تقوا، کناره گیری از تکالیف اجتماعی نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمد سیدآبادی، عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان، سوم تیرماه در حرم مطهر رضوی در تبیین آثار تربیتی روزه اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان اعضا و جوارح بدن از گناه مصون می داریم بنابراین مهم ترین دستاورد و رهاورد روزه ماه رمضان تقوا است؛ تقوا مسأله مهم، اساسی، سازنده، ریشه ای و بنیادی در اخلاق دینی است.
وی تصریح کرد: تقوا در اصطلاح دینی به معنای صیانت و نگهداری نفس است که از تیغ گناه آسیب نبیند، امام صادق(ع) نیز تقوا را مرز خداشناسی در زندگی بیان کرده اند یعنی انسان زندگی خود را در چارچوب قوانین خدایی تنظیم کند.
حجت الاسلام آبادی با بیان این که برخی از بعد منفی به تقوا یعنی پرهیز کردن نگاه می کنند، افزود: این افراد همیشه از مسؤولیت های اجتماعی گریزان هستند، تا مبادا مرتکب گناهی نشوند در حالی که گوشه گیری، عزلت نشینی، دوری از جامعه، کناره گیری از تکالیف اجتماعی برای جلوگیری از گناه، تقوا نیست.
نشانه های اهل تقوا
وی با اشاره به نشانه های اهل تقوا عنوان کرد: صدق الحدیث به معنای راستگویی اولین نشانه افراد پرهیزگار است، فرد با تقوا تحت هیچ شرایطی دروغ نمی گوید و برای دروغ گفتن مصلحت سازی نمی کند.
عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: امانت دار هستند و خیانت در امانت نمی کند، آن ها پست و مقام های دنیوی را فرصتی برای ثروت اندوزی نمی دانند و در اموال بیت المال خیانت نمی کنند.
حجت الاسلام آبادی ابراز کرد: وفای به عهد از دیگر نشانه های افراد با تقوا است عهد شکنی نمی کنند؛ گاهی این عهد بین ملت و رهبر یک جامعه است که این افراد نسبت به عهد و میثاق خود با ولایت نیز وفادارند.
وی صله رحم، حلم و بردباری زیاد، حسن الخق و خوش اخلاقی، تشنه فراگیری علم را از دیگر نشانه های اهل تقوا برشنرد و افزود: این ویژگی ها از مهم ترین اصول اخلاقی است که سبب سلامت اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده می شود.
عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان خاطرنشان کرد: پیغمبر(ص) فرموده اند بهشت را بر شما ضمانت می کنم به شرطی که در زندگی صداقت، امانت داری، وفادار به عهد، دامان پاک داشته باشید و مردم نیز از دست و زبان شما در امان باشند./1308/پ202/ب4