۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۸
کد خبر: ۲۷۵۲۲۶
آیت الله حسینی بوشهری مطرح کرد؛

تفا وت های بین عزت ظاهری و عزت باطنی

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه های علمیه گفت: درخواست کردن عزت باطنی در فرازهای قبل و درخواست گرفتن عزت ظاهری در این فراز دلیل بر این است که بین عزت ظاهری وعزت باطنی تفاوت وجود دارد
آيت الله حسيني بوشهري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه کشور، امروز پنج شنبه در آخرین جلسه از شرح دعای مکارم الا خلاق که در ایام ماه مبارک رمضان همه روزه بعد از نماز ظهر و عصر در نمازخانه مرکز خدمات حوزه های علمیه برگزار شد به شرح این فراز «وَلاتُحْدِثْ لى عِزّاً ظاهِراً اِلاّ اَحْدَثْتَ لى ذِلَّةً باطِنَةً عِنْدَنَفْسى بِقَدَرِها » پرداخت و بیان داشت: امام سجاد (ع) در این فراز می فرمایند«عزتى آشکار برایم ایجاد مکن مگر این که به همان اندازه در باطنم خاکسار سازى».

 

وی با بیان این که بین عزت ظاهری وعزت باطنی تفاوت وجود دارد، ادامه داد: درخواست کردن عزت باطنی در فرازهای قبل و درخواست گرفتن عزت ظاهری در این فراز دلیل بر این است که بین این عزت ظاهری و عزت باطنی تفاوت وجود دارد.

 

آیت الله حسینی بوشهری در ادامه به بیان تفاوت‌های عزت باطنی و ظاهری پرداخت و بیان داشت: عزت باطنی روحیه ای است که انسان به واسطه‌ی آن مغلوب اموال دنیوی نمی شود واین عزت با روح عجین است و آن را بزرگ می کند .

 

وی ادامه داد: اما در عزت ظاهری در انظار مردم بزرگ جلوه می کند و ممکن است شخصی درجامعه بزرگ باشد اما باطنش این گونه نباشد، برخی افراد هنگامی که مسؤولیت می گیرند جواب سلام دیگران راهم نمی دهند که این عمل به سبب این است که این اشخاص عزت ظاهری دارند اما باطنی ندارند.

 

مدیرحوزه های علمیه یکی دیگر از تفاوت های عزت ظاهری و باطنی را در تلاش و کوشش دانست و بیان داشت: انسان با تلاش و کوشش وشب زنده داری عزت باطنی را به دست می آورد اما عزت ظاهری با ایجاد برخی شرایط به وجود می آید و کسی برای به دست آوردنش تلاش نمی کند.

 

وی با بیان این که افراد دارای عزت ظاهری غافل هستند، ابراز داشت: در عزت ظاهری افراد غافل هستند و به سبب همین غافلگیری همه محسنات را از دست می دهد اما انسان دارای عزت باطنی دغدغه‌مند است و همیشه مراقب است که آن را از دست ندهد.

 

آیت الله بوشهری داشتن انگیزه در عزت باطنی را آخرین تفاوت بیان کرد و اظهارداشت: درعزت باطنی انسان به دنبال خودسازی است و انگیزه‌ی بزرگی دارد که انسانیت را احیاء کند اما در عزت ظاهری مردم به دلیل طمع یا ترس به آن شخص احترام می گذارند./1324/پ201/ش

ارسال نظرات