مهمترین آسیب فضای مجازی تغییر سبک زندگی و شکستن باورهای اعتقادی افراد است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، نخستین نشست آسیب شناسی فضای مجازی با عنوان فضای مجازی، دجالواره باحضور فعالین قرآنی عصر امروز در مؤسسه فرهنگی سائحون برگزار شد.
دکتر علوی استاد دانشگاه در این نشست گفت: در دنیایی که به سر می بریم نفوذ رایانه و در پیامد آن فضای مجازی به گونهای است که دیگر نمیتوان زندگی بدون آن را حتی تصور کرد.
علوی اظهار داشت: امروزه شاهد بروز عصری هستیم که به مدد تکنولوژی، فضای مجازی و اینترنت در سطحی گسترده با فضای واقعی به رقابت برخواسته و با توجه به استقبال شدید نسل جوان در ورود به این دنیای مبهم و جذاب، اهمیت و میزان حضور نوع دیگری از زیستن که به «زندگی دوم» شهرت یافته روزبهروز گستردهتر میشود و همین گستردگی ابعاد مختلف فضای مجازی است که سبب شده تا در کنار تمامی کاربردها و ویژگیهای منحصر به فرد ، شاهد بروز روزافزون چالشهای متعددی در جوامع و به ویژه جامعه خودمان نیز باشیم؛ چالشهایی که حتی در جوامع اروپایی و آمریکا نیز نگرانیهایی را در پی داشته است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: یکی از این نگرانیها اثرگذاری تکنولوژی های وابسته به اینترنت بر رفتار و روابط اجتماعی افراد است اما اکنون با ورود نسل جدیدی از بازی های رایانه ای و نیز سایت های با امکانات ویژه، و بخصوص سایت های «زندگی دوم» ابعاد نگرانی های کارشناسان فرهنگی و اجتماعی ابعاد تازه تری به خود گرفته است.
وی تصریح کرد: این سایت ها با امکانات گسترده همچون فضاهای جذاب بازی های آن لاین نمونهای از سایتهای کاربردی در فضای اینترنت بوده و در واقع جایی هستند که در آن فناوری و ارتباطات اجتماعی در فضایی مجازی با یکدیگر تلفیق میشوند. در آن فضاها هر کاربر یک شهروند است و هر شهروند این امکان را دارد آنگونه که دوست دارد خود را تجسم کند.
این کارشناس تربیتی افزود: زندگی در اینگونه فضاهای مجازی می تواند تاثیرات مثبت و منفی مختلفی بر «سبک زندگی» کاربران داشته باشد. فرصتهای آموزشی و اقتصادی از جمله نقاط مثبت این فضاها است اما حضور در این دنیاها میتواند آسیبپذیریهای اجتماعی و خانوادگی را نیز همراه داشته باشد.
علوی گفت: در جامعه ما یکی از مهمترین چالشهای فرارو ، تضادهای فرهنگی جامعه با این ابزارها و دستاوردهای حاصل از آنها است، در این، میان بدیهی است با سرعت گرفتن رشد تکنولوژی های ارتباطی و ورود این فناوری ها به کشور و در عوض عدم برنامهریزی در داخل، این تضادها به شکل برجستهتری نمایان میشوند و آسیب بیشتری را متوجه جامعه میکنند.
گفتنی است، در حاشیه این نشست غرفه فناوری های اسلامی جهت بازدید دایر بود./9705/پ202/ح