۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۱۶
کد خبر: ۲۶۱۹۴۲
سخنران حرم رضوی:

کم شدن آمار طلاق در جامعه نیازمند آموزش‌های قبل و حین ازدواج است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام اگیوی نهاوندی با بیان این که وقوع هر یک طلاق 75 آسیب اجتماعی به دنبال دارد، گفت: طلاق پدیده ای مُسری و فراگیر است که مهم ترین علت آن در ایران نداشتن آگاهی و آموزش جوانان درباره ازدواج است.
حجت الاسلام امرالله گيوي نهاوندي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام امرالله گیوی نهاوندی، رییس سابق دانشگاه های علوم قرآنی کشور سه شنبه شب در رواق امام خمینی(ره) با تبیین موضوع «شیرین سازی زندگی» اظهار کرد: برای پیشگیری از طلاق های پیدا و پنهان لازم است جوانان آموزش های لازم قبل، حین و پس از ازدواج را برمبنای آموزه دینی فرا بگیرند.

 

وی با بیان ان که نخستین اصل در زندگی «احترام متقابل» است، افزود: صدا زدن یکدیگر با احترام، با لحن آرام و محبت آمیز صحبت کردن، احترام به اقوام و خویشان یکدیگر از مصادیق احترام متقابل است.

 

کارشناس مسائل خانواده عنوان کرد: طلاق پیدا همان طلاق آشکار و قانونی است که در دادگاه های خانواده صورت می پذیرد اما منظور از طلاق های پنهان یا خاموش قطع ارتباط عاطفی بین زن و شوهر است به این معنا که با هم زندگی نمی کنند، بلکه همدیگر را در زیر یک سقف تحمل می کنند.

 

75 آسیب در پی هر طلاق

 

وی با بیان این که رابطه زن و شوهر در اسلام رابطه عاشق و معشوق تعریف شده است در حالی که با فاصله گرفتن از اسلام به رابطه ظالم و مظلوم تبدیل شده است، ابراز کرد: گاهی مرد به زن و گاهی زن به مرد ظلم می کند، در برخی خانواده ها افزون بر رابطه نادرست زن و شوهر، فرزندان به والدین و والدین به فرزندان نیز ظلم می کند و به طور کلی آرامش در خانواده بهم می ریزد؛ کسی از این زندگی لذت نمی برد و شیرنی که اسلام از آن یاد کرده است در آن احساس نمی شود.

 

حجت الاسلام گیوی نهاوندی خاطرنشان کرد: در سال گذشته در هر یک ساعت 19 طلاق صورت گرفته که 80 درصد آن ها توافقی بوده است، لازم به ذکر است هر طلاق و جدایی 75 آسیب اجتماعی به دنبال خود دارد.

 

استاد حوزه تعلیم و تربیت افزود: بالا بودن آمار طلاق در کشور ما یک دغدغه همگانی است که رهبر انقلاب در سفر خود به خراسان شمالی و همچنین در مصلای امام با بیان 32 بند درباره سبک زندگی به این مورد هم اشاره داشتند.

 

رییس سابق دانشگاه های علوم قرآنی کشور تأکید کرد: عزم ملی، همکاری و هم هم فکری دستگاه های فرهنگی، تبلیغی و به میدان آمدن پدر و مادران برای نهادینه کردن آموش های قبل، حین و پس از ازدواج در جامعه نهادینه ضروری به نظر می رسد که جوانان بدون آموزش زندگی مشترک خود را آغاز نکنند و این آموزش ها را در زندگی خود نیز ادامه دهند.

 

وی تصریح کرد: پدر و مادران می توانند با رفتار شایسته و احترام متقابل سبک زندگی مطلوب را از کودکی به فرزندانشان به طور عملی آموزش دهند.

 

مهم ترین علت طلاق

 

حجت الاسلام گیوی نهاوندی خاطرنشان کرد: در برخی از کشورها دختران هنگام ازدواج دارای سه مدرک خانه داری، شوهر داری و فرزندداری هستند اما در ایران به عنوان یک کشور اسلامی جوانان بدون آموزش ازدواج می کنند.

 

وی مهم ترین علت طلاق در ایران را نداشتن آگاهی و آموزش جوانان درباره ازدواج مطرح کرد و افزود: دختر و پسری که تا قبل از ازدواج به هیچ عنوان فکر طلاق به ذهنشان خطور نمی کرد با نداشتن آگاهی لازم و کافی به محض روبه رو شدن با اولین چالش زندگی، از هم دلسرد و به جدایی رو می آوردند یا با تحمل کردن هم به زندگی ادامه می دهند.

 

کارشناس مسائل خانواده عنوان کرد: فقر، اعتیاد، بیکاری، چشم و هم چشمی، تجمل گریی، دخالت والدین در زندگی زوج های جوان، خشونت کلامی، خشونت فیزیکی، خیانت مرد به زن و بر عکس، رعایت نکردن نسائل بهداشتی و نظافت در منزل از جمله علل طلاق در سال های اخیر بوده است.

 

طلاق؛ پدیده ای مُسری

 

رییس سابق دانشگاه های علوم قرآنی کشور بیان کرد: محققان سه دانشگاه کالیفرنیا و هاروارد و یک دانشگاه معتبر دیگر 32 سال در باره پدیده شوم طلاق تحقیق میدانی انجام دادند تا به این نتیجه برسند که مثل بیماری سل مُسری است و به دیگران سرایت می کند یا مثل سرطان فقط به خود فرد گرفتار آسیب می زند.

 

وی تصریح کرد: حاصل بررسی های آنان حاکی از این است که طلاق پدیده ای مُسری است که اگر در یک خانواده ای طلاق رخ دهد در خانواده هایی که با آن ها معاشرت دارند 75 درصد طلاق و خانواده های که معاشرت کم رنگ دارند 35 درصد طلاق رخ می دهد.

 

رییس سابق دانشگاه های علوم قرآنی کشور  یادآور شد: اگر چه طلاق رویدادی مجاز شرعی است اما به فرموده نبی مکرم اسلام(ص) مذموم ترین کارها نزد خداوند است که عرش الهی از وقوع آن می لرزد./1308/پ201/ب4

ارسال نظرات