تساوی غنی و فقیر از فلسفههای وجوب روزه در ماه مبارک رمضان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام ابراهیم دهقان، کارشناس مسائل دینی ظهر امروز در مسجد جامعه کرمان گفت: مساوی بودن غنی و فقیر یکی از اهداف و فلسفه های وجوب روزه در ماه مبارک رمضان است.
وی افزود: وقتی همه مردم به طور مساوی روزه بگیرند، دیگر تکبر و غرور در میان مردم نیست، زیرا که تکبر از صفات شیطان بوده که انسان را از خدا دور میکند.
حجت الاسلام دهقان با توجه به این که یاد خدا بودن درماه رمضان پررنگ است، ابراز داشت: توجه به خدا باید همچون ماه رمضان در دیگر ماهها هم باشد، چرا که وقتی یادخدابودن در طول زندگی و در همه کارها باشد، سبب موفقیت و نزدیک شدن به خدا است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به عوامل رستگاری و تزکیه، خاطرنشان کرد: یکی از چیزهایی که مانع رستگاری و تزکیه نفس میشود، دلبسته بودن به ثروت و فرزندان خود در دنیا بوده که انسان را از راه سعادت و کمال باز میدارد.
وی بیان داشت: تنها انسانی در دنیا موفق است که ثروت خود را از راه حلال بدست آورده و در راه حلال مصرف کند، زیرا کسی که مال خود از این طریق بدست بیاورد، دیگر مال او سبب زیان و هدر رفتن عمر او نمی شود و می تواند آن را در راه خدا برای کمک به دیگران استفاده کند.
حجت الاسلام دهقان با بیان این که سرمایه اصلی انسانها نباید فقط نفت و گاز و غیره باشد، اظهار داشت: سرمایه اصلی انسان در دنیا فرزندان بوده که با تربیت صالح و پاک میتوانند فرزندان خوبی را به جامعه تحویل دهند.
وی با اشاره به فرمایشی از قرآن که می فرماید، فرزند خوب سبب زینت است، افزود: پدر و مادر باید فرزندان خود را طبق دین اسلام تربیت کنند و به فرزندان خود تنها به دادن پول به آن ها اکتفا نکنند، چرا که فرزندان علاوه بر پول و ثروت به عاطفه و محبت نیز نیاز دارند.
کارشناس مسائل دینی با توجه به این که سرمایه اصلی پدر و مادر فرزندان هستند، خاطرنشان کرد: اگر فرزندان را در دنیا رها کنیم، در نتیجه فرزندی بی تقوا تحویل جامعه دادهایم که در این صورت ضرر بسیار بزرگی برای جامعه خواهد داشت.
وی در پایان گفت: هر کسی که در دنیای خود وابسته به مال و فرزندان خود باشد و به دیگران هم اهمیت ندهد او زیانکار است./972/پ203/ح