۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۲:۲۱
کد خبر: ۲۵۹۵۰۳
مدیر مؤسسه راهبری حق پژوهی:

بسیاری از مشکلات امروز جامعه به خاطر حرص و طمع است

خبرگزاری رسا ـ مدیر مؤسسه راهبری حق پژوهی گفت: کفر سه ریشه دارد که یکی از آن ها حرص است و بسیاری از مشکلاتی که امروز در جامعه داریم همچون؛ کم فروشی، ربا، کلک و دروغ حاصل حرص و طمع افراد است.
حجت الاسلام مرتضي امين نيا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مرتضی امین نیا، مدیر مؤسسه راهبری حق پژوهی، شب گذشته در حرم مطهر رضوی با تبیین موضوع قناعت در سیره علوی اظهار کرد: خداوند برای همه موجودات رزق و روزی حلال مقدر کرده است نه تنها برای انسان بلکه خداوند روزی همه موجودات عالم را می رساند و در قرآن آمده است که هیچ جنبده ای روی زمین نیست مگر این که روزی آن مشخص شده است.

 


وی تصریح کرد: اندازه رزق و روزی فراد باهم فرق می کند؛ انسان اگر به خدا اطمینان داشته باشد دنبال رزق حرام نمی رود و به همین رزق حلال تعیین شده اکتفا و قناعت می کند و دنیا تحت هیچ شرایطی کسی را سیر نکرده است مگر این که قناعت بورزد.

 


حجت الاسلام امین نیا افزود: کسی که به آن چه برای رفع نیازش لازم دارد، بسنده نکند حریص است؛ حرص یعنی خواهی و انسان حریص سیر نشدنی است، خاصیت این دنیا همین است به فرموده امیرمؤمنان علی(ع) دنیا مثل آب دریا شور است.

 


وی با بیان این که ثروت غیر از رزق و روزی است و با روزی فرق دارد، گفت: هر پولی که نصیب انسان می شود، رزق او نیست گاهی انسان پول دارد اما نمی تواند میوه یا غذایی که دوست دارد بخرد زیرا آن مورد رزق او نبوده است.

 


مدیر مؤسسه راهبری حق پژوهی خاطرنشان کرد: اگر کسی حریص شد ممکن است بتواند ثروتش را زیاد کند اما نمی تواند رزقش را زیاد کند، تنها انبار دار ثروت می شود.

 


وی حرص را زمینه ساز گناهان دیگر عنوان کرد و گفت: کفر سه ریشه دارد که یکی از آن ها حرص است و بسیاری از مشکلاتی که امروز در جامعه داریم کم فروشی، ربا کلک، دروغ حاصل حرص و طمع افراد است؛ کاسب حریص دروغ می گوید چون چون اعتقادش ضعیف و به آنچه خداوند از رزق حلال برایش مقدر کرده است قانع نیست او رازقیت، حکمت، رأفت خدا را قبول ندارد که گرفتار حرص شده است.

 


حجت الاسلام امین نیا ادامه داد: از حضرت علی(ع) نقل شده است که رزق به وسیله حرص و تلاش زیاد به دست نمی آید از این رو لازم نیست تمام عمر را به کار و کسب روزی بگذرانی آنچه قرار باشد به تو برسد می رسد.

 


وی با اشاره به این که رزق و روزی دست خدا است آن چه مقدر کرده یک جا و دفعی به برای انسان نمی فرستد به تدریج و روزانه نصیب ما می شود، عنوان کرد: امیرمؤمنان علی(ع) فرموده اند: از تورات 12 آیه انتخاب کردم که آن ها روزی سه مرتبه می خوانم در  آیه یازدهم آن چنین آمده است که «ای بنی آدم همانطور که من عبادت فردا را از تو طلب نکرده ام تو هم رزق فردا را از ما نخواه».

 


مدیر مؤسسه راهبری حق پژوهی خاطرنشان کرد: بنابراین به فردا اطمینان کن؛ آن کسی که امروز قادر و رازق است و امروز رسانده است بر رزق فردا هم قادر است و می رساند./1308/پ202/ب4

ارسال نظرات