۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۵
کد خبر: ۲۸۶۹۶۷
رجبی دوانی مطرح کرد؛

نرمش قهرمانانه آخرین تاکتیک در برابر دشمن است/ بی‌تفاوتی مشهود مسؤولان به اقتصاد مقاومتی

خبرگزاری رسا ـ پژوهشگر تاریخ اسلام با تاکید بر رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، گفت: نرمش قهرمانانه نشانه ضعف نیست و نوعی تاکتیک سیاسی در برابر دشمن است.
محمدحسين رجبي دواني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دوره آموزشی الولی الابصار با نگاه تحلیلی به تاریخ اسلام با حضور دکتر محمد حسین رجبی دوانی، مورخ تاریخ اسلام، غروب پنج‌شنبه 19 شهریور در بنیاد علمی و فرهنگی حیات برگزار شد.

خشونت و کشتار با ذات اسلام هم‌خوانی ندارد

رجبی دوانی با اشاره به موضوع رأفت اسلامی، گفت: در جریان جنگ‌های صدر اسلام و به‌ ویژه جنگ خیبر، زمانی‌که سپاه اسلام توانست مشرکان را شکست دهد، پیامبر با مهربانی کامل دستور داد تا اُسرا آزاد شوند و در خصوص غنایم جنگی نیز تنها اعلام کرد که دشمن نیمی از محصولات سالیانه خود را به خزانه اسلام تحویل دهد.

وی افزد: در ذات اسلام حمله به سایر ادیان وجود ندارد و حتی زمانی‌که در زمان پیامبر(ص) مسلمانان با کافران نیز درگیر می‌شدند، به هیچ‌وجه اجازه نداشتند تا به حقوق دشمن در زمانی که شکست را پذیرفته بود تعدی کنند.

پژوهشگر تاریخ اسلام با بیان مطلبی در خصوص تحریف تاریخ از سوی دشمنان اسلام، تاکید کرد: مطالبی که در خصوص کشتار یهودیان توسط امامان و بزرگان دین اسلام مطرح می‌شود به هیچ عنوان واقعیت ندارد و کاملا با منش زندگی افرادی همچون امام علی(ع) مغایرت دارد.

رجبی دوانی با تقبیح اعمال گروه‌های تکفیری، بیان داشت: رفتار‌ وحشیانه گروه‌های تروریستی ساکن در منطقه کاملا با ذات اسلام در تضاد است و به هیچ‌ عنوان نمی‌توان این افراد را مسلمان دانست.

استاد دانشگاه با اشاره به سیاست دفاعی کشور از دیدگاه رهبر معظم انقلاب، تاکید کرد: معظم‏له با این‌که همیشه بر سیاست تدافعی تاکید دارند، اما در جایی نیز گفته‌اند که اگر ما اطمنیان حاصل کنیم دشمن قطعا به ما حمله می‌کند، پیش از اقدام دشمن دست به اقدام نظامی خواهیم زد، علاوه بر این در دکترین دفاعی رهبر معظم انقلاب نرمش قهرمانانه آخرین تاکتیک در برابر گردن‌کشی دشمن است و همین نرمش قهرمانانه نیز به موضوع مقابله با دشمن کاملا تاکید دارد.

وی با تشریح سه نوع دیدگاه کلی در برابر تهدید دشمن، ابراز داشت: دیدگاه اول هنگامی کارساز است که می‌دانیم از دشمن قوی‌تر هستیم و در این زمان حتی پایه‌های نظام کفر را نیز از بین می‌بریم، در دیدگاه دوم اگر قدرت نظامی کشورمان یارای مبارزه همه جانبه را نداشته باشد به‌سرعت به‌سمت تجهیز امکانات پیش می‌رویم و با قدرت در برابر دشمن ایستادگی می‌کنیم، در دکترین دفاعی سوم نیز در حالتی که بدانیم قطعا دشمن از ما قدرتمند‌تر است دست به تاکتیک نرمش قهرمانانه می‌زنیم و باز هم در برابر دشمن می‌ایستیم.

رجبی دوانی با تشبیه کفار و شیطان به هم، گفت: کفار و شیطان در منش رفتاری خود شبیه هم هستند و اول می‌خواند فرد را اسیر کنند و منافع خود را تأمین کنند، سپس با خوی مستکبرانه بر افراد و ملت‌ها حکومت کنند.

پیشرفت اقتصادی، دافع تهدیدات است

پژوهشگر تاریخ در بخش پایانی سخنرانی خود با انتقاد شدید از بی توجهی مسؤولان کشور در دولت‌های به امور اقتصادی، اظهار داشت: متاسفانه دولت‌های قبل برنامه کاملی برای حل بحران‌های اقتصادی ارائه ندادند، این دولت نیز در بسیاری از زمینه‌های به‌طور مشهودی به موضوع اقتصاد مقاومتی بی ‌توجهی نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: اگر بتوانیم از نظر اقتصادی جامعه خود را قوی کنیم و مردم را در حالت امن اقتصادی قرار دهیم، قطعا هیچ ابر قدرتی حتی جرأت تهدید کردن ما را نیز نخواهد داشت.

گفتنی است که این سلسله مباحث به همت دانشگاه جامع امام حسین(ع) هر هفته در بنیاد علمی و فرهنگی حیات برگزار می‌شود./856/202/ب3

ارسال نظرات