۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۰
کد خبر: ۲۸۱۴۳۶
مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه مشهد:

جامعه به بانوان مؤمن و تحصیلکرده نیاز دارد/ ارزش دختران به رعایت عفت و حجاب است

خبرگزاری رسا ـ مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد با اشاره این که بانوان با رعایت حجاب و عفاف، حضوری فعال در جامعه داشته باشند، گفت: بانوان نیمی از پیکره جامعه هستند و جامعه به بانوانی مومن و تحصیلکرده نیاز دارد.
جامعه به بانوان مؤمن و تحصیلکرده نیاز دارد/ ارزش دختران به رعایت عفت و حجاب است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، خانم نیک، مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد، امروز در مراسم بزرگداشت دهه کرامت که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد برگزار شد، گفت: دهه کرامت با تولد حضرت فاطمه معصومه(س) آغاز می شود، وسط دهه تولد حضرت شاهچراغ(ع) و آخر دهه نیز تولد امام رضا(ع) است.

 

وی با طرح این پرسش که چرا دهه کرامت، به این عنوان نامگذاری شده است، ابراز کرد: کرامت، از ریشه کرم گرفته شده است و حضرت فاطمه معصومه(س)، کریمه اهل بیت(ع) هستند.

 

مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد با اشاره به این که مکارم اخلاق از محاسن اخلاق بالاتر است، تصریح کرد: انسانی که آراسته به صفت محاسن اخلاق است، جواب خوبی افراد را با خوبی پاسخ می دهد؛ خداوند متعال نیز در قرآن می فرماید: «وَإِذَا حُیِّیْتُم بِتَحِیَّةٍ فَحَیُّواْ بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا، و زمانى که به شما درود گفته شد، شما به صورتى بهتر از آن یا همانند آن را پاسخ دهید.»

 

نیک به تعریف صفت مکارم اخلاق پرداخت و افزود: انسانی که مکارم اخلاق دارد، نه تنها خوبی دیگران با خوبی جواب می دهد؛ بلکه بدی افراد را نیز با خوبی جواب می دهد و از لحاظ گذشت و ایثار به بالاترین درجه رسیده است. پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «انَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ، من تنها برای تکمیل فضائل اخلاقی مبعوث شده ام.»

 

انسان کریم، بدی انسان ها را با خوبی پاسخ می دهد
این استاد حوزه و دانشگاه افرود: مکارم اخلاق بدین معنا است که انسان بدی دیگران را به خوبی پاسخ بدهد؛ از این رو اگر ارتباطش را با شما قطع کرد، شما وصل کنید.

 

کارشناس مسائل خانواده افزود: امام رضا(ع) نیز کریم هستند و به تمام زائران نگاه می کنند و کسی را گزینش نمی کنند و حتی به کسی که به زیارت ایشان نمی آید، نیز عطا می کنند.

 

وی به مقام و جایگاه حضرت فاطمه معصومه(ع) اشاره و ابراز کرد: در میان فرزندان امام موسی بن جعفر(ع)، بعد از امام رضا(ع)، بالاترین مقام، متعلق به دختر ایشان، حضرت فاطمه معصومه(ع) است. امام صادق(ع) درباره ایشان می فرمایند: «به زودی بانویی از فرزندانم به سوی آن(قم) کوچ کند که نامش فاطمه دختر موسی بن جعفر است و با شفاعت او همه شیعیانم وارد بهشت می شوند.»

 

مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد در ادامه با خاطرنشان کردن این که ائمه اطهار(ع) تمام انسان ها را حمایت می کنند و ما باید قدردان این بزرگوارن باشیم، گفت: گره های علمی و عرفانی در دستان با برکت حضرت فاطمه معصومه(ع) باز شده است و عالمانی بزرگ به حرم ایشان شرفیاب شدند و مسائلشان را حل کردند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که جایگاه و ارزش فاطمه معصومه(س) برای امام رضا(ع) مانند حضرت زینب(س) برای امام حسین(ع) است، افزود: زیارت نامه حضرت فاطمه معصومه(س) از امام رضا(ع) است. در بخشی از این زیارت می خوانیم: «یَا فَاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَکِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْنا مِنَ الشَّأْنِ، اى فاطمه درباره بهشت برایم شفاعت کن،به درستى که براى تو نزد خدا مقامى از مقامات بلند است.خدایا از تو مى‏خواهم.»

 

ارزش دختران، به رعایت کردن عفت و حجاب است
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که ارزش دختر به عفت و حجاب است، اظهار کرد: مادران می بایست به دختران ارج و احترام بگذارید و روز دختر را جشن بگیرند.  

 

کارشناس مسائل خانواده در پاسخ به این پرسش که چرا حضرت فاطمه معصومه(س) ازدواج نکردند، افزود: دختر باید با هم شأن خود ازدواج کند و هم شأن حضرت فاطمه معصومه(س) نبود و دلیل دوم نیز خفقان عصر امام موسی بن جعفر(ع) بود. در زمان ایشان، خفقان به اندازه ای بود که فردی جرأت نمی کرد به خواستگاری حضرت فاطمه معصومه(س) بیاید.

 

وی با خاطر نشان کردن این که اسلام برای دختر ارزش و احترام قائل است، ابراز کرد: پیش از اسلام دختران را زنده به گور می کردند. خداوند متعال می فرماید: «وَإِذَا بُشِّرَ أَحَدُهُمْ بِالأُنثَى ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدًّا وَهُوَ کَظِیمٌ، یَتَوَارَى مِنَ الْقَوْمِ مِن سُوءِ مَا بُشِّرَ بِهِ أَیُمْسِکُهُ عَلَى هُونٍ أَمْ یَدُسُّهُ فِی التُّرَابِ أَلاَ سَاء مَا یَحْکُمُونَ، و هر گاه یکى از آنان را به دختر مژده آورند، چهره‏اش سیاه مى‏گردد، در حالى که خشم [و اندوه‏] خود را فرو مى‏خورد، از بدىِ آنچه بدو بشارت داده شده، از قبیله [خود] روى مى‏پوشاند. آیا او را با خوارى نگاه دارد، یا در خاک پنهانش کند؟ و چه بد داورى مى‏کنند.»

 

مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد به جایگاه و ارش دختر در اسلام اشاره کرد و گفت: پیامبر اسلام(ص) می فرمایند: «نِعمَ الوَلَدُ البَناتُ المُخَدَّراتُ، مَن کانَت عِندَهُ واحِدَةٌ جَعَلَها اللّه ُ سِترا لَهُ مِن النّارِ، چه خوب فرزندانى هستند دخترانِ با حیا. هر کس یکى از آنها را داشته باشد، خداوند آن دختر را براى او مانعى در برابر آتش دوزخ قرار مى دهد.»

 

بانوی با رعایت عفت و حجاب، در جامعه حضوری فعال داشته باشند
نیک خطاب به بانوان افزود: زن ریحانه است، اگر هدیه ای می خرید ابتدا به دخترخود بدهید. امام صادق(ع) می فرمایند:« اَلْبَناتُ حَسَناتٌ وَ الْبَنُونَ نِعْمَهٌ، وَ الْحَسَناتُ یُثابُ عَلَیْها وَ النِّعْمَهُ یُسْأَلُ عَنْها، دختران حسنات هستند، پسران نعمت حق هستند، بر حسنات بهره مى دهند، و از نعمت بازپرسى مى کنند.».

 

این استاد حوزه و دانشگاه با رد کردن سخن افرادی که می گویند بانوان در جامعه حضور نداشته باشند، اظهار کرد: دختر امروز باید در جامعه حضور داشته باشد، بانوان نیمی از پیکره جامعه هستند و جامعه به بانوان نیاز دارد.

 

این کارشناس مسائل خانواده افزود: ما باید حکومت جهانی داشته باشیم و باید برای جهان حرف داشته باشیم و این غیر عقلانی است که دختران را از تحصیلات و رشد و پیشرفت محروم کنیم.

 

وی به علت گرایش دختران به بدحجابی و بی حجابی اشاره و ابراز کرد: ارزش دختر به حفظ حیا است. گرایش دختران به بدحجابی و همچنین علت آمار بالای طلاق و فروپاشی جامعه به تربیت نادرست مادران بر می گردد. مادر باید جایگاه دختر را به او بشناساند. متأسفانه خداباوری و حضور خدا در زندگی ما کمرنگ شده است.

 

مادران از کودکی، دختران را برای مادرشدن تشویق کنند
مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد گفت: مادران باید از کودکی فرزندان را به گونه ای تربیت کنند که دختر جایگاه و ارزش خود را متوجه شود. مادر باید او را برای مادر شدن تشویق کند و روح و حس مادری را از کودکی در او ایجاد کند تا زمانی که بزرگ شد، متوجه شود مادر چه وظیفه ای دارد و جایگاه او چیست.

 

نیک افزود: مادران حتی در انتخاب اسباب بازی باید دقت کند و اسباب بازی که برای دختر و پسر می خرند باید متفاوت باشد و باید وسیله ای بخرد با شخصیت و روحیه او متناسب باشد، همچنین باید و وظایف مرد را به پسر خود آموزش دهد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که کشور ما به بانوانی آگاه و تحصیلکرده نیاز دارد، اظهار کرد: 50 نفر از یاران امام زمان(عج) را بانوان تشکیل می دهد، بانوانی یار امام زمان(عج) هستند که اهل تقوا هستند و در همسرداری و فرزند داری موفق هستند. 

 

این کارشناس مسائل خانواده به جایگاه و اهمیت تربیت دینی اشاره کرد و افزود: مادران فرزندانی تربیت کنند که یاران امام زمان(عج) باشد و این مهم با ارزش گذاری پدران و مادران میسر است./1309/پ201/ب4

ارسال نظرات