۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۴
کد خبر: ۲۷۴۶۱۶
سخنران حرم کریمه اهل بیت تبیین کرد؛

اهداف متعالی پشت پرده داستان‌های قرآنی

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم ا اشاره به این‌که خداوند در قرآن کریم داستان‌های اقوام مختلف را برای عبرت آموزی و موعظه آموزی مؤمنان بیان می کند، گفت: قوم نوح، قوم لوط، قوم شعیب از این اقوام هستند که به خطر انحراف از مسیر توحیدی دچار عذاب و تباهی شدند.
نمايشگاه قرآن

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام احمد فقیهی، استاد حوزه علمیه قم، پیش از ظهر امروز در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به این‌که زمین هرگز از وجود حجت خدا خالی نبوده است و در طول تاریخ خداوند انوار رحمت خود را بر انسان‌های تابنده و برای آن‌ها پیامبران زیادی را فرستاده است، گفت: اما برخورد مردم با پیامبران متفاوت بوده است عده‌ای از آن‌ها ولایت انبیاء را پذیرفته و در مسیر توحید قرار گرفته‌اند و عده‌ای دیگر نیز راه سرکشی و طغیان و حتی شهادت انبیای الهی را در پیش گرفته اند.


وی افزود: در آیات قرآن کریم سرنوشت چگونگی برخورد اقوام مختلف با پیامبران بیان شده است که قوم نوح، لوط و شعیب از جمله این اقوام هستند که در برخورد با پیامبران راه طغیان در پیش گرفتند و از مسیر توحید منحرف شده و دچاز عذاب و نابودی شدند.


استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که خداوند این داستان‌ها را بیهوده برای مردم بیان نکرده است، تصریح کرد: هدف از بیان این داستان‌های عبرت آموزی مؤمنان است.

 

حجت الاسلام فقیهی برهان معاد و مبدأرا یکی دیگر از روش‌هایی عنوان کرد که خداوند به وسیله آن انسان‌ها را هدایت می‌کند و افعالی که برای بیان معاد مطرح شده قید تأکید داشته و حتمی است که این موضوع نشان می‌دهد هیچ راه گریزی برای فرار از مرگ و معاد وجود ندارد و معاد یکی از وعده‌های حتمی خداوند به بندگان است.


وی افزود: خداوند به وسیله معاد عدالت در حسابرسی را برقرار کرده و به حس سعادت طلبی و ابدیت طلبی انسان پاسخ داده است زیرا بدون معاد زندگی انسان در این دنیا بیهوده بود و ناتمام باقی می‌ماند و به نیاز جاودان خواهی انسان پاسخ داده نمی شود.


استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که برای هر نیازی در وجود انسان پاسخ مناسبی در عالم هستی در نظر گرفته شده است، ادامه داد: این موضوع نشان می‌دهد که مرگ پایان کار انسان نیست و انسان با مرگ تنها از زندگی فانی به زندگی باقی منتقل می شود.


وی معادباوری را از مهم‌ترین ابزارهای دوری از گناه در انسان‌ها عنوان کرد، گفت: کسی که به معاد اعتقاد داشته از تمامی فرصت های عمر خود استفاده کرده و هرگز عمر خود را به وطالت و بیهودگی نمی گذراند.

 

حجت الاسلام فقیهی یادآور شد: انسانی که به معاد اعتقاد ندارد به هر وسیله‌ای برای ماندن در دنیا چنگ زده و رسیدن به خواسته هایش را از هر راهی مشروع می‌داند که این امر موجب به وجود آمدن تمدن‌هایی مانند تمدن غربی می‌شود که یک تمدن و باغ وحش منظم از انسان‌ها است که هر کاری را برای رسیدن به خواسته‌های خود مجاز می دانند. /837/پ202/س

ارسال نظرات