معلمان تنها به باسواد کردن دانش آموزان اکتفا نکنند
حجت الاسلام عباسعلی قلیزاده، امام جمعه فاروج در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، با تبریک به مناسبت سالروز میلاد امام(ع) و روز پدر، اظهار کرد: با توجه به اسناد تاریخی ولادت امام علی(ع) در روز جمعه، سیزدهم رجب در سال سىام عام الفیل، به طور عجیب و بی سابقهاى در درون کعبه و خانه خدا به وقوع پیوست، موضوعی که برای هیچ کس قابل انکار نیست.
وی افزود: ابن صباغ مالکى در فصول المهمه در مورد ولادت امام علی(ع) می گوید:«وُلِدَ بِمکَّةَ الْمُشَرّفَةَ داخِلَ بَیْتِ الْحَرامِ فی یَوْمِ الْجُمعَةِ الثَّالِثَ عَشَرَ مِنْ شَهْرِاللّه ِ رَجَبِ سَنَةِ ثَلاثینَ مِنْ عامِ الْفیلِ... وَلَمْ یُولَدْ فِی الْبَیْتِ الْحَرامِ قَبْلَهُ اَحَدٌ سِواهُ، وَهِی فَضیلَةٌ خَصَّهُ اللّه تَعالی بِها اِجْلالاً لَهُ وَاِعْلاءً لَمَرْتَبَتِهِ وَاِظْهارا لِکَرامَتِهِ؛ علی(ع) در داخل خانه خدا در مکه، روز جمعه سیزدهم ماه رجب در سال سی ام عام الفیل به دنیا آمد، قبل از او کسی در داخل خانه خدا به دنیا نیامده بود و این ولادت فضیلتی است که خدای بلندمرتبه به علی(ع) اختصاص داد تا او را تجلیل کرده و مقام وی را بالا برد و کرامت و بزرگواری آن حضرت را آشکار کند.
حجت الاسلام قلیزاده ولادت امام علی(ع) در داخل خانه خدا را برهانی بر بلندمرتبگی آن حضرت و لزوم تجلیل و تکریم مولای متقیان از سوی همه مسلمانان دانست.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان فاروج در ادامه با اشاره به این که سالروز میلاد امام علی(ع) به زیبایی به نام روز پدر نامگذاری شده است، به جایگاه پدر در روایات و احادیث اسلامی پرداخت.
وی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: امام هشتم شیعیان می فرماید: «سألَ رجلٌ رسولَ اللهِ(ص): ما حقُّ الوالِدِ علی ولدهِ؟ قال: لا یسمیّهِ باسْمِهِ، و لا یمشی بین یدیهِ و لا یجلسُ قبلَهُ و لا یستَسِبُّ له؛ مردی از پیامبر خدا(ص) سؤال کرد: حقّ پدر بر فرزند چیست؟ حضرت فرمود: او را با نام صدا نکند، در راه رفتن از او جلو نیفتد، قبل از او ننشیند و کاری انجام ندهد که مردم پدرش را لعنت کرده و دشنام دهند».
حجت الاسلام قلیزاده اضافه کرد: همچنین امام سجاد(ع) نیز در این زمینه فرموده است: «وَ أَمّا حَقّ أَبِیکَ فَتَعْلَمُ أَنّهُ أَصْلُکَ وَ أَنّکَ فَرْعُهُ وَ أَنّکَ لَوْلَاهُ لَمْ تَکُنْ فَمَهْمَا رَأَیْتَ فِی نَفْسِکَ مِمّا یُعْجِبُکَ فَاعْلَمْ أَنّ أَبَاکَ أَصْلُ النّعْمَةِ عَلَیْکَ فِیهِ وَ احْمَدِ اللّهَ وَ اشْکُرْهُ عَلَى قَدْرِ ذَلِکَ وَ لا قُوّةَ إِلّا بِاللّهِ؛ و اما حق پدرت این است که بدانى او ریشه و هستى توست و تو شاخسار درخت وجود اویى و اگر او نمىبود تو هم نبودى، پس هرگاه در خود چیزى دیدى که پسندیدى بدان که سرچشمه آن نعمت بر تو، پدرت است و آن را از پدرت دارى و خدا را ستایش کن و به قدر این نعمت سپاسگزار باش».
وی در ادامه همچنین با گرامیداشت روز معلم، با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) در این زمینه، اظهار کرد: بنا به فرموده امام علی(ع) از جمله حقوق شـخـص دانشمند و معلم این است که هر گاه در میان جمعى بود بر همگان سلام کنى و به او نیز اختصاصا سلام گویى، روبهرویش بنشینى، در حضور او با دست و چشم و ابرو اشاره نکنى و در مخالفت با نظر او نگویى: «فلانى چنین گفته است».
حجت الاسلام قلیزاده اضافه کرد: همچنین نزد معلم از کسى غیبت نکنى، در مجلسش درگوشى صحبت نکنى، جامهاش را نگیرى، اگر خسته بود در سؤال کردن اصرار نورزى و از طول مجالسش به تنگ نیایى چرا که حکایت همنشینى با معلم حکایت درخت خرمایى است که انتظار مىکشى تا چه زمانی از آن چیزى براى تو می افتد.
وی در ادامه با اشاره به وظایف معلم نیز خاطرنشان کرد: رسالت معلم تعلیم دانش، تعلیم تفکر و آموزش اخلاقى رفتارى به دانش آموزان است.
حجت الاسلام قلیزاده تصریح کرد: وظیفه معلم تنها تعلیم دادن و به عبارت دیگر با سواد کردن دانش آموزان نیست بلکه معلم وظیفه ای بالاتر و فراتر از این بر عهده دارد و می بایست فرزندان دیگران را امانتی در نزد خود دانسته و به بهترین شکل در حفاظت و رشد این امانت گرانبها تلاش کند.
به گفته وی معلم باید دانش آموزان را صبور، متفکر، ایثارگر، ژرف اندیش و پایبند به موازین دینی و مذهبی، اخلاقی و هویت ملی تربیت کرده تا رسالت عظیم و الهی خود را کامل کند./9314/ت302/ب4