تأمین معیشت مردم وظیفه دولتمردان است

وی در ادامه افزود: در عهدنامه امام علی (ع) به مالک اشتر در مورد کسانی که تاجر هستند، ثروت جابهجا میکنند، صنعتگرند یا کشاورزند سخنانی بیانشده و اختصاص بخشی از وصیتنامه به این دلیل است که معیشت مردم ازجمله مسائلی است که باید مورد توجه حکومت بوده و در رأس مسائل قرار بگیرد و از نگاه معصوم نیروی مسلح، دستگاه قضایی، دستگاه نظارتی و مانند آن، همه طفیلی تولیدکنندگان، سرمایهگذاران، تجار و صاحبان صنایع هستند.
آیتالله ایمانی ابراز داشت: در جمهوری اسلامی نیز نمیتوان از معیشت مردم بیخبر بود و باید هم و غم را در این موضوع قرار داد، از اینرو رهبر معظم انقلاب بارها در مورد اینکه اقتصاد در زندگی چه نقش مهمی ایفا میکند، سخن گفتهاند.
وی افزود: قرآن مجید وقتی میخواهد از یک مجموعه موفق در زندگی یاد کند، میفرماید ویژگی جامعه خوب امنیت، آرامش و اقتصاد است.
آیتالله ایمانی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در سخنان جدید خود از عملکرد دولت در ایجاد ثبات و پرهیز از نوسانات در بازار تجلیل کردند و آن را بهعنوان یک بیلان کار تائید فرمودند و البته بیان کردند باید تورم در کشور ما تکرقمی شود و دو رقم راضیکننده نیست.
ضرورت برنامهریزی لازم برای جبران عقبماندگی فارس
نماینده ولیفقیه در فارس اضافه کرد: اگر این معنا را با نوسانات، شوکهای فراوآنکه به زندگی مردم وارد میشد مقایسه کنیم پی میبریم که این آرامش نعمتی از نعمات الهی است و انشاءالله آنچنان میشود که تیم دولت در مهار تورم؛ راهاندازی رشد اقتصادی و بالا بردن سطح درآمد مردم و رفاه نسبی برای آحاد جامعه موفق باشد.
وی سپس عنوان کرد: با توجه به امکانات وسیعی که خدای بزرگ در فارس به ودیعت گذاشته و بسیاری تاکنون مورد غفلت واقع شده، تیم اقتصادی دولت میتواند از همراهی مسؤولان این استان و اندیشه نخبگان آن بهرهمند شده و برنامهریزی لازم را در راستای جبران عقبماندگی فارس داشته باشند.
آیتالله ایمانی یادآور شد: گردشگری و تنوع اقلیمی فارس اگر با برنامهریزی همراه شود مشکل خشکسالی مهار خواهد شد، ضمن آنکه استعدادهایی که در زمینه معادن در فارس هست باید استخراج و فراوری شود و همچنین استعداد مردم ما و علم و دانش به کمک بیاید تا کارخانهها فعالتر از گذشته باشند.
آیات فراوانی از قرآن مجید در ارتباط با معیشت مردم و زندگی آنان و حتی نحوه و چگونگی مصرف عنوانشده و در روایات اهلبیت (ع) مسائل بسیار گستردهای در این مورد وجود دارد.
رییس حکومت باید در مقابل معیشت مردم احساس مسؤولیت کند
امامجمعه شیراز خاطرنشان کرد: در زندگی پیامبر مکرم اسلام (ص) نمونههای فراوانی میبینیم که در آن شرایط نحوه کسب درآمد و روی پای خود ایستادن به مردم آموزش دادهشده و آن هنگام که از او چیزی میخواستهاند بهجای کمک بلاعوض، قرض میدادند و میگفتند کارهایی انجام بده و بدهی خود را بعد از مدتی بپرداز و به این شکل افراد را روی پای خود نگاه میداشتند و معیشت آنان را سامان میدادند.
وی ادامه داد: خود آن حضرت نحوه زندگی و استفاده از نعمات دنیا را آموزش میداد، چراکه معیشت و زندگی مردم و اداره زندگی آنان مورد توجه پیامبر بود و تلاش میکردند از همه امکانات موجود بهترین بهرهبرداری را داشته باشند.
آیتالله ایمانی یادآور شد: بعد از چهار سال و اندی حکومت امام علی (ع)، ایشان به معیشت مردم اشاره میکنند و میفرمایند تمام مردم کوفه سرپناه دارند، در سفره آنان نان گندم یافت میشود و همه از آب آشامیدنی خوب استفاده میکنند و امنیت دارند.
وی خاطرنشان کرد: امام ماحصل حکومت خود و گزارش آن را در مسائل معیشتی مردم خلاصه میکند و در عمل به آیندگان و پیروان میگوید رییس حکومت باید در مقابل معیشت مردم احساس مسؤولیت کند./919/پ202/ب4