۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۵
کد خبر: ۲۷۷۵۹۰
استاد حوزه و دانشگاه:

رسانه ها ایده های طلاب و دانشجویان را همسان با یکدیگر دنبال کنند

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که باید به نظرات طلاب همسان با دانشجو پرداخته شود، گفت: در رسانه و فعالیت های فرهنگی باید به دنبال طلاب رفت و در کنار دانشجو با طلبه ها نیز نقل تبادل کرد، همه این ها سبب می شود رشد طلبه و دانشجو هر دو همزمان با هم انجام شود.
طلبه و دانشجو

حجت الاسلام غلامحسن کریمیان، استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، با اشاره به فرصت تعطیلات طلاب در تابستان اظهار کرد:  اگر بخواهیم در حوزه علمیه موفق عمل کنیم و دید طلاب را تغییر دهیم،  باید کادر مدرسه سرآمد سایرین باشند تا بتوانیم این دقت و نظم را به طلاب نیز آموزش بدهیم.


این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که طلاب الگوی جامعه هستند، تصریح کرد: طلبه حرف اول را در جامعه می زند، در دوره تابستانی برخی از درس های جنبی طلاب همانند مهارت‌ها و فنون را می شود به آقایان آموزش داد. در حقیقت در چنین زمانی باید درس های کم حجم و درس های تثبیتی در برنامه گنجانده شوند تا طلاب از یک قالب فیلتری رد شده و درس ها رو به فراموشی نگذارند.


وی ادامه داد: در مرکز ما در حال حاضر همه طلاب درگیر آموزش اند و همانند ایام گذشته از هفت صبح تا هفت شب مشغول به فعالیت اند، همچنین برای بحث تثبیتی مطالب، مصاحبه و آزمون برای آن ها در نظر گرفته شده است تا پس از انجام آن وارد کار شوند. از اول سال تحصیلی نیز طلاب ما در پایه اول شروع به تحصیل می کنند.


اهمیت جایگاه حفظ و تفسیر قرآن کریم در میان طلاب

حجت الاسلام کریمیان به تشریح برنامه طلاب در طول تابستان پرداخت و خاطر نشان کرد: طلبه ای که در طول سال تحصیلی نتوانسته است تا دروس اصلی خود را بگذراند و درس های جنبی او نیز مانده باشد، در چنین حالتی اولویت با  دروس اصلی است زیرا که نظام پایه با نظام قبل تفاوت دارد.


این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به حفظ هشت جزء از قرآن کریم از سوی طلاب یادآور شد: ما موظفیم اگر طلبه ای درسی افتاده است و یا درس جنبی مانده است، در تابستان برای او برنامه ریزی کنیم تا آن را بگذراند و دروس پایه خود را تکمیل کند، همچنین در طول تعطیلات برنامه حفظ 8 جزء از قرآن کریم را برای طلاب در نظر گرفتیم و در کل سال دوره تربیت مربی قرآن را برای آن ها داریم که این مدرک را 23 نفر از طلاب مرکز ما دریافت کردند.


وی افزود: در حقیقت روی پایه های ورودی نمی شود برنامه ریزی کرد زیرا که اگر به آن ها فشار درسی وارد شود  احتمال این که زده بشوند وجود دارد، باید با مهارت های آموزشی و خلاصه نویسی با آن ها کار کرد.


حجت الاسلام کریمیان با بیان این‌که درس طلبه های ما همانند دروس دانشگاهی نیست، اظهار کرد: طلبه ای که انقطاع میان تحصیل او بیفتد، هرگز برای او جبران پذیر نخواهد بود و طلبه ای که پس از سه ماه بیاید و در آن هیچ دروسی را مطالعه نکرده باشد، دچار افت تحصیلی می شود.


دوره های آموزشی تبلیغی، سکوی پروازی برای طلبه‌ها است

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که باید از دریچه حوزه علمیه برای طلبه برنامه در نظر گرفت، گفت: در این صورت آن ها از آسیب های موجود اجتماعی فاصله می گیرند. همچنین در کنار درس های جنبی باید درس های اصلی نیز بگذاریم تا از همه این ها بهره ببرند. در حقیقت کلاس های کارگاه خلاصه نویسی و مهارت ما به صورت جمعی است زیرا برنامه های عمومی جنبه تاثیر بالاتر و بیش تری را دارد و برنامه مهارت ما در قالب گروه های 23 نفره تشکیل می شود.


وی با بیان این که تبلیغ در طول سال نباید ترک شود، خاطرنشان کرد: ایام مناسبتی ایام خاص تبلیغی است و طلاب از ابتدای تحصیل باید به تبلیغ بپردازند و هر روز استاد اخلاق دارد برای آن ها تدریس می کند؛ در حقیقت آن ها بار علمی خود را در طول سال جمع می کنند و آماده می شوند، سپس دوره آموزشی تبلیغ را سپری می کنند و همه این ها سکوی پرواز برای آینده است.


حجت الاسلام کریمیان افزود: سکوی پرواز را باید پیدا کرد و اگر طلبه در سطوح پایین تر کار نکند، در سطوح بالاتر نتیجه ای را نخواهد دید. طلاب باید درس اخلاق را مورد مرور قرار دهند تا ارتباط خود را با مردم شکل داده و بتوانند رشد کنند. همچنین ما برای آن ها کلاس های تمرین منبر را گذاشتیم تا آمادگی سخنرانی پیدا کنند و اگر ممارست نباشد،  شیوه ارتباط با مردم هرگز شکل نمی گیرد.


این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به استراحت و تفریح طلاب در طول تابستان گفت: ما کل دوره سه ماهه را برای طلاب برنامه نداریم یعنی در میان دوره ها تعطیلات 2 تا 3 هفته ای داریم و نگذاشتیم که تعطیلات طلاب هدر برود و در حقیقت آن را مدیریت کردیم تا با تجدید قوا آماده حضور در سال تحصیلی جدید شویم.


با میانه روی در برنامه طلاب باید از آفت های اجتماعی فاصله گرفت

وی ادامه داد: مذهب ما مذهب واسطه است و در هیچ کاری نباید تفریط یا افراط کرد، طلبه ای که تنها به درس بپردازد،  دچار مشکلات خانوادگی می شود و طلبه ای که تنها به خانواده بپردازد دچار افت تحصیلی می شود و ثمره خروج ازحوزه را داشته است، ما خودمان دو ساعت ظهرها به طلاب استراحت می دهیم تا خسته نشوند زیرا که حقوق خانواده حقوقی است که باید مراعات شود.


حجت الاسلام کریمیان با اشاره به آمار طلاق در کشور و پیش گیری از آن تصریح کرد: در حال حاضر در هر ساعت 19 طلاق را شاهد هستیم و باید طوری برنامه ریزی های درسی را سازماندهی کنیم که از این آفت ها جلوگیری کرد و این مدیریت اگر از ابتدا در کار طلبگی باشد، مشکلی پیش نخواهد آمد.


 این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که باید به نظرات طلاب همسان با دانشجو پرداخته شود، یادآور شد: در رسانه و فعالیت های فرهنگی باید به دنبال طلاب رفت و در کنار دانشجو باید با طلبه ها نیز نقل تبادل کرد، همه این ها سبب می شود رشد طلبه و دانشجو هر دو همزمان با هم انجام شود.


وی افزود: سفارش من این است که جامعه ما آرام آرام دارد از معنویت فاصله می گیرد و باید ارگان های مختلفی از جمله رسانه طوری دست به دست هم دهند که جامعه خود ار از این دجله نجات دهند و از این مریضی معنویت با درمان های سالم فاصله بگیرند تا در نهایت بتوانیم با کمک دانشجویان و طلاب آن را اصلاح کنیم./864/ت302/ح

ارسال نظرات