دیپلماسی فرهنگی ایران و چین کلید خورد
به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسکر نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی که بنا به دعوت انجمن اسلامی چین به این کشور سفر کرده است، روز گذشته با آقای هلال الدین رئیس انجمن اسلامی چین ملاقات کرد.
در این ملاقات که با حضور آقای علی اصغر خاجی سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین برگزار شد ،آقای هلال الدین ضمن خیر مقدم به آقای قاضی عسگر و هیات همراه اظهار داشت: چه ما شما را در ایران ملاقات کنیم یا در پکن، چنان احساس نزدیکی و قرابت می کنیم که گویی برادر خود را ملاقات کرده ایم.
آقای هلال الدین افزود: روابط ایران و چین برادرانه است. من و معاونان انجمن که در این جلسه حضور دارند چندین بار به ایران سفر کرده ایم. ایران کشور تاریخ و تمدن است. مردم ایران قهرمان، صبور و کوشا هستند. ایران در کل جهان مخصوصاً جهان اسلام نقش مهمی دارد.
هر بار به ایران رفته ایم خاطرات خوبی به یادگارمانده است. ما مسلمانان چین در زمینه های دینی، اقتصادی ومخصوصا زمینه فرهنگی، به ایران نزدیک هستیم. زبان فارسی در تاریخ مسلمانان چین تاثیر زیادی داشته است. اصطلاحات دینی را به فارسی بیان می کنیم که نشانه تاثیر عمیق زبان فارسی در روابط مسلمانان دو کشور است.
صدها سال پیش شخصی بنام جانگ جی می و مشهور به حکیم اصفهانی کتاب دستور زبان فارسی را در چین نوشته است که هنوز مورد استفاده قرار می گیرد.این خیلی جالب است که یک امام جماعت مسجد چینی دستور زبان فارسی نوشته باشد و این نشان می دهد روابط دوستی ما چقدر عمیق بوده است.
ما باید بر اساس دوستی تاریخی، در آینده نیز همکاری کنیم. در زمینه های مختلف امور خیریه، تبادل فرهنگی، رفت و آمدهای اقتصادی، تجاری و...اینها وظیفه دینی ماست و دو کشور از آن نفع می برند.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر ضمن ابراز تشکر از دعوت و مهمان نوازی انجمن اسلامی چین، اظهار داشت: ارتباط و پیوند ما و شما از دو جهت مهم است. جهت اول اینکه انما المومنون اخوه، ما و شما برادران دینی هستیم . گرچه در دو کشوریم اما احساس می کنیم که در کنار هم هستیم.
جهت دوم پیوند دیرینه دو کشور است. هر چه به گذشته دو کشور نگاه می کنیم، جز دوستی و ارتباط صمیمانه چیزی نمی بینیم. بنابراین از هر دو جهت کاملا به همدیگر نزدیکیم و کنار هم هستیم و امیدواریم در آینده این برادری و اخوت دینی و ارتباط دو کشور گسترده تر شود.
ما در ایران به دوستان انجمن اسلامی عرض کردیم از ارایه هرگونه تجربه ای که در زمینه مدیریت حجاج داریم دریغ نمی کنیم. ما همیشه با یکدیگر دیدار های خوب و صمیمانه ای داشته ایم. در این سفر نیز ان شاءالله گفتوگو و تبادل نظر لازم صورت خواهد گرفت.
خوشبختانه روابط دوستانه ما و شما، مربوط به کار و فاقد رنگ و بوی سیاسی است و می توانیم بدون اینکه کسی سوء استفاده کند در کمال برادری، کارها را انجام دهیم. بحمد الله جنابعالی شخصیتی عالم و اخلاقی می باشید و همیشه دنبال رشد و پیشرفت بوده اید.
سرپرست حجاج ایرانی ضمن اشاره به پیش نویس تفاهم نامه همکاری انجمن اسلامی چین و سازمان حج و زیارت ایران، اظهار داشت: در صورت تمایل می توانیم مقدمات امضای آن را فراهم آوریم.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر به گفتوگوهای مهم رد و بدل شده در دیدار با رئیس سازمان ادیان چین اشاره کرد که مقرر شداز طریق انجمن اسلامی پیگیری شود.
ایشان افزودند: یکی از مسائل خطرناک افراط گرایی است که نه تنها جهان اسلام بلکه بشریت را تهدید می کند. اگر دیر اقدام کنیم ممکن است جوانان ما را بفریبند و بعنوان اسلام به فعالیت تروریستی بکشانند. ما در ایران سیصد جلد کتاب در باره افراط گرایی منتشر کرده ایم که می توانیم بصورت فشرده ترجمه و برای چاپ در اختیار شما قرار دهیم.پژوهشکده ای داریم که هزار جلد کتاب در زمینه حج و مسایل اعتقادی منتشر کرده است .
در موسم حج قاریان ایرانی می توانند در جمع حجاج چینی حضور پیدا کنند و به تلاوت قرآن بپردازند.نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت درباره خطرات جریان های افراطی گفت: افراط گرایی کشورهای زیادی را تحت تاثیر قرار داده است. مصر، سوریه، لیبی، عراق، پاکستان، نیجریه و... همه گرفتار جریانات تروریستی شده اند. یکی از دلایل آن، جهل مسلمانان نسبت به اسلام و عقاید اسلامی است. لذا یکی از وظایف ما تدوین متون آموزشی دینی است. خوشبختانه اختلافی بین شیعه و سنی در این زمینه وجود ندارد. خوشحالیم که انجمن اسلامی توانمند و فعال است. امتیاز شما و همکارانتان در انجمن اسلامی اینست که اسلام رحمانی را می شناسید و تبلیغ می کنید.
در پایان جلسه آقای هلال الدین با تشکر از مطالب پر محتوا و با اهمیتی که مهمان ایرانی بیان کرده در باره افراط گرایی گفت: متاسفانه تروریسم به معضلی برای جهان اسلام تبدیل شده و مانع توسعه و پیش رفت اسلام خواهد شد. ما باید با همدیگر همکاری کنیم، از تجربیات یکدیگر استفاده ببریم و اسلام صلح و عدالت را به جهانیان معرفی نماییم./1330/د101/ف