۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶
کد خبر: ۲۷۱۳۳۳
آیت الله حسینی بوشهری:

انسانی که در مسیر اطاعت الهی قرار گیرد همیشه ذکر حق بر لب خواهد داشت

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه های علمیه گفت: اسلام به همه مردان دستور داده است که باید مخارج زندگی همسر را فراهم کنند تا آنجایی که تلاش برای تأمین مخارج زندگی در بعضی روایات، هم درجه جهاد معرفی شده است.
سخنراني آيت الله بوشهري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه کشور امروز چهارشنبه( 10 تیرماه) در ادامه شرح دعای مکارم الاخلاق از صحیفه سجادیه که در ایام ماه مبارک رمضان همه روزه بعد از نماز ظهر و عصر در نمازخانه مرکز خدمات حوزه های علمیه برگزار می شود، به بیان روایتی از امام صادق(ع) پرداخت و گفت: امام صادق(ع) فرموده اند از موارد نصیحت لقمان به فرزندش است که گفت، فرزندم در قیامت در چهار چیز مورد پرسش قرار خواهی گرفت.

 

وی ادامه داد: نخستین موردی که از سؤال خواهند کرد جوانی است و دیگر این که عمرت را در چه مسیری صرف کرده ای و سوم این که مالت را از چه راهی به دست آورده ای و آخرین مورد این است که مالت را در چه زمینه ای خرج کرده ای.

 

آیت الله حسینی بوشهری به بیان روایتی از امام علی(ع) در مورد جوانی پرداخت و گفت: دو مورد وجود دارد که انسان ارزش آنها را نمی داند مگر این که آنها را از دست بدهد و آن دو مورد جوانی و سلامتی است؛ انسان تا سالم است نمی داند چه نعمت بزرگی دارد و زمانی که سلامتی اش را از دست می دهد متوجه می شود که چه نعمت بزرگی را از دست داده است.

 

وی با اشاره به تأمین مخارج زندگی از سوی مرد، بیان داشت: مسأله اموال در اسلام ارزشمند است؛ اسلام به همه مردان دستور داده که باید مخارج زندگی همسر را فراهم کنند تا آنجایی که در برخی روایات تلاش برای تأمین مخارج زندگی هم درجه جهاد معرفی شده است.

 

مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) به ابوذر فرمودند کسی که باکی ندارد مال را از چه راهی کسب می کند خداوند هم باکی ندارد که این فرد را از کدام درب وارد بهشت می کند بنابراین افراد باید توجه داشته باشند که چه شغلی را انتخاب می کنند.

 

وی با بیان این که شیوه مصرف کردن مال هم اهمیت دارد، اظهار داشت: باید بدانیم که اموال را در چه راهی مصرف می کنیم آیا در دست گیری از افراد استفاده می شود یا این که در کارهای حرام و اسراف مورد استفاده قرار می گیرد.

 

آیت الله حسینی بوشهری به بیان این فراز«وَاسْتَفْرِغْ اَیّامى فیما خَلَقْتَنى لَهُ» از دعای مکارم الاخلاق پرداخت و گفت: امام سجاد(ع) می فرمایند «و روزگارم را در آنچه از پى آنم آفریده‏اى مصروف دار» یعنی برای آنچه که آفریده شده ام وقتم را صرف کنم.

 

وی با طرح این سؤال که خداوند متعال انسان را به چه دلیل آفریده است، گفت: خداوند جواب این سؤال را در قرآن کریم داده است که می فرماید«وما خلقت الجن والانس الا لیعبدون» برخی گفته اند که «لیعبدون» به معنای «لیعرفون» است.

 

مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: برخی عبادت را به پرستش و برخی دیگر به اطاعت معنا کرده اند و هر دو معنا نیزدر قرآن ذکر شده است؛ در این سخن حضرت ابراهیم(ع) خطاب به مشرکان که می فرماید «أتعبدون ما تنحتون» عبادت به معنای پرستش و در آیه «أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یَا بَنِی آدَمَ أَن لَّا تَعْبُدُوا الشَّیْطَانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ» به معنای اطاعت آمده است.

 

وی در پایان گفت: اگر انسان در مسیر اطاعت الهی قرار گیرد تفاوتی بین زنده و مرده او وجود نخواهد داشت و زبان او برای همیشه ذکر حق را خواهد گفت؛ در حالات پس از مرگ حضرت آیت الله مرعشی نجفی آمده است زمانی که در قبر او را تلقین می دادند تلقین را تکرار می کرده است./1324/پ201/ج

ارسال نظرات