخته شده است که از وزیر اقتصاد نیز برای همراهی با این موضوع کمال تشکر را دارم.

این عضو کابینه دولت یازدهم افزود: از سوی دیگر استراتژی توانمندسازی دراین لایحه لحاظ شده و لذا قسمت اول سوال خانم آلیا محقق شده و امید است کمیسیون اجتماعی مجلس نیز بر آن افزوده و این لایحه را غنی‌تر کند.

ربیعی درخصوص سوال دوم آلیا در مورد اینکه سازمان بهزیستی به‌عنوان حیات خلوت هزینه‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی است، تصریح کرد: در سازمان بهزیستی و در همه وزارتخانه دو اصل را مدنظر قرار دادم مبنی بر آنکه از نیروهای داخلی، نیروهای متخصص و نیروهایی که عملکرد غیرسیاسی دارند، استفاده شود.

وی ضمن قرائت بخشی از حکم رئیس سازمان بهزیستی تاکید کرد:‌ در این حکم اشاره شده استفاده از زمینه‌های فعل جمعی در جامعه ایران فرصت مناسبی برای شما است تا بهزیستی را به موضوعی برای همه ایرانیان تبدیل کند. بهزیستی باید به یک سازمان پر از معنویت و خانه‌ای برای همه ایرانیان که مایل به نوع‌دوستی و خدمت به هموطنان خود هستند را مبدل گردد؛ به عبارتی تبدیل بهزیستی به سازمان تاثیرگر، حمایت‌گر و مبتنی بر حضور مردم است، مورد تاکید ما است. از سوی دیگر هیچ گونه نگرش سیاسی به معنی سیاسی‌کاری در یک سازمان نباید جایگاهی داشته باشد. بدیهی است که دقت در حساب و کتاب همه سازمان‌ها و دستگاه‌های اداری امری واجب است. لیکن با توجه به اینکه برنامه این سازمان به طور مستقیم و بلاواسط متعلق به قشر بی‌پناه، نیازمند و افرادی که کفالت‌شان برعهده دولت و جامعه بوده و به تعبیر آنها صاحبان و مخدومان ما می‌باشند، این مهم مسئولیت دینی و اجتماعی ما را سنگین‌تر می‌کند، لذا دقت در دخل و خرج به مصداق آیات شریفه سوره‌های نسا، اسرا و انعام باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: من این سیاست را در بهزیستی اتخاذ کردم البته واقعا منصفانه نگاه کنیم در همین مدت نگاه رئیس جمهور، میزان حضور رئیس جمهور و وقت گذاشتن ایشان و همچنین اقدامات من در سازمان بهزیستی شاید بیش از هر سازمان دیگری بوده است.

ربیعی تاکید کرد: ما در بهزیستی تحولات شگرفی را ایجاد کرده‌ایم البته در اینجا باید این را بگویم نکات مهمی نیز خانم آلیا در سوال خود داشتند که خصوصی یا حضوری به من اعلام کردند که من آنها را می‌پذیرم و از برخورد با ریخت‌وپاش‌ها در سازمان، نه تنها به‌عنوان یک امر مدیریتی بلکه یک امر دینی و اخلاقی اعتقاد دارم و در برخی مواقع نیز تذکرات لازم را داده‌ام.

وی ادامه داد: سازمان بهزیستی در دو سال اخیر تحولات عظیمی را در زمینه نظری و اجرا به خود دیده است امروزه صاحب نظریه بهزیستی هستیم که بر مبنای آن برنامه‌های خود را انجام می‌دهیم که این عیب نیست بلکه حسنی برای سازمان بهزیستی است؛ امروز بهزیستی مبتنی بر جامعه و بهزیستی در خانه عملیاتی شده است.

تا پایان سال 95 هیچ معلولی وجود ندارد که فاقد مسکن باشد

ربیعی تصریح کرد:‌ در بحث پیشگیری اقدامات موثری انجام شده به گونه‌ای که مباحث زیادی در حوزه معلولیت را تحت پوشش بیمه قرار داریم. من تلاش دارم تا مشاوره ژنتیکی قبل از ازدواج را تحت پوشش بیمه قراردهیم.

این عضو کابینه دولت یازدهم افزود: کودکان اوتیسم را نیز مورد حمایت قرار دادیم و در بخش مسکن معلولان نیز تحولات اساسی صورت گرفته است، به گونه‌ای که تا پایان سال 95 هیچ معلولی وجود ندارد که فاقد مسکن باشد.

وزیر تعاون ادامه داد: در سه‌ماهه اول سال 94 نیز 1800 واحد مسکونی به معلولان تحویل دادیم و در زمینه اشتغال نیز استخدام دولتی به آن معنا وجود ندارد، اما هر جا که نیاز بود، به مسئولان مربوطه فشار وارد کردیم تا به این موضوعات رسیدگی کنند.

وی گفت:‌ آموزش مبتنی بر جسم درنظر گرفته شده است، همچنین صندوق توسعه کارآفرینی نیز در حال ارائه وام به معلولان است، حتی برای وعده‌های غذایی در مهدهای کودک به ویژه در مناطق محروم برای آنکه دچار سوءتغذیه نشوند، برنامه‌ریزی کردیم و حتی شیر در مدارس را نیز عملیاتی کردیم.

ربیعی گفت: من ادعا نمی‌کنم همه چیز عالی بوده چرا که معتقدم کارهای پیش‌روی زیای داریم و همواره به عنوان یک خادم در خدمت این عزیزان هستم و براین اساس برنامه‌ریزی کردم تا در پایان سال 95 هیچ یک از بچه‌های بهزیستی بدون شغل نمانند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: بدون شک باید تلاش کرد توان‌مان افزوده شود که در این زمینه به کمک مجلس نیز نیازمندیم. من حاضر نیستم حتی یک ریال پول بهزیستی صرف موضوعات دیگر شود و با حساسیت زیادی در این بخش عمل کردم./858/د102/ج

ارسال نظرات