۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۷
کد خبر: ۲۶۷۶۵۷
آیت‌الله حسینی بوشهری:

کشاورزی یکی از ارکان اصلی توسعه است

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: کشاورزی یکی از ارکان اصلی توسعه است، بنابراین دولت باید یک بودجه مهم و عمده را به بخش کشاورزی اختصاص دهد تا نتیجه‌ای مطلوب حاصل شود و ما را از وابستگی نجات دهد.
آيت الله حسيني بوشهري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بوشهر، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری صبح امروز در همایش فرهنگ و مدیریت جهادی با بررسی نگاه اسلام به کشاورزی، سرفصل‌های مهمی را پیرامون کشاورزی و مدیریت جهادی برشمرد.

 

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: صنعت گاهی چشم‌ها را به‌گونه‌ای خیره می‌کند که از کشاورزی صرف‌نظر می‌کنیم. هر دو ویژگی‌های خاص خود را دارند ولی کشاورزی ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد.

 

امام‌جمعه موقت قم کشاورزی را شغل انبیا خواند و افزود: همه پیامبران به‌جز حضرت یونس(ع)، کشاورزی می‌کردند.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری کشاورزها را گنج‌هایی دانست که در یک جامعه دینی و اسلامی زندگی می‌کنند، و ادامه داد: در پیشگاه خداوند شغلی به محبوبیت کشاورزی وجود ندارد؛ کشت کشاورزشان پاکیزه است و فردای قیامت، کشاورزها بهترین مردم هستند و از جایگاه والایی برخوردارند.

 

 عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: کشاورزی یکی از ارکان اصلی توسعه است که باید به‌طورجدی به آن پرداخته شود و روی آن سرمایه‌گذاری شود تا بخشی از نیازهایی که متأسفانه از خارج کشور تأمین می‌شود برطرف شود و خودکفا شویم.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به سخن امام خمینی(ره) که فرمودند: ما در تمام زمینه‌های اقتصادی یک انقلاب واقعی می‌خواهیم که امر کشاورزی در انقلاب ما از اولویت ویژه‌ای برخوردار است. یکی از این راه‌ها محقق شدن این ویژگی در جامعه را برگزاری این‌گونه همایش‌ها عنوان کرد.

 

وی تأکید کرد: در مدیریت جهادی کار برای خداست. جهاد معنای خیلی گسترده‌ای دارد. اگر هدف الهی باشد خداوند راه را هموار می کند پس اولین عنصر در مدیریت جهادی، رضایت پروردگار است.

 

نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان ایثار را لازمه مدیریت جهادی دانست و بیان کرد: ایثار یعنی کار و تلاش فراوان برای دیگران که نمونه‌اش ایثار جهادگران در دفاع مقدس بود که به سنگر سازان بی سنگر معروف شدند.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری گفت: دیگر عنصری که وجود آن در مدیریت جهادی مهم است، انعطاف‌پذیری است. یک جهادگر نباید حوزه کاری محدود برای خود مشخص کند.

 

وی ادامه داد: درگذشته جهادگران در همه عرصه‌ها حضور داشتند و هر جا که احساس نیاز می‌کردند به آنجا می‌رفتند، در هنگام جنگ به جبهه رفتند، در اوایل انقلاب به روستاها می‌رفتند و خدمت‌رسانی می‌کردند و همیشه می‌گفتند: هرجایی که کاری زمین‌مانده است، آنجا محل کار ما است. این نشان دهنده گستره کاری است.

 

امام‌جمعه موقت قم افزود: امروزه مشکل ساختار اداری، تمرکزگرایی و ایجاد شأنیت، انعطاف‌پذیری کار جهادگران را تحت تأثیر قرار داده است.

 

نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری دین مداری را دیگر عنصر مدیریت جهادی خواند و یادآور شد: نمونه کامل دین مداری در صدر اسلام میثم تمار است که در سخت ترین شکنجه‌ها تا آخرین نفس بر ولایت الهی و اهل بیت باقی ماند.

 

وی گفت: مدیریت جهادی مدیریت خودباوری است، یعنی باور به اینکه شکست نمی خوریم و می‌توانیم. ملت ایران در سی‌وشش سال تحریم، مقاومت کرد، که در جهان بی نظیر است و خودباوری ملت را نشان می دهد.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری تأکید کرد: این مقاومت میسّر نمی‌شود مگر با خداباوری، خودباوری، ولایت مداری و اعتقاد عمیق ملت به ارزش‌های الهی.

 

امام‌جمعه موقت قم ویژگی دیگر مدیریت جهادی را توجه به نیروی انسانی دانست و ادامه داد: باید به مشکلات افراد حساس بود و توجه کرد تا دلگرم شوند و انگیزه کار در آنان ایجاد شود.

 

وی افزود: نهادینه کردن اخلاق و ارزش‌های اسلامی، سرعت عمل، سخت‌کوشی، مدیریت مشارکت پذیر از دیگر ویژگی‌های مدیریت جهادی است. مدیریت جهادی یک مدیریت مردمی است و بهره‌گیری از تمام توان مردم جهادگر است.

 

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: در مدیریت جهادی باید قناعت کرد و متناسب با نیازها پیش رفت.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: آسیب‌هایی متوجه مدیریت جهادی است که نفوذ اندیشه‌های نفسانی و خودخواهی که به دنبال آن می‌آید یکی از این آسیب‌ها است.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: عدم التزام عملی به مسائل اخلاقی و دینی از جمله آسیب‌هایی است که اگر در سازوکاری رخنه کرد، در آن سازوکار مدیریت جهادی بیرون نمی آید. باید از نفوذ فرصت طلبان در مسؤولیت‌ها جلوگیری کرد.

 

وی کارسازی را امری مهم عنوان کرد و افزود: بی‌توجهی به نقش ولایی در همه کارها آسیبی جدی است و هیچ مدیریتی بدون رعایت این نقش، جهادی نخواهد بود.

 

امام جمعه وقت قم گفت: ما به دنبال استقلال و اعتبار کشور هستیم و یکی از کلیدی ترین این نقش‌ها، تقویت بعد کشاورزی در کشور است که نیاز به برنامه‌ریزی و طراحی دقیق دارد.

 

نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: دولت باید یک بودجه مهم و عمده را به بخش کشاورزی اختصاص دهد تا نتیجه‌ای مطلوب حاصل شود و ما را از وابستگی نجات دهد؛ تا جایی که اگر روزی نفت ما فروش نرفت، کشوری مستقل و آباد خواهیم داشت./846/پ202/ب4

ارسال نظرات