جامعه ای که تقوای مالی نداشته باشد گرفتار مشکلات بسیاری خواهد شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در هجدهمین برنامه سخنرانی از سلسله سخنرانی های چشمه معرفت که با موضوع شرح دعای مکارم الاخلاق از شبکه سوم سیما پخش شد، این دعا را گنجینه ای از اخلاق اسلامی دانست و گفت: امام سجاد(ع) در فصل 16 این دعای مبارک عرضه می دارد خداوندا تقوا را به من الهام کن.
وی با بیان این که تقوا شاخه های بسیاری دارد، افزود: یکی از شاخه های مهم تقوا، تقوای مالی است؛ اموالی که در برابر انسان در مسیر زندگی قرار می گیرد باید حساب و کتاب داشته باشد، تقوای مالی یکی از مهم ترین شاخه های تقوا است، انسان باید توجه کند که مالش رشوه، ربا خواری، رانت خواری و مال یتیم نباشد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که رانت خواری بی تقوایی بوده و حرام است، اظهار داشت: این که انسان بیاید به وسیله راهکارهایی امتیازی را که متعلق به او نیست به ناحق برای خود استفاده کند حرام است.
وی با اشاره به گرفتاری کم و بیش جامعه به مسأله رشوه خواری ادامه داد: مسأله رشوه خواری در اسلام بسیار مهم است، رسول اکرم(ص) فرمود رشوه خواری کفر خالص است که تعبیری از این بالاتر وجود ندارد، حضرت در ادامه می فرمایند کسی که رشوه خوار است بوی بهشت را استشمام نمی کند.
این مرجع تقلید با اشاره به حکایتی از سیره زندگانی امام علی(ع) در رد رشوه ابراز داشت: اشعث بن قیس که یکی از منافقان بود در دادگاه علی(ع) پرونده ای داشت که موعد رسیدگی به آن فرا رسیده بود، این شخص شبانه به خانه حضرت رفت و گفت هدیه ای برای شما آورده ام.
وی عنوان کرد: حضرت علی(ع) به اشعث فرمود هذیان می گویی یا عقلت را از دست داده ای که برای علی رشوه آورده ای، به خدا قسم اگر تمام اقلیم های هفت گانه روی زمین و آنچه در زیر آسمان قرار گرفته را به من بدهند تا در برابر خداوند معصیت کنم والله در سلب حق مظلوم چنین کاری نمی کنم.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: شیعیان و مسلمانان باید خود را در برابر برنامه امام علی(ع) قرار دهند و بدانند که رشوه ها آتش سوزان است؛ نباید کار به جایی برسد که جامعه بگوید همه کارها را با پول می توان انجام داد، پناه بر خدا از جامعه ای که این چنین باشد.
وی اضافه کرد: اگر پای رشوه به میان بیاید تمام قوانین ارزش خود را از دست می دهند، پیامبر اسلام می فرمایند عبادت در کنار حرام خوری همانند ساختمانی است که فنداسیون ندارد و روی شن بنا شده است؛ اگر بنا روی شن باشد بقایی ندارد و فرو می ریزد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که اگر عبادات بر اساس لقمه حرام باشد بقایی ندارد، گفت: لقمه حرام در نطفه فرزندان نیز اثر می گذارد و فرزند ناباب می شود و کار خلاف انجام می دهد، باید از لقمه حرام و رشوه پرهیز شود و باید به تقوای مالی اهمیت بسیار داد و بی توجهی به این اصل جامعه را دچار مشکلات زیادی خواهد کرد./1323/پ202/ج