متن توافقنامه جامع هسته ای باید دقیق و غیرقابل تفسیر باشد
حجت الاسلام عباسعلی قلیزاده، امام جمعه فاروج در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، با اشاره به از سرگیری مذاکرات هسته ای بین ایران و کشورهای گروه 1+5 به منظور نگارش توافقنامه جامع هسته ای، اظهار کرد: در دور جدید مذاکرات، ضرورت اعمال دقیق خطوط قرمز تعیین شده در متن توافق نهایی بیش از گذشته احساس می شود.
وی تأکید کرد: متن توافقنامه جامع هسته ای می بایست ضمن حفظ حقوق مسلم ملت ایران، دقیق، کامل و با جزئیات باشد و در عین حال امکان تفسیر نداشته باشد چرا که در گذشته از محل تفسیرهای متفاوت، ضررهای مختلفی بر کشور ما تحمیل شده است.
به گفته حجت الاسلام قلیزاده، تأکید بر دقیق و توأم با جزئیات کامل بودن متن توافقنامه هسته ای جامع به آن دلیل است که آمریکاییهای بی تعهد به سادگی زیر آن نزنند چرا که در غیر این صورت غرب و در رأس آن ها آمریکا می توانند در هر مقطع زمانی با تفسیر خاصی از توافق، درخواست های اضافی و بیشتر از میزان توافق شده داشته باشند و با سرباز زدن ایران از انجام این درخواست ها، ادعا کنند که ایران به مفاد توافقنامه جامع هسته ای پایبند نیست.
رییس شورای فرهنگ عمومی فاروج تصریح کرد: همان طور که در دور پیشین مذاکرات هسته ای در لوزان سوییس، آمریکایی ها گزارش برگ(فکت شیت) خاص خود را منتشر کردند که از اساس نادرست بود باید در پایان این مذاکرات نیز مواظب بود تا زمینه تکرار چنین اقدامی ایجاد نشود.
وی در ادامه با اشاره به لزوم توجه بیش از پیش تیم مذاکره کننده هسته ای ایران به رعایت خطوط قرمز ترسیم شده از سوی رهبر معظم انقلاب، خاطرنشان کرد: رهبری در زمینه موضوعات و مذاکرات هسته ای با کشورهای گروه 1+5 حداقل 11 مورد خط قرمز را در بیانات و سخنرانی های متعدد مطرح کرده اند که این خطوط قرمز می بایست در متن توافقنامه نهایی مد نظر قرار گیرد.
حجت الاسلام قلیزاده با بیان این که یکی از مهم ترین خطوط قرمز تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب، لغو تمامی تحریم های ظالمانه علیه ایران از همان روز نخست توافق است، افزود: لغو همزمان همه تحریمها از روز توافق شامل همه تحریمهای وضع شده از سوی ایالات متحده آمریکا، تحریمهای وضع شده از سوی اتحادیه اروپا و تحریمهای وضع شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد است که همه باید از نخستین روز توافق لغو شوند.
وی تصریح کرد: لغو همه این توافق ها می بایست از نخستین روز توافق انجام شود نه آن که لغو آن ها منوط به اجرای مفاد توافق شود و تا آن زمان تنها به تعلیق تحریم ها اکتفا کرد.
حجت الاسلام قلیزاده در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی که اکنون در دست بررسی و تصویب است، اظهار کرد: این طرح در کنار برخی مزایا، آسیب ها و ضررهای متعددی به همراه دارد که می بایست مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی به زیان شهرهای کوچک و مناطق محروم خواهد بود چرا که در صورت تصویب و اجرای این قانون، در انتخابات مجلس شورای اسلامی در هر استان تنها افراد ثروتمند و کسانی که به منابع قدرت و ثروت متصل هستند می توانند رأی آورده و به عنوان نماینده استان وارد مجلس شورای اسلامی شوند.
حجت الاسلام قلیزاده تصریح کرد: در صورت اجرای چنین طرحی امکان این که فردی از شهرستان های کوچک و کمتر برخوردار استان بتواند به عنوان نماینده استان انتخاب شده و به مجلس راه یابد کم می شود به همین دلیل می بایست نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر روی ضررهای این طرح بیشتر تأمل کنند./9314/ت302/ب5