۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۴
کد خبر: ۲۷۸۰۸۳
کارشناس مسائل مذهبی:

از منظر تعالیم اسلامی علما و دانشمندان بهترین رهبران اجتماعی مردم هستند

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مسائل مذهبی با بیان این‌که نظام اجتماعی از اقشار و صنوف مختلفی تشکیل شده که در جهان بینی اسلامی این اقشار و طبقات در کنار هم و در جهان بینی مادی در طول هم فرض شده اند، گفت: از منظر تعالیم اسلامی علما و دانشمندان بهترین رهبران اجتماعی مردم هستند.
علما

حجت الاسلام ولی الله صادقی، کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، با تأکید بر ویژگی تأثیرپذیری توده‌های مختلف مردم از یکدیگر اظهار کرد: الگو پذیری یک ویژگی غیر قابل انکار انسانی است که در شیوه های مختلفی در رفتار افراد ظهور و بروز پیدا می کند، بنابراین دین اسلام همواره بر گزینش الگوهای سالم و صالح تأکید کرده است.

 

وی در ادامه با اشاره به حدیثی از حضرت علی(ع) عنوان کرد: انتخاب دوستان از سنین کودکی تا جوانی نقش مؤثری در ساختار شخصیتی افراد دارد و از همین جهت امامان معصوم(ع) به والدین سفارش کرده اند که در مرحله اول خود نقش دوستان فرزندان خود را ایفا نمایند و در مراحل بعدی مراقب دوست‌یابی آنها باشند.

 

این کارشناس مسائل مذهبی رجال سیاسی و هنرمندان را از با نفوذترین افراد در اجتماع دانست و تصریح کرد: رفتار همه افراد در اجتماع ممکن است از سوی فرد یا افرادی مورد تقلید قرار بگیرد و هر اندازه فرد مورد تقلید از معروفیت بیشتری برخوردار باشد، دامنه افراد مقلد از او نیز بیشتر خواهد شد.

 

حجت الاسلام صادقی دوست یابی و استاندارد سازی رفتار اجتماعی را بخش مهمی از تعالیم اسلامی برشمرد و گفت: از آنجا که اسلام یک دین اجتماعی بوده و تعالیم گسترده ای نیز در خصوص رفتارهای اجتماعی افراد دارد و همچنین خواستار سعادت دنیوی و اخروی تمام افراد نیز می باشد، علما و داشنمندان را بهترین رهبران اجتماعی مردم معرفی می کند.

 

وی تأکید کرد: در جهان‌بینی اسلامی مجموعه عقاید و رفتار شخصیت افراد را شکل می دهد و مجموعه رفتارهای فردی و اجتماعی مبین جایگاه دنیوی و اخروی آنها است و از همین جهت لازم است تا هر فرد مسلمان همواره به دنبال افزایش آگاهی و دانش خود از تعالیم الهی و عمل به آنها باشد.

 

این کارشناس مسائل مذهبی روایات و احادیث و ادعیه اسلامی را به منزله زوایای مختلف فرهنگ تشیع برشمرد و تصریح کرد: آنچه در تمام این روایات و ادعیه و حتی تعالیم قرآنی مشترک است لزوم کسب علم و دانش برای نیل به سعادت دنیوی و اخروی است./939/ت302/ح

ارسال نظرات