باور عمومی برای تحقق اقتصاد مقاومتی ایجاد نشده است
حجت الاسلام نصر الله خلیلی عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، جهت دادن به تخصیص منابع بانکی را در راستای سرمایهگذاری در جهت اقتصاد مقاومتی راهکار اصلی حل بحرانهای اقتصادی کشور دانست.
حجت الاسلام خلیلی ادامه داد: کارخانههایی که کالاهای مورد نیاز داخل را به منظور جلوگیری از واردات آنها تولید میکنند، باید در اولویت توجه دولت قرار گیرند؛ اکنون زمان آن است که بانکها منابع خود را به کارخانجاتی که ما را از کالای خارجی بی نیاز و دشمن را خلع سلاح میکنند اختلاص دهند.
این محقق تخصیص بهینه منابع درباره مشکلات کمبود ارز در کشور چنین گفت: در این شرایط هر عقل سلیمی راهکار جبران کمبود ارز را با مصرف همین مقدار موجود برای مصارف مورد نیاز و ضروری کشور میداند؛ چه کسی در این شرایط تصمیم میگیرد که با ارز محدود کشور و مشکلات عدیده پیش رو اجناس لوکسی مانند اتومبیلهای چندین میلیاردی وارد کشور شود؟
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: بسیاری از دولتمردان اقتصاد اسلامی را باور ندارند؛ برای نشان دادن همرنگی خود با رهبر معظم انقلاب و مردم دم از اقتصاد مقاومتی میزنند؛ این مسأله یک معضل عظیم در جامعه امروز است؛ ما تنها بودن رهبر معظم انقلاب را درک میکنیم.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم افزود: سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی را هر کسی که حتی مقداری با اقتصاد و علوم آن آشنا باشد خواهد پذیرفت؛ مشکل اینجاست که درباره اقتصاد مقاومتی یک باور عمومی به وجود نیامده است؛ هر چند قشر متوسط این راهکارها را درک میکنند و آرزویشان اجرایی شدن این سیاستهاست اما خواص اعتقادی به آنها ندارند.
وی با اشاره به تبلیغات اشتباه درباره گاز و نفت و منابع طبیعی دیگر ابراز داشت: در مدارس کشور نوجوانان و جوانان ما را بدون هیچ مسؤولیتی به حالتی مرفه بار میآورند؛ در گوش نسل آینده میخوانند که شما گاز، نفت و منابع دیگر طبیعی خواهید داشت و نیازی به کار ندارید؛ همان طور که در دوران قبل اینگونه بود.
حجت الاسلام خلیلی ادامه داد: در کشوری مانند ژاپن مدارس مستخدم ندارند، کودک و نوجوان و جوان در مدارس کار میکنند محیط خود را تمیز نگه میدارند و مسئولیت میپذیرند؛ میدانند که برای به دست آوردن رفاه باید تلاش کرد؛ آنها میدانند که هیچ ندارند و در صورتی که کار نکنند و سخت کوش نباشند باید گرسنه بمانند. /836/ت302/ج