۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۹
کد خبر: ۲۸۹۵۵۷
استاد اخلاق حوزه علمیه مطرح کرد؛

آغاز جنبش دامنه دار علمی در دوران امام باقر

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری گفت: تلاش‌های علمی و معرفتی امام باقر(ع) بود که توانست جنبش دامنه دار علمی به وجود آورد و شاگردان نمونه فراوانی مثل محمدبن مسلم و جابربن یزید جعفی تربیت کند و در زمان امام صادق(ع) منجر به تشکیل دانشگاه بزرگ معارف اسلامی شود.
محمدرضا صفايي بوشهري

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا صفایی بوشهری، استاد درس اخلاق حوزه علمیه در گفت‏وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: جوی که در زمان امام باقر(ع) حاکم بود مثل زمان امام صادق(ع) نبود چون حضرت با پنج تن از خلفا اموی و عباسی هم دوره بود؛ اما با این حال امام باقر(ع) هیچگاه از تلاش علمی و فرهنگی خود دست برنداشت.

 

وی ادامه داد: همین تلاش ها بود که توانست جنبش دامنه دار علمی به وجود آورد و شاگردان نمونه فراوانی مثل محمدبن مسلم و جابربن یزید جعفی تربیت کند و در زمان امام صادق(ع) منجر به تشکیل دانشگاه بزرگ معارف اسلامی شود.

 

استاد درس اخلاق حوزه علمیه با اشاره به عظمت علمی امام محمد باقر(ع) افزود: نه تنها در کتب شیعه بلکه در کتب و مؤلفات اهل تسنن مثل تاریخ طبری و بغدادی و تفاسیری همچون کشاف زمخشری، جملات گهربار امام باقر(ع) فراوان یافت می شود و به دلیل همین بار علمی است که او را باقر یعنی شکافنده علوم الهی می‏دانند.

 

وی با تأکید بر ویژگی بارز امام باقر(ع) یعنی استناد سخنان به قرآن کریم، ابراز داشت: امام باقر(ع) چیزی بالاتر از قرآن و سخن خدا نمی دید، چرا که جد بزرگوارشان نیز مرتبا مردم را به همبن موضوع یعنی قرآن توجه می دادند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری اظهار داشت: امام باقر(ع) به اصحاب و شاگردان خود توصیه می‌کرد کاری به مدح یا سرزنش مردم نسبت به خودشان نداشته باشند؛ بلکه خود را عرضه به قرآن کنند و ببینند آیا حلال و حرام کتاب خدا را رعایت می کنند یا خیر.

 

وی در پایان تشریح کرد: ما هم سعی کنیم توجه به قرآن، عمل به قرآن و عرضه خود به قرآن را سرلوحه کار خود بدانیم؛ اما باید بدانیم قرآن در کنار اهل بیت(ع) معنا پیدا می‌کند؛ بنابراین قرآن و اهل بیت(ع) الگوی حقیقی ما بوده و توجه به این دو، راه رسیدن به سعادت دنیا و آخرت را هموار می کند./1330/ت302/س

ارسال نظرات