۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۶
کد خبر: ۲۸۳۹۱۹
نماینده مردم تهران در مجلس مطرح کرد؛

حکایت غفلت از اقتصاد مقاومتی و دست خالی دولت در زمینه اقتصاد دانش بنیان

خبرگزاری رسا – نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی کار خاصی نکرده است، ابراز داشت: تحول در اقتصاد ایران نیازمند یک برنامه جامع و عملیاتی است و دولت در زمینه اقتصاد دانش بنیان حرفی برای گفتن ندارد.
محمد سليماني

محمد سلیمانی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ضرورت اقتصاد مقاومتی گفت: در حقیقت اقتصاد ما نقاط قوت و ضعفی دارد که نیازمند یک تحول و برنامه جامع عملیاتی است.

 

وی با اشاره به سیاست‌های کلی که مقام معظم رهبری ابلاغ کردند؛ افزود: مقام معظم رهبری در دو سال اخیر سیاست‌های کلی در زمینه اقتصاد را مطرح و ابلاغ کردند.

 

دولت برای سر و سامان دادن به اقتصاد نیازمند یک برنامه جامع است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اقتصاد ایران نیازمند یک برنامه جامع و هماهنگ است که دولت وظیفه دارد برنامه‌ای تدوین کند تا در آن برنامه مردم به کمک دولت بیایند.

 

سلیمانی اظهار داشت: در راستای هماهنگی مردم با دولت مساله اعتماد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اما آمارهایی که در حوزه اقتصاد از جانب دولت ارائه می‌شود مورد تصدیق مردم قرار نمی‌گیرد.

 

وی با اشاره به تلاطم اقتصاد ایران، بیان کرد: تلاطمی که در اقتصاد ایران وجود دارد به زندگی مردم نیز سرایت می‌کند، چند سال پیش جهشی در نرخ ارز به وجود آمد و یکباره تورم افزایش پیدا کرد، بعد از آن نرخ ارز تغییری نکرد و به ثبات رسید اما با وجود این باز هم رشد اقتصاد تغییر چندانی نکرده است.

 

دولت قول داده بود تورم را تک رقمی کند

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: تاثیر پذیری تورم از نرخ ارز یک پدیده اقتصادی است نمی‌توان گفت دولت تورم را به 14 درصد رسانده است هر دولت دیگری هم بود این اتفاق می‌افتاد.

 

سلیمانی اظهار داشت: دولت قول داده بود که تورم را تک رقمی کند اما اگر دولتی توانست نرخ تورم را تک نرخی کند هنر کرده است تورم 14 درصدی برای اقتصاد ما نقطه مطلوب و آرامش بخشی نیست.

 

وی با اشاره به آمارهای دولتی در زمینه رشد اقتصادی بیان داشت: دولت می‌گوید رشد اقتصادی 3 درصدی اتفاق افتاده است این رشدی که دولت نام می‌برد عمدتا در تولید خودرو است تولید خودرو در سال 89 به بالای یک میلیون خودرو در سال رسید در صورتی که ظرفیت تولید خودرو در کشور ما بالای دو میلیون دستگاه در سال است در سال 91 و 92 به دلیل شوک ارزی این عدد به زیر 400 – 500 هزار دستگاه رسید و رشد اقتصادی منفی شد در سال 93 و 94 تولید خودرو رشد پیدا کرد در حقیقت چیزی که بیشترین اثر را در رشد اقتصادی کشور دارد تولید خودرو است.

 

دولت رشد اقتصادی در صنایع مختلف را معین کند

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: بخش‌های دیگر اقتصادی رشد مثبتی نداشتند، مگر این که دولت مشخص کند در صنایع دیگر رشد اقتصادی به چه میزان اتفاق افتاده است دولت تنها در دو صنعت مهم خودروسازی و پتروشیمی رشد اقتصادی را تعیین می‌کند و در صنایع دیگر رشد اقتصادی مشخص نیست.

 

وی با اشاره به نقش مسکن در اقتصاد کشور اظهار داشت: مسکن همیشه 30 درصد رشد اقتصادی کشور را در اختیار داشته اما رکود در حوزه مسکن کاملا مشهود است وقتی حوزه مسکن دچار رکود شود طبعا حوزه سیمان، فولاد و سایر صنایع وابسته به مسکن نیز دچار رکود خواهند شد.

 

رشد اقتصادی در تولید خودرو کار عجیبی نیست

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بخواهیم رشد اقتصادی به وجود بیاوریم این کار باید به صورت متوازن انجام شود و تمام بخش‌ها باید در این برنامه قرار بگیرند.

 

سلیمانی افزود: رشد اقتصادی در زمینه تولید خودرو کار عجیب و غریبی نیست ایران چند سال پیش از این به تولید یک و نیم میلیون خودرو در سال رسیده است.

 

وی با اشاره به تذکرات و انتقادات کارشناسان مسائل اقتصادی به دولت ابراز کرد: یکی از بزرگترین اشتباهات دولت این بود که در دو سال گذشته اقتصاد کشور را به مذاکرات گره زد، کارشناسان مسائل اقتصادی بارها انتقاد خود را نسبت به این تفکر دولت  مطرح کردند اما دولت هیچ ابایی از این نگاه نداشته و حتی آب خوردن مردم را به مساله تحریم و مذاکرات مرتبط کرده است.

 

دولت در کدام یک از حوزه‌ای اقتصادی از دانشمندان استفاده کرده است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تولید کنندگان ایرانی و دست‌اندرکاران اقتصاد مقاومتی عمدتا از دولت گلایه دارند و این رفتار دولت را سرزنش می‌کنند.

 

سلیمانی ابراز کرد: این نگاه دولت که همه مسائل اقتصادی را به مذاکرات گره می‌زند در تضاد جدی با اقتصاد مقاومتی است و اجازه شکوفایی اقتصادی به کشور نمی‌دهد در نتیجه اشتغال ایجاد نمی‌شود و بیکاری روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

 

وی با اشاره به عرصه‌های مختلف اقتصادی عنوان کرد: دست دولت در زمینه اقتصاد دانش بنیان خالی است، دولت باید مشخص کند که در کدام یک از حوزه‌های اقتصادی از دانشمندان استفاده کرده است.

ما باید به جایی برسیم که بتوانیم از علم تولید ثروت کنیم

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آنچه که برای ما باعث افتخار است وجود بیش از 4 میلیون دانشجوی جوان و تازه نفس و در حال تحصیل است و بیش از 10 میلیون دانشجوی تحصیل کرده در کشور داریم.

 

سلیمانی افزود: اگر ما بخواهیم برای این قشر وسیع تحصیل‌کرده شرایط کاری فراهم کنیم راهی جز اقتصاد دانش بنیان نداریم اما دولت گزارش قابل توجهی در این زمینه ندارد.

 

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص شتاب علمی کشور بیان داشت: در سالهای اخیر کشور ما در عرصه رشد علمی جایگاه بی‌نظیری پیدا کرده است، مرحله بعدی این است که رشد علمی به رشد فناوری تبدیل شود باید به جایی برسیم که بتوانیم از علم تولید ثروت کنیم.

 

دولت در زمینه اقتصاد دانش بنیان حرفی برای زدن ندارد

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: دولت در زمینه تولید ثروت از طریق علم حرفی برای زدن ندارد، سیاست‌های اجرایی دولت با اقتصاد مقاومتی که یکی از بخش‌های آن اقتصاد دانش بنیان است، هماهنگ نیست.

 

سلیمانی اظهار کرد: در حوزه‌های مختلف از قبیل صنعت، کشاورزی، تجارت، نفت و گاز می‌توان گفت به نوعی ما بی‌ریشه هستیم و ریشه علمی در این حوزه‌ها پیدا نکردیم طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید اصلاحاتی در زمینه اقتصادی صورت بگیرد و اقتصاد بر کرسی دانش بنشیند.

 

وی با اشاره به رتبه‌های علمی کشور در عرصه‌های مختلف بیان داشت: کشوری که توانسته است رتبه هفتم دنیا را کسب کند توانایی این را دارد که اقتصادش را بر پایه دانش استوارسازد.

 

پاک کردن صورت مسأله مشکلات را حل نمی‌کند

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: بعضی می‌گویند تولید بنزین در ایران مقرون به صرفه نیست در نتیجه باید بنزین را وارد کنیم، از طرفی برخی از دولتمردان در واردات بنزین سهیم شدند، پاک کردن صورت مساله راه‌حل نهایی نیست باید مشکلات را حل کرد نه این که با پاک کردن صورت مساله از مشکلات فرار کرد.

 

سلیمانی اظهار داشت: نفت و گاز یک سرمایه خدادادی مهم برای کشور ما است اما آنچه که وجود دارد این است که درب صنعت نفت و گاز کاملا به روی جوانان دانشجو و اقتصاد دانش بنیان بسته است.

 

وی با اشاره به کم توجهی دولت به اقتصاد دانش بنیان افزود: من شخصا بارها به آقای وزیر اعتراض کردم و از ایشان خواستم که درب‌های صنعت نفت را به روی دانشمندان باز کنید اگر آنها وارد این صنعت شوند هر غیر ممکنی را ممکن می‌کنند متاسفانه نگرش وزیر نفت به گونه‌ای است که توجهی به توانمندی‌های داخلی ندارد.

 

پیشرفت اقتصاد همراه با عدالت یک اصل انقلابی است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در دیدار مقام معظم رهبری با دولتمردان ایشان تاکید بسیار زیادی بر امر مهم ایجاد اشتغال داشتند حتی فرمودند آقای ربیعی می‌گوید کار به من ربطی ندارد، دولتی‌ها نباید توپ را در زمین یکدیگر اندازند تا هر کدام به نحوی از کار فرار کنند.

 

سلیمانی افزود: مساله بیکاری و ایجاد اشتغال نیازمند برنامه اجرایی، کارآمد، جامع و کامل است که همه وزرا و مسئولان در این زمینه مسئول هستند.

 

وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند پیشرفت اقتصادی باید همراه با عدالت باشد، اظهار داشت: پیشرفت همراه با عدالت یکی از اصول انقلاب است کسانی که این انقلاب را به ثمر رسانده و در این سالها حمایت کردند عمدتا پابرهنگان هستند.

 

فقرا نباید پامال شوند

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کسانی که پای انقلاب ایستادند و در همه دوره‌ها از آن حمایت کردند مستضعفان و قشر پایین جامعه هستند به همین دلیل رهبری تاکید داشته و دارند که فقرا پامال نشوند.

 

سلیمانی افزود: امروز تفکر دولت بر اساس سرمایه‌داری است، هنوز دولت مشخص نکرده کسانی که در دولت صاحب سرمایه چند هزار میلیاردی هستند چگونه این سرمایه را به دست آورده اند.

 

وی در ادامه گفت: در دوران سازندگی هم این تفکر وجود داشت می‌گفتند ما باید قله‌هایی را برای مردم بسازیم و بقیه مردم بر پایه آن قله‌ها زندگی کنند تا چیزی هم نشت کرده و به دست مردم برسد.

 

کار و تلاش را در کشور تبدیل به گفتمان کنید

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: دولتمردان باید پاسخ دهند آیا این تفکر می‌تواند عدالت را در اقتصاد ایجاد کند دولتی‌ها باید این سوال را در عمل و اجرا پاسخ دهند.

 

سلیمانی بیان داشت: رهبری فرمودند کار و تلاش را تبدیل به گفتمان کنید در حالی که مشاهده می‌کنیم بعضی از دولتمردان به دنبال حاشیه‌سازی هستند دولتمردان باید رفتار خود را تغییر دهند و مطالبه رهبری را اجرایی و فرهنگ گفتمان را ایجاد کنند.

 

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص بازرگانی خارجی گفت: این مساله یکی از معضلات اقتصاد ما است کشور ما در حوزه نفت و معدن خام‌فروشی می‌کند کشورهایی مانند چین و کره جنوبی نفت ما را به قیمت بسیار ارزان می‌خرند تبدیل به کالا می‌کنند و دهها برابر گرانتر به خود ما برمی‌گردانند.

 

اگر اقتصاد مقاومتی محقق شود دیگر تحریم معنایی نخواهد داشت

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: چرا دولت صنایع را به دست گروه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان داخلی نمی‌سپارد، چرا به جوانان خوش‌فکر انقلابی، باهمت، توانمند و معتقد ایرانی بها نمی‌دهد اگر اقتصاد مقاومتی اتفاق افتد دیگر تحریم معنایی نخواهد داشت.

 

سلیمانی در پایان خاطر نشان کرد: در بخش کشاورزی مدیریت صنایع تبدیلی کشاورزی بیش از یک سال است که واگذار شده است چه تحولی ایجاد کردند، بخش کشاورزی می‌تواند تاثیر زیادی در نیل به سمت اقتصاد مقاومتی داشته باشد./807/ت300/ش

ارسال نظرات