۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱
کد خبر: ۲۸۵۴۶۶

حاشیه‌سازی‌ها و زهرخند دشمنان

خبرگزاری رسا ـ بعد از امضای برجام توسط تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای مهم‌ترین راهبرد اوباما و دیگر متحدان غربی او تلاش برای تبدیل این سند به محوری برای تغییر وگذار در ایران و ارتقای وزن، جایگاه مدعیان اصلاح‌طلبی و حامیان دولت در انتخابات آینده است.
انرزي هسته‌اي

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، حاشیه‌سازی‌ها و زهرخند دشمنان طی هفته‌های اخیر در میان موضوعات مربوط به ایران، بعد از مذاکرات هسته‌ای و «برجام»، سخنان آقای روحانی در جمع هیأت دولت در مرقد امام (ره) و نشست مشترک هیأت دولت و استانداران پیرامون عدم مداخله امام (ره) در کار دولت، نوع مواضع مسؤولان بعد از برجام و اختیارات شورای نگهبان در احراز صلاحیت نامزدهای انتخاباتی بیشترین بازتاب را در رسانه‌های بیگانه و ضدانقلاب داشته است و این در حالی است که مواضع ایشان در زمینه توان و اقتدار دفاعی کشور یا ضرورت تحکیم وحدت ملی و... با بی‌اعتنایی آنها مواجه شده است.

 

نحوه پرداختن آن رسانه‌ها به این مواضع حاشیه‌ای حتی به گونه‌ای است که قبل از آنکه خبر در رسانه‌های داخلی به درستی منعکس شود، تفسیر‌ها و گزارش‌های خبری و میزگردهای رسانه‌های معاند عملاً آن را به بستری برای دامن زدن بر چالش‌های درونی و القای تقابل‌های درونی در نظام تبدیل می‌کنند.

 

اگرچه ممکن است برخی از این مواضع و حاشیه‌سازی‌ها به دلیل بازخوردهای منفی در داخل در سخنرانی‌های بعدی تعدیل یا اصلاح شود، اما آن هم زمانی است که اهداف مورد نظر از طرح این مواضع جنجالی تأمین شده باشد.

 

این در حالی است که بعد از امضای برجام توسط تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای مهم‌ترین راهبرد اوباما و دیگر متحدان غربی او تلاش برای تبدیل این سند به محوری برای تغییر وگذار در ایران و ارتقای وزن، جایگاه مدعیان اصلاح‌طلبی و حامیان دولت در انتخابات آینده است و اگر نبود اعلام موضع هشدار مسئولان عالی نسبت به حساسیت مردم نسبت به مواضع مداخله‌جویانه، آن مواضع با همان شدت ادامه می‌یافتند، فارغ از راهبردهای دشمنان در اثرگذاری در فرآیندهای داخلی در دوران پسابرجام،‌ حاشیه‌سازی‌ها پیامدهای زیر را به دنبال دارد:

 

1- انتخاب شعار سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» توسط مقام معظم رهبری مبتنی بر اهداف بلند نظام در شرایط حساس کشور در سال 1394 بود، عمل به این شعار که مورد انتظار از دولت، مسئولان، نخبگان و آحاد مردم است، فرصت مناسبی را برای کشور برای دستیابی به اهداف و آرمان‌ها ایجاد می‌کند. حاشیه‌سازی هم که به تقابل و طرح موضوعات و جبهه‌بندی‌های کاذب و غیرضروری می‌انجامد، عامل بازدارنده‌ای برای تحقق شعار است و بر فرض هم اگر مردم و بخشی از نخبگان و فعالان سیاسی با ملاحظه‌ شرایط خاص دولت آن را رعایت کنند، بی‌اعتنایی دولتمردان تلاش‌های دیگران را نیز خنثی می‌کند.

 

2- حاشیه‌سازی‌ها صف‌بندی‌های کاذب را ایجاد می‌کند، مثلاً طرح مواضع اخیر موجب واکنش رئیس قوه قضائیه،‌ ریاست مجلس خبرگان،‌ فرمانده سپاه و... شد؛ چیزی که به اعتقاد نگارنده مطلوب این بزرگان نبود اما اگر پاسخ داده نمی‌شد، می‌توانست مقدمه‌ای برای ایجاد خدشه بر قوانین موضوعی و قانون اساسی در کشور و بستری برای سایر بازیگران این عرصه و حریم‌شکنی‌های بعدی باشد و این در حالی است که در شرایطی که کشور در شرایط پسابرجام نیاز به وحدت و انسجام داخلی دارد، بخشی از فضای رسانه‌ای کشور درگیر این موضوعات می‌شود.

 

3- تجربه نشان داده است که بسیاری از فرصت‌طلبی‌ها و مفاسد اقتصادی در کشور در زمانی رشد می‌یابد که مسؤولان و دستگاه‌های اصلی کشور به جای پرداختن به مسائل اساسی کشور، درگیر این موضوعات می‌شوند، شاید تجربه دو سال آخر دولت دهم شاهد مثال روشنی برای این مدعا باشد.

 

4- یکی از پیامدهای مورد انتظار در حصول توافق، تحول در زندگی اقتصادی مردم مطابق آنچه که مذاکره‌کنندگان وعده داده بودند، بود. انتظار مردم هم این بود که تلاش دولتمردان در این راستا باشد اما روند فزاینده نرخ دلار در کنار کاهش قیمت نفت، رکود مضاعف تولیدات در کشور به ویژه رکود در صنایع خودرویی و صنایع سنگین نه تنها این انتظار را برآورده نکرد بلکه طرح مسائل حاشیه‌ای غیرضرور، ‌سرمایه اجتماعی اندکی را که در پی تهیه این سند برجام ایجاد شده بود، متزلزل ساخت.

 

5- اگرچه در اینکه دولت و جریان‌های سیاسی حامی حق داشته باشند دستاورد مذاکرات هسته‌ای را که حرکتی ملی است به بستری برای پیروزی در انتخابات آینده تبدیل کنند، تردید جدی وجود دارد، اما بر فرض که به عنوان یک نقطه مثبت در روند عملکرد دولت مطرح باشد، هزینه‌کرد آن در شرایطی که هنوز تأثیر جدی در زندگی مردم نداشته،‌ نتیجه معکوس در پی خواهد داشت./998/د102/س

 

منبع : روزنامه جوان

 

  

 

ارسال نظرات