چند خبر کوتاه از آذربایجان شرقی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، صادق نجفی، شهردار تبریز روز گذشته، 15 خرداد در بازدید از مراحل پیگیری و اجرای پروژه زائرسرای تبریز در شهر مقدس مشهد، در خصوص مشخصات این مرکز رفاهی و اقامتی اظهار کرد: زائرسرای شهروندان تبریز با ظرفیت اسکان همزمان 300 نفر و با متراژ 949 مترمربع پیشبینی شده و با فراهم شدن زمینههای لازم، عملیات اجرایی آن به زودی با شتاب بیشتری همراه خواهد بود.
وی با اشاره به ایده نخست احداث این مرکز یادآور شد: موقعیت این مرکز رفاهی، پیش از این فاصله چشمگیر نسبت به حرم مطهر، بازار و مرکز شهر داشت و در محدوده بافتهای فرسوده شهر واقع بود اما با رایزنیها و پیگیریهای صورتگرفته، موقعیت احداث این زائرسرا به بلوار شهید مفتح انتقال یافت.
نجفی ادامه داد: موقعیت جدید از هر لحاظ مناسبتر بوده و تنها 4 کیلومتر تا حرم رضوی فاصله دارد؛ همچنین در موقعیت جدید، فاصله زائرسرا تا مراکز مهمی از قبیل بازار و فرودگاه نیز بسیار کمتر است. زائرسرای شهر تبریز در 8 طبقه پیشبینی شده و کلیه ملزومات رفاهی و اقامتی برای زائران عزیز در آن لحاظ شده است. اعتبار لازم برای آغاز اجرای این پروژه رفاهی و خدماتی در سال جاری یک میلیارد تومان و همچنین برای سال آینده 2 میلیارد تومان است.
نجفی با بیان اینکه عملیات اجرایی این پروژه، به زودی شروع با شتاب بیشتری همراه خود بود، گفت: با توجه به پیچیدگیهای خاص پروژه، در صورت حل وفصل سریع روند اداری، پروژه در مدت 24 ماه به اتمام رسیده و تقدیم شهروندان خواهد شد.
ویژهبرنامه «عائله» با موضوع تحکیم بنیان خانواده و پاسخگویی به مسائل روز خانوادهها روی آنتن می رود
ویژهبرنامه «عائله» با موضوع تحکیم بنیان خانواده و پاسخگویی به مسائل روز خانوادهها از سیمای مرکز آذربایجان شرقی روی آنتن میرود.
«عائله» عنوان برنامهای است از شبکه استانی سیمای مرکز آذربایجان شرقی که با موضوع تحکیم بنیان خانواده به تهیهکنندگی کوروش رزمی و کارگردانی محمد ندیمی هر هفته روزهای زوج تهیه و پخش میشود.
این برنامه با ساختاری ترکیبی سعی دارد با حضور کارشناسان مجرب با برقراری ارتباطی صمیمی با خانوادهها، مسائل روز که خانوادهها با آن روبه رو هستند بررسی و به سوالات آنان پاسخ دهد. این برنامه 60 دقیقهای بخش دیگری با عنوان روانشناسی نقاشیهای کودکان دارد که در آن نقاشی کودکان از طریق روانشناس مورد بررسی قرار میگیرد. آشپزی، گلکاری، گزارش مردمی از دیگر بخشهای برنامه عائله است.
برنامه عائله هر هفته روزهای زوج از ساعت 11:30 میهمان مخاطبان برنامههای شبکه سهند است و سایر عوامل این برنامه عبارتند از؛ اکبر عبدالهی دستیار تهیه، سمیه ستاری مجری، مسعود وطنخواه، حسین برزگر، کمال محمودی تصویربرداران، کمال رحیمی تدوین، شاهمحمدی گزارشگر.
دانشگاه تبریز، در رده مؤثرترین دانشگاههای جهان قرار گرفت
محمدرضا پورمحمدی، رئیس دانشگاه تبریز، امروز، 16 خرداد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: براساس اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، طبق دادههای پایگاه بینالمللی طلایهداران علم تامسون رویترز (ISI)، سی دانشگاه کشور در رده موثرترین دانشگاههای جهان قرار گرفتهاند که دانشگاه تبریز در میان دانشگاههای جامع ایران مقام چهارم را به خود اختصاص داده است.
وی کسب مرجعیت علم و فناوری در جهان و میزان استنادها را از جمله شاخصهای موثر برای کسب این رتبهبندی عنوان کرد و افزود: پایگاه طلایه داران علم تامسون رویترز (ISI) مرتبا فهرستی از موثرترین دانشگاههای دنیا که طی ده سال گذشته بالاترین استنادهای علمی به آنها انجام گرفته را معرفی و هر دو ماه یک بار روزآمد میکند و اگر دانشگاهها در ارزیابی موفق به کسب امتیاز لازم نشوند حذف میشوند.
پورمحمدی ادامه داد: در بین دانشگاههای جامع، نام 12 دانشگاه تهران، تربیت مدرس، شیراز، تبریز، فردوسی مشهد، رازی، بوعلی سینا، کاشان، یاسوج، شهید باهنر کرمان، ارومیه و سمنان از کشورمان به ترتیب اثرگذاری در این فهرست وجود دارند.
یادآور میشود، دانشگاه تبریز با داشتن بیش از 20 هزار دانشجو، 20 دانشکده و 200 آزمایشگاه مجهز از جمله دانشگاههای برتر و جامع کشور است.
آذربایجان شرقی دارای رتبه سوم کشوری در حوزه رسانه است
محمدحسن چمیده فر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان تهران با 413 ، مازندران با 32 و آذربایجان شرقی با 31 عنوان پایگاه خبری به لحاظ تعداد، رتبه های اول تا سوم کشور را از این نظر در اختیار دارند .
وی افزود : در زمینه تعداد روزنامه ها نیز استان تهران با 118 عنوان روزنامه، خوزستان با 15 و آذربایجان شرقی با 10 عنوان روزنامه اول تا سوم هستند و گیلان با 9 عنوان روزنامه چهارم است.
چمیده فر بیان داشت: در مجموع شاخص های رسانه ای نیز آذربایجان شرقی با 223 عنوان نشریه و پایگاه خبری پس از استان های تهران( با چهار هزار و 120 عنوان نشریه و پایگاه خبری)، خراسان رضوی(331 عنوان ) ، قم(298)، اصفهان(293)،گیلان(246) در رتبه ششم کشوری قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: از 223 عنوان نشریه و پایگاه خبری دارای مجوز در آذربایجان شرقی 191 عنوان رسانه های کاغذی هستند که شامل 10 روزنامه ، دو عنوان سه شماره در هفته، دو عنوان دو شماره در هفته، 36 هفته نامه ، هشت دو هفته نامه ،48 ماهانه، یک عنوان 10 روز یکبار، سه عنوان دو ماهانه،63 عنوان فصلنامه و 18 دو فصلنامه می باشند .
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به پیشینه درخشان مطبوعات استان گفت: مطبوعات استان همواره پیشقراولان رسانه ای و فرهنگی ایران بوده و بسیاری از ابتکارات و سبک های روزنامه نویسی را در کشور معرفی کردند .
وی افزود : نخستین روزنامه های فکاهی،ملی،محلی و شب نامه ها در این خطه منتشر شده و کیفیت مطبوعات الگوی دیگر نشریات کشور بوده است و پیش از بیشتر شهرهای ایران روزنامه خوانی در تبریز رواج داشته است./853/پ203/ح