برخی کتابها فرهنگ جامعه را متزلزل میکند/ آمریکا به اسم حقوق بشر ملتها را فریب میدهد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، مفسر قرآن کریم پنج شنبه شب، در هشتمین جلسه «درس هایی از قرآن» که در حرم مطهر رضوی برگزار می شود، اظهار کرد: همه چیز در این عالم تحت نظارت خداوند قرار دارد و در قیامت شاهدان به پا می خیزند و شهادت می دهند؛ خداوند، فرشتگان، پیامبر(ص)، معصومان(ع)، زمین، زمان و اعضای بدن شاهدان اعمال ما هستند و در روز رستاخیز یعنی قیامت بر عملکرد ما در دنیا شهادت می دهند.
همه امور نیازمند نظارت است
وی با بیان این که همه امور نیازمند نظارت است، تصریح کرد: مطالب نادرست در برخی کتاب هایی که به چاپ می رسد، وجود دارد که اگر ارشاد اسلامی نظارت بیشتری داشته باشد فرهنگ جامعه دچار مشکل نمی شود.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان این که سازمان ملل به حقوق بشر نظارت ندارد، ابراز کرد: آمریکا به اسم «حقوق بشر» ملت ها را فریب می دهد و دائم دم از حقوق بشر می زند؛ آیا مردم یمن، افغانستان، عراق بشر نیستند که مورد ظلم آمریکا قرار گرفته اند.
وی افزود: هشت سال این کشور مورد تهاجم و بمباران قرار گرفت و سازمان ملل اقدامی نکرد، متأسفانه دنیای امروز دنیای وحش است؛ تمدنی نیست که با هم گفتگو کنیم.
ضرورت نظارت مردم
رییس ستاد اقامه نماز کشور بیان کرد: گاهی نمازهای صبح چندین نفر به دلیل سفر با هوایپما قضا می شود، مردم اگر بر زمان پروازهای هواپیمایی نظارت داشته باشند و مسافران زمان پرواز برای اقامه نماز صبح اعتصاب کنند؛ زمان بندی پروازها اصلاح می شود.
مفسر قرآن کریم خاطرنشان کرد: نبی مکرم اسلام(ص) گاهی در بازارها قدم می زدند که بیانگر این موضوع است ولی مسلمین باید بر همه روابط مسلمان چه اجتماعی چه اقتصادی نظارت داشته باشد.
وی افزود: امروز در زمان غیبت امور نظارت ما به مجتهدان واجدالشرایط واگذار شده است و از جمله دلایلی که مجتهد باید به پرداخت خمس نظارت داشته باشد بررسی دقیق درآمد سالانه و خمس فرد است.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی ادامه داد: ائمه جماعات مسجد مسؤول زکات در کشور هستند گر چه مجری آن کمیته امداد است اما آن ها باید بر چگونگی و در چه راهی صرف و هزینه شدن زکات نظارت داشته باشند تا با بررسی اولویت ها مصرف شود.
رییس ستاد اقامه نماز کشور خاطرنشان کرد: در ضیافت افطاری رهبر انقلاب که همه مسؤولان کشوری در آن حضور دارند؛ تنها نیم ساعت به پذیرایی و صرف افطاری اختصاص دارد بلکه ساعاتی طولانی مسؤولان نزد رهبر به بیان و حل مشکلات می پردازند.
وی با تأکید بر این که در جامعه نیز باید ناظر احوال همدیگر باشیم، ابراز کرد: اگر فقرا و اغنیا در مسجد گردهم جمع شوند، از احوال هم باخبر باشند و در نتیجه خود درصدد رفع مشکلات هم برآیند دیگر کشور نیاز به بهزیستی، کمیته امداد و امثال آن ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی افزود: اگر بسیج مسجد سالمندان محله را شناسایی کرده و خدماتی را نظیر تهیه نان روزانه آنان، پارو کردن برف های پشت بام در زمستان و... به آن ها ارائه کند، سالمندان جامعه با مشقت در جامعه زندگی نمی کنند و ممکن است هنگام مرگ وصیت وقف بخشی از اموالشان را به مسجد کنند.
مفسر قرآن کریم خاطرنشان کرد: نظارت متفاوت از سوءظن است، اینکه پدر و مادران بر فرزندان نظارت داشته باشند به معنای رها نکردن آنان است نه این که نسبت به آن ها سوء ظن پیدا کنند.
یادآور می شود؛ سلسله جلسات «درس هایی از قرآن» با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین قرائتی ویژه ماه مبارک رمضان هرشب ساعت 22 در صحن جامع رضوی برگزار می شود./1308/پ202/ب4