مساجد همواره باید محل تبلور هنر دینی باشند
حامد حجتی معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اهمیت هنر در مساجد گفت: مساجد یکی از بستر های خیلی جدی هنر در طول سال ها و قرن های اخیر است که باعث خلق هنر و آفرینش آثار عمیق هنری در طول تاریخ اسلامی شده است.
وی افزود: مساجد از نظر بعد بصری یعنی استفاده از ظرفیت های تجسمی هنر مثل کارهای معماری، هنری، خوشنویسی و قاب های هنری مختلف مسجد پیشرو هستند، به طوری که اگر کسی بخواهد نمونه های برجسته کارهایی هنری اسلامی را نشان دهد مساجد را مثال می زند.
حجتی ادامه داد: مساجد از جهت شکل های مختلف برقراری ارتباط بین مساجد و مردم پیش قدم است چرا که یکی از تعریف های هنر این است که پیام ها را به بهترین و زیباترین شکل ممکن منتقل دادن است که مساجد این مقوله را به خوبی انجام می دهند.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم عنوان کرد: مساجد لبریز از نمادهای هنری هستند برای نمونه گلدسته ها، محراب، قبله و مأذنه ها یک نماد جدی در امر هنر و رسانه اند که برای رساندن مفاهیم برای مردم طراحی شده اند؛ مردم در مساجد با انبوهی از مفاهیم و نمادهای هنری مواجه هستند که کار فرد هنرمند را در مسجد راحت می کند.
حجتی اظهار داشت: پرداختن هنر به مقوله های مسجد جزء اهم واجبات است که متأسفانه امروزه در معماری و شکل اداره مساجد به مباحث هنر دینی توجه کمتری می شود.
وی در پایان ابراز کرد: امروز پنجره هنر باید گشوده تر باشد و دوره های آموزشی برای کسانی که در تصمیم گیری های هنری در مساجد دخالت دارند برگزار شود./1325/ت302/ف