۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۹
کد خبر: ۲۶۲۲۲۴
سخنران حرم رضوی:

ماه عسل سوغات غرب است

خبرگزاری رسا ـ سخنران حرم رضوی گفت: در فرهنگ اسلامی چیزی به نام ماه عسل نداریم و ماه عسل سوغات غرب است زیرا اسلام بر موّدت در زندگی تا پایان عمر زناشوی تأکید دارد و آن را منحصر به دوران ابتدایی ازدواج و اوایل زندگی مشترک نمی داند.
حجت الاسلام امرالله گيوي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام امرالله گیوی، کارشناس و مشاور خانواده در رواق امام خمینی(ره) چهارشنبه شب در ادامه مبحث شیرین سازی زندگی اظهار کرد: اسلام برای همه عصر و دوران ها حرف برای گفتن دارد تا جایی که حکومت جهانی آینده تحت نظر اسلام اداره می شد و در این مکتب فلسفه ازدواج ایجاد آرامش برای زن و مرد بیان شده است.

 

وی با اشاره به آیه 21 سوره روم «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّهً وَرَحْمَهً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ ؛ و یکی از نشانه‌های لطف الهی این است که برای شما از جنس خودتان، جفتی بیافرید که در بر او آرامش یابید و با هم انس گیرید و میان شما، مهربانی و قرار ساخت. به یقین، در این [نعمت] برای مردمی که می‌اندیشند، نشانه‌هایی است»، تصریح کرد: هدف ازدواج در قرآن کریم موّدت ورحمت بیان شده است؛ موّدت به معنای عشق و دوست داشتن و رحمت مهربانی و محبت کردن است.

 

این کارشناس و مشاور خانواده افزود: با جاری شدن صیغه عقد خداوند مهر دختر و پسر را به دل هم می اندازد و مودت بین آن ها ایجاد می شود اما خود آن ها هستند که باید ایجاد رحمت در زندگی موجب پایداری این موّدت شوند.

 

حجت الاسلام گیوی ابراز کرد: در فرهنگ اسلامی چیزی به نام ماه عسل نداریم و ماه عسل سوغات غرب است زیرا اسلام بر موّدت در زندگی تا پایان عمر زناشویی تأکید دارد و آن را منحصر به دوران ابتدایی ازدواج نمی داند و طبق آموزه های اسلامی تمام عمر زناشویی باید شیرین و با احترام بگذرد و روزهای خوش نباید به اوایل زندگی مشترک ختم شود.

 

محبت متقابل

 

وی نخستین اصل داشتن زندگی شیرین را «احترام متقابل» و دومین اصل را «محبت متقابل» عنوان کرد.

 

رییس سابق دانشگاه های علوم قرآنی کشور افزود: مهم ترین مصداق محبت متقابل «ابراز محبت» است که در این خصوص لطافت هایی در زندگی وجود دارد که باید شناسایی و به کارگرفته شود.

 

حجت الاسلام گیوی اظهار کرد: برخی از مردان خود را صرفا ابزار خدماتی و پشتیبان خانواده می پندارند در حالی که یکی از نیازهای زنان ابراز محبت است، این ابراز محبت باید با سه شیوه در زندگی جاری شود و تا آخر عمر زناشویی ادامه داشه باشد.

 

وی با تأکید بر این که هیچ کدام از این روش ها یعنی گفتاری، رفتاری و نوشتاری نمی تواند جایگزین دیگری شود، عنوان کرد: به طور گفتاری ابراز محبت کنیم و دوست داشتن زن را بر زبان جاری کینم به فرموده حضرت محمد(ص) «وقتی مردی به همسرش می گوید دوستت دارم چنان در کام زن شیرین جلوه می کند که تا ابد این شیرینی از کام او زدوده نمی شود».

 

کارشناس و مشاور خانواده تصریح کرد: هدیه خریدن، گل خریدن، انجام کارهای ویژه به طور ناآگاهانه از مصادیق شیوه رفتاری است هم چنین گاهی نوشتن چند جمله در یک نامه با مضمون ابراز محبت هم چنین ارسال پیامک در ساعت های کاری به هم دیگر سبب شیرین شدن زندگی می شود.

 

رییس سابق دانشگاه های علوم قرآنی کشور خاطرنشان کرد: واژه ها و کلمات محبت آمیز تکرار ناپذیر هستند و هرچه در زندگی بیان شوند، ملال آور نمی شوند.

 

حجت الاسلام گیوی افزود: هر انسانی تمایل دارد هم محب و هم محبوب باشد، بنابراین این نیاز دوست داشته شدن و دوست داشتن همسر وقتی در خانه تأمین نشود، آرامش زندگی بهم ریخته و در آن زندگی شیرینی و رحمتی وجود ندارد.

 

کارشناس و مشاور خانواده ابراز کرد: در زیارت امین الله انسان 13 درخواست از خداوند داریم که یکی از آن ها این است که «خدایا کاری کن اولیایت مرا دوست داشه باشند و من در آسمان و زمین محبوب باشم»./1308/پ203/ب4

ارسال نظرات