۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۱
کد خبر: ۲۸۱۵۳۱
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

تیم اقتصادی دولت به بازنگری نیاز دارد/ عزمی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در دولت نمی بینم

خبرگزاری رسا ـ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که تیم اقتصادی دولت یازدهم در دوره جدید به بازنگری نیاز مبرم دارد، گفت: در حال حاضر عزم جدی از سوی مسؤولان برای پیگیری سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی مشاهده نمی شود.
حجت الاسلام و المسلمين غلامرضا مصباحي مقدم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در کارگروه اقتصادی گردهمایی بسیج اساتید کشور که  در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، با اشاره به فرمایش رهبری در تبیین سیاست اقتصاد مقاومتی که این سیاست‌ها منحصر به زمان تحریم نیست اگرچه که در این دوران اقتضای بیشتری دارد، اظهار کرد: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اسفند سال 1392 ابلاغ شد و به طور تقریبی مقارن با روی کار آمدن دولت یازدهم تشکیل شد.


وی با بیان این که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در واقع یک الگوی جدید را ارائه می‌کند، تصریح کرد: ایران از آغاز انقلاب تا کنون فاقد این الگو بوده  و در مقابل الگوهایی وارداتی، سوسیالیستی تعدیل شده، لیبرالیسمی تعدیل شده وجود داشت ولی پس از پیروزی انقلاب جهش های علمی با توجه به رویش هایی که در دانشگاه ها و حوزه پدید آمد، شرایط را برای تبیین الگوی اسلای ایرانی پیشرفت فراهم کرد.

 

نظام ایران با نظام سلطه حاکم بر جهان  تفاوت دارد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام  در ادامه با اشاره به این که اقتصاد مقاومتی برای ما مبانی و راهبرد تدوین می کند، افزود:  فراهم شدن این زمینه ها در کشور و به دنبال آن در نشست راهبردی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت مقام معظم رهبری فرمودند که اکنون ظرفیت اجرای این الگو در کشور ما فراهم‌ شده است و از آن پس بحث سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند که به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه و در نهایت تصویب شد.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطر نشان کرد: اقتصاد مقاومتی راهبردی است که اقتصادی با رویکرد مقاومت برای ایران فراهم می کند و هدف از این نوع سیاست‌ها مقاومت اقتصادی در برابر مشکلات بیرونی و درونی است چرا که نظام ایران با نظام سلطه حاکم بر جهان  تفاوت دارد، نظام سلطه ای  که تلاش دارد همه را به رنگ خود کند و در طی این دو قرن  موفق نیز بوده و آن،  اقتصاد کلان مبتنی بر ارزش های آمریکایی است ولی متأسفانه در دانشگاه های کشور کتابی هدف دار، متناسب با مبانی نظام و اندیشه های غنی برای اقتصاد کلان کشور وجود ندارد.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: الگوی اسلامی پیشرفت برای ایرانی ها و متناسب با شرایط و اوضاع و احوال اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی تدوین می شود و ممکن است که سایر کشورهای اسلامی نیز از آن الگو برداری کنند البته  مقتضیات خاص خود به طور مثال الگوی اسلامی لبنانی یا یمنی را دارد.


ایجاد اقتصاد مقاومتی متکی بر ظرفیت های داخلی در کشور

حجت الاسلام مصباحی مقدم اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی در ایران باید بنیان گذاری شود که به طور عمده  متکی بر ظرفیت های داخلی، منابع ملی، ظرفیت نخبه ای و فنی مهندسی داخلی  که از این جهت باید دروزن زایی داشته باشد ولی از طرف دیگر برون گرایی برای ایجاد ارتباط و تعامل با سایر کشور ها نیز لازم است.


وی با بیان این که باید اقتصادی تدوین شود که  اتکا به اقتصاد خارج را کاهش دهد، تصریح کرد: ما نباید از امکانات و ظرفیت های موجود غافل شویم بلکه باید از تمام این ظرفیت ها استفاده کرد چرا که بر اساس آیه 65 سوره انفال، انسان ظرفیت های بسیاری دارد که تنها در شرایط فوق العاده به فعلیت می رسند و کامل می شوند که یکی از این شرایط فوق العاده جنگ  درواقع  کلمه مدیریت جهادی  در این راستا معنا می‌دهد؛ علت پیشرفت انقلاب اسلامی نیز همین جهادی عمل کردن با مدیریت جهادی بوده است و امام خمینی(ره) و رهبری معظم با وجود کهولت سن جهادی عمل کردند که باید برای کل ملت به عنوان  الگو قرار گیرند.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این که باید به طور جدی اتکا به نفت را کنار گذاشت، بیان کرد: باید نقاط ضعف خود را آسیب شناسی کرد چرا که  دشمن با شناسایی این نقاط ضعف به ما فشار وارد می آورد  لذا باید نفت را به طور کل از بودجه کنار گذاشت که البته نیازمند برنامه ریزی است ولی به این معنا نیست که نفت فروخته نشود بلکه نباید بودجه کشور را بر مبنای اتکا به نفت افزایش داد.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر پرهیز از خام فروشی منابع کشور، اظهار کرد: وزیر نفت اذعان داشتند که به زودی ظرفیت تولید را با افزایش  فروش نفت و سنگ آهن به صورت خام افزایش می دهیم در حالی که خام فروشی با اقتصاد مقاومتی ناسازگار است و دیگر این که حداقل باید ادبیات مسؤولان متناسب با رویکرد اقتصاد مقاومتی باشد.


سلیقه های خرید باید در جهت تولیدات داخلی هدایت شوند

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مسئله تشکیل و اتمام زنجیره تولید برای کالاهایی که مزیت نسبی دارند به منظور دست یافتن به ارزش افزوده بیشتر با نگاه صادراتی و رسیدن به خالص ارز آوری بیشتر از رویکردهای دیگر اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.


حجت الاسلام مصباحی مقدم با اشاره به امکانات فراوان موجود در ملت و ضرورت ایجاد مدیریتی کارآمد برای کشف این ظرفیت ها و امکانات، تصریح کرد: طبق نقل‌های صورت گرفته 830 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد و 18 تا 20 میلیارد دلار نیز ذخیره ارزی در اختیار مردم  و ذخیره طلا مردم به عنوان سرمایه آن ها نیز در کشور ما بسیار زیاد است و افزون بر این ها، نیروی انسانی و به ویژه جوانان با ظرفیت، خلاقیت و کارآفرینی بالای نهفته هستند که اگر فقط این سرمایه‌ها مورد استفاده قرار گیرد کشور را متحول می کند ولی متأسفانه مدیریت و فرهنگ مناسب برای سرمایه گذاری در کشور وجود ندارد .


وی با بیان این که باید سلیقه های خرید در جهت تولیدات داخلی هدایت شوند، اظهار کرد: امروز باید برای ایجاد یک جهش اقتصادی در کشور، برای مدتی مصرف را کم و  مدیریت کنیم  البته تا زمانی که تولید به حدی برسد که نیاز به مصرف شود؛ مصرف و سلیقه های خرید باعث افزایش واردات می شود لذا باید این سلیقه ها جهت گیری و هدایت داشته باشند.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: دولت جدید چه نگاهی به اقتصاد مقاومتی دارد، رهبری فرمودند تا کنون اهتمام در سخن بسیار ولی در مقام عمل و عزم جدی برای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی وجود نداشته است، عزمی در دولت برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی دیده نمی شود در حالی بر اساس اطلاعاتی که دارم اگر 8 درصد رشد اقتصادی رخ ندهد نمی‌توانیم توسعه پیدا کنیم و باید این جهش اقتصادی در کشور صورت گیرد؛ ایران با توجه به امکانات و ظرفیت های بسیار می تواند جزء 10 کشور اول جهان از نظر اقتصاد باشد.

 

بازنگری تیم اقتصادی در دوره جدید دولت
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، پیشنهاد داد که دولت در دوره جدید، در تیم اقتصادی خود یک بازنگری داشته باشد و تیمی متناسب با شرایط جدید انتخاب کند، اظهار کرد: شخصیت های اقتصادی انتخاب شده در دولت جدید، نگاه و حرکت جهادی ندارند  البته در این دو ساله به استثناء اشکالاتی که داشتند اگرچه کند به صورت معقول و خوب عمل کردند.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: نرخ رشد مثبت اقتصادی در کشور می توانست سریع تر از رکود خارج شود ولی عزم کافی برای این مهم وجود نداشت و متأسفانه باب را برای شرکت های خارجی و عرضه کالاهای آن ها گشودند؛ در حالی که می توانستند به طور حساب شده جهت سرمایه ها را به سود کشور تغییر دهند و کار فوق العاده‌ای در دولت در ظرفیت‌های مختلف کشور و به ویژه در بنگاه‌های کوچک انجام نشد.


حجت الاسلام مصباحی مقدم افزود: دولت برای دور جدید رفع تحریم‌ها که می‌خواهد با گشوده شدن راه‌هایی برای دریافت دارایی‌ها و منابع پیدا کند و جمع پول‌های بلوکه شده کشور در خارج را 130 میلیارد دلار عنوان می‌کند در صورتی ‌که من ارقام دقیق دارم، چیزی که آزاد می‌شود 40 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی،  6 میلیارد دلار برای دولت و 23 میلیارد دلار سهم بانک مرکزی است که آزاد می‌شود.


وی با اشاره به ظرفیت بالا در بخش کشاورزی کشور، خاطر نشان کرد: مطالعه ها نشان می دهد که ظرفیت بالقوه ایران برای تأمین مواد غذایی 300 میلیون نفر است ولی ما توانایی تأمین 78 میلیون جمعیت کشور خود را نیز نداریم.


اختصاص درامدهای نفتی به بخش عمرانی در سال آینده
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این که در سال جاری، نفت فقط سهم بخش عمرانی می شود و هزینه جاری نمی شود، گفت: درآمدهای نفتی هموارو به طور عمده در بودجه آمده است و سرمایه گذاری حدود 20 درصدی شکل گرفته است و نه بیشتر بنابراین بار تکلف دولت و هزینه های آن نیز افزایش پیدا کرد.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از قرار گرفتن اصلاح قانون بانک داری در دستور کار مجلس خبر داد، اظهار کرد: ابتدا باید نهادها عزم خود را برای فعال شدن بگیرند تا عزم جدی در مردم نیز فراهم شود؛ مجلس پس از این که هشت سال برای اصلاح قانون بانک داری انتظار کشید ولی اتفاق نیفتاد و در سال گذشته در طی یک برنامه یک و نیم سال راهی مجلس شد چرا که نظام بانکی دارای اشکالات عمده است./844/پ201/ج

ارسال نظرات