غرب برای توقف فعالیت هسته ای ایران از هیچ کوششی فروگذار نمی کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همایش علمی مذاکرات هستهای و تأثیر آن بر روابط بینالملل عصر امروز در مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.
در این همایش ابراهیم متقی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: برای تبیین این موضوع لازم است تاریخ انرزی هستهای در ایران مورد بررسی قرار گیرد، ایران قبل از انقلاب اسلامی عضویت آژانس را پذیرفت تا بتواند قدرت تکنولوژی خود را افزایش دهد.
وی افزود: تسلیحات و علم هستهای رژیم صهیونیستی سبب شد که ایران احساس کند برای توازن قدرت منطقهای باید به این تکنولوژی دست یابد، بنابراین کشور سعی کرد که غنی سازی و تحقیقات هستهای را جدی بگیرد که در واقع سبب شد نیروگاههای برق هستهای و غیر آن را راه اندازی کند تا با پلوتونیوم حاصل از آن بتواند موازنه منطقهای خود با رژیم صهیونیستی را حفظ کند.
وی با اشاره به کتاب پاسخ به تاریخ خاطر نشان کرد: شاه در این کتاب میگوید که جهان غرب برای رژیم صهیونیستی نوعی قدرت ویژه منطقهای را ایجاد کرد تا بتواند خاورمیانه را تحت سلطه خود بگیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران بیان داشت: بعد از انقلاب اسلامی تنشهای بسیاری در نقاط مختلف ایران از جمله سیستان، کردستان، خلق عرب و تودههای دیگر سبب نزول امنیت در کشور شدند که به همین سبب فعالیتهای هستهای در کشور متوقف شد.
وی ادامه داد: در زمان جنگ تحمیلی نیروهای نظامی به این نتیجه رسیدند که برای حفظ کشور باید خریدهای تسلیحاتی از برخی کشورها انجام شود و همچنین ساخت تسلیحات مورد نیاز کشور آغاز شود.
متقی تأکید کرد: در همین هنگام بسیاری از سازمانهای مختلف در جهان تحت حمایت واشنگتن در سدد حمایت از عراق و تضعیف ایران بودند.
وی افزود: همزمان با این جریان لابی رژیم صهیونیستی شکل گرفت که در پی آن اتقاقهای فکری در کشورهای مختلف؛ ایران هراسی و اسلام هراسی و تضعیف حکومت ایران را در دستور کار قرار دادند.
استاد روابط بینالملل دانشگاه تهران تصریح کرد: در سال 1993 میلادی لابی رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسید که ایران در دو سال دیگر به سلاح هستهای دست خواهد یافت که البته جنگ روانی علیه قدرت هستهای ایران بود تا موج های سیاسی دنیا را با خود همراه کند.
وی تبیین کرد: در پی آن مجموعههایی که موافق پروتکل الحاقی بودند و اساس نامه انرژی اتمی را قبول داشتند به صدر کار آمدند تا شرایط سخت گیرانه تری را در آن بگنجانند تا نهادهای نظارتی را از قدرت نظارت بیشتری برخوردار کنند.
وی در پایان گفت: در سال 84 شمسی به فرمان رهبر انقلاب دوباره تعلیق داوطلبانه هستهای از سوی دولت وقت لغو شد که به دنبال آن اعمال شش قطع نامه و به صورت تصاعدی و تدریجی علیه ایران انجام گرفت./1329/پ202/ش