مساجد مهم ترین پایگاه در ارتقای فرهنگ دینی جامعه اسلامی هستند
حجت الاسلام مجتبی روحانی، امام جمعه بابل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل با گرامیداشت دهه تکریم و غبار روبی از مساجد به نقش و اهمیت مساجد در اسلام اشاره کرد و گفت: مساجد به عنوان پایگاه های اصلی اسلام، نقش محور، مهم و تعیین کننده در ساختار اجتماعی و ارتقای فرهنگ دینی در جامعه اسلامی دارند.
وی بر لزوم توجه بر محوری شدن نقش مساجد در جامعه پرداخت و افزود: اگر می خواهیم در برابر بسیاری از آسیب های امروز جامعه و به خصوص مسأله تهاجم فرهنگی در امان باشیم باید بیش از پیش به مساجد توجه شود.
مسؤول مدارس علمیه خاتم الانبیاء و الزهرای بابل با بیان این که باید مساجد برای ورود به ماه خدا آمده شود، اظهار داشت: از بیستم تا پایان ماه شعبان دهه تکریم مساجد است و به همین دلیل لازم است که همه با تمیز کردن و رفع نواقص، خانه های خدا را برای ماه رمضان و پذیرایی از مهمانان خداوند متعال آماده کنند.
وی ادامه داد: غبار روبی مساجد حرکتی زیبا و شایسته برای نشان دادن عشق و علاقه به مساجد با همراهی و مشارکت عامه مردم است.
حجت الاسلام روحانی ضمن تاکید بر این نکته که غبار روبی مساجد در حقیقت زدودن غبار از دل ها است، تصریح کرد: وقتی انسان برای رضایت خداوند متعال با در دست گرفتن جارو به رفع غبار از مساجد همت می کند در حقیقت به دنبال پاک کردن دل خود از پلیدی و ناخالصی است زیرا برای ماه بزرگ رمضان خود را مهیا می سازد.
وی افزود: احیای مسجد با برپایی مستمر نمازهای جماعت و ایجاد فضایی پرنشاط در مساجد امکان پذیر است و به همین دلیل والدین سعی در تشویق فرزندان خود به حضور در مساجد کنند.
این استاد حوزه علمیه با بیان این که برنامه ها در مساجد از جمله سخنرانی ها باید جذاب و پر محتوا باشد، خاطرنشان کرد: هیأت امنای مساجد با زینت دادن مساجد و ایجاد فضایی معطر باید فضایی جذاب را برای قشر نوجوان و جامعه فراهم کنند و در کنار آن روحانیان نیز برنامه های فرهنگی مناسب را برای افزایش معنویت مؤمنان تدبیر کنند.
وی با اشاره برخی از افراد که برنامه های مذهبی تلویزیون را پر محتواتر از برنامه های مساجد عنوان می کنند، گفت: هر چند در تلویزیون سخنرانی های ارزشمندی صورت می گیرد و در همه اوقات برنامه های خوبی را برگزار می کنند اما هیچ کدام از آنها کفایت منبر و حضور در فضای معنوی مسجد را نمی کند.
حجت الاسلام روحانی تصریح کرد: اثرات شنیدن یک سخنرانی قوی از رادیو و تلویزیون از شنیدن یک سخنرانی ضعیف تر در مسجد کمتر است و به همین دلیل نگاه ما نگاه اثر گذاری در حوزه ی فرهنگی است.
وی برگزاری نمازهای جماعت صبح در مساجد را مورد تاکید قرار داد و گفت: در برخی مساجد به جز برگزاری نمازهای جماعت ظهر و شب، نماز های صبح را صورت جماعت برقرار می کنند و امیدوارم که شاهد رونق گرفتن نمازهای جماعت پنج گانه در مساجد باشیم./1313/ت302ب1