۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۴
کد خبر: ۲۶۸۰۵۲
شرح دعای سحر(1)؛

دعای سحر، ارتباطی عارفانه میان عبد و خالق است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه تبریز با بیان این‌که دعا از برترین عبادت ها است، گفت: از مشهورترین دعاهای ماه رمضان دعای سحر است که دارای مضمونی عالی، صوتی موزون و محتوایی عاشقانه و عارفانه میان عبد و خالق است.
رمضان کريم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام فصیح نیا، استاد حوزه علمیه تبریز امروز در برنامه «اوباشدانلیق» شبکه سهند با اشاره به شأن و جایگاه دعا اظهار داشت: نبی مکرم اسلام(ص) می فرماید؛ «أفضَلُ العِبادَةِ الدُّعاءُ، فإذا أذِنَ اللّه‏ لِلعَبدِ فی الدُّعاءِ فَتَحَ لَهُ بابَ الرَّحمَةِ، إنّهُ لَن یَهلِکَ مَعَ الدُّعاءِ أحَدٌ» بـرترین عـبادت دعـاست. هـرگاه خداونـد به بنده اذن، یعنی توفیق دعا را برای بنده ارزانی دارد، دَرِ رحمت را به روى بنده می گشاید، بی تردید هیچ کس با دعا کردن هلاک نمى‏شود؛ بنابراین دعا با فضیل‌ترین عبادت ها است.


وی در ادامه با اشاره به وصیت امیرمؤمنان(ع) به امام حسن(ع)، گفت: در وصیت حضرت به امام مجتبی(ع) آمده که؛ «اعلم انّ الّذی بیده خزائن ملکوت الدّنیا والاخرة قد اذن لدعائک و تکفّل لاجابتک» خدای متعال به تو اجازه داده که با او دعا کنی و حرف بزنی و از او بخواهی. «وامرک أن تسأله لیعطیک»؛ از او مطالبه کنی تا او هم به تو عطا کند.


این استاد حوزه علمیه تبریز افزود: این رابطه‌ درخواست کردن و گرفتن از خدا، مایه‌ تعالی روح انسان است و همان تقویت کننده‌ روح عبودیت است. «و هو رحیم کریم لم یجعل بینک و بینه من یحجبک عنه»؛ خدای متعال بین خودش و تو، واسطه‌ای، فاصله‌ای و حجابی قرار نداده است.


حجت الاسلام فصیح نیا افزود: روایات متعدّدی داریم که همین مضمون وارد شده است، حتّی در روایتی از امام هشتم آمده که ایشان از دعا تعبیر به «سلاح انبیا» می‏کنند؛
حضرت فرمودند؛ «عَلَیْکُم بِسِلَاحِ الْأَنْبِیَاء قِیلَ وَ مَا سِلَاحُ الأَنبِیَاءِ قَالَ الدُّعَاء» بر شما باد به سلاح پیامبران؛ به حضرت گفته شد که سلاح انبیا چیست؟ پاسخ فرمودند؛ سلاح انبیا دعا است.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به شرح ویژگی های دعای سحر پرداخت و اذعان کرد: دعای سحر از امام باقر(ع) به ما رسیده است، علامه طباطبایی(ره) در توصیه ای به آیت الله حسن زاده آملی شاگرد فقید خود در شأن و جایگاه دعای سحر چنین می گوید؛ دعای سحر را فراموش نکن که در آن جلال، جمال، عظمت، علم و شرف است.


این استاد حوزه خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) در ارزش دعای سحر روایتی دارند که می فرماید؛ این دعا از امام باقر(ع) می باشد، و ایشان این دعا را در سحرهای ماه مبارک رمضان نیایش می کردند؛ مضامین این دعا بسیار عالی و دارای عظمت خاصی و دارای مضامین بالائی است.


حجت الاسلام فصیح‌نیا با بیان این‌که دعای سحر در ماه مبارک رمضان سریع الاجابة است، افزود: در این دعا اسم اعظم الهی آمده است، دعای سحر دارای مضمونی عالی، صوتی موزون و محتوایی عاشقانه و عارفانه میان پروردگار عالم و عبد است.


وی در پایان افزود: در این دعا 24 اسم و همچنین صفت ذاتی و فعلی خدا اعم از جلال، عظمت، نور و رحمت الهی در آن وارد شده است، در این دعا عبد الهی از خداوند برای خود چیزی مسألت ندارد بلکه، دعایی عارفانه و ارتباطی عاشقانه میان عبد و مولا است./854/پ203/ب4

ارسال نظرات