۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۳
کد خبر: ۲۵۷۰۶۶
زیباکلام:

ایجاد فضای نقد و نظر پیرامون مسائل هسته ای از بزرگ‌ترین دستاوردهای بیانیه لوزان است

خبرگزاری رسا ـ زیبا کلام از بیانیه لوزان سوئیس به عنوان نقطه عطف در تاریخ دیپلماسی کشور یاد کرد و گفت: نقد و نظر در این زمینه از ویژگی‌های آن بیانیه است.
صادق زيباکلام

به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در نشست هم اندیشی تبیین دستاوردهای مذاکرات هسته ای در دانشگاه هنر اصفهان گفت: دولت روحانی قصد دارد مسأله هسته ای را حل کند که اهمیت آن به اندازه کاری است که هاشمی در پایان دادن به جنگ انجام داد.



وی اضافه کرد: موضوع انرژی هسته ای هیچ فرقی با فولاد یا پتروشیمی ندارد و باید تابعی از منافع ملی باشد.



این تحلیلگر سیاسی با اشاره تاریخچه مسائل هسته ای کشور، رویکرد دولت اصلاحات در دو سال آخر فعالیتش در قبال مسأله هسته ای را کج دار و مریز توصیف کرد.



وی با بیان این که با روی کار آمدن دولت احمدی نژاد، این رویکرد تغییر یافت گفت: آنها با رویکرد اصلاح طلبان مخالفت کرده و آن را خیانت اعلام کردند و گفتند دنیا هر کاری می خواهد بکند که حاصل آن تفکر این شد که پرونده هسته ای ایران از شورای حکام به شورای امنیت رفت و تحریم ها علیه کشورمان تشدید شد.



زیبا کلام در ادامه از بیانیه لوزان سوئیس به عنوان نقطه عطف در تاریخ دیپلماسی کشور یاد کرد و نقد و نظر در این زمینه را از شاخصه های آن دانست.



استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران اظهار نظر در باره سیاست کلان نظام را از دستاوردهای این مذاکرات ذکر کرد و افزود: لازم بود این بحث های جدی از سال 82 و 83 آغاز شود.



وی نقد و نظر در خصوص مسائل کلان کشور را خوب و مهم ارزیابی کرد و افزود: این فضا را مدیون دلواپسان هستیم زیرا تا قبل از موضع گیری آنها درباره توافق ژنو، هر جا هرچه که انجام می شد درست تلقی می شد.



زیباکلام ایجاد فضای نقد و نظر پیرامون مسائل هسته ای را بزرگترین دستاورد بیانیه لوزان سوئیس عنوان کرد و افزود: اگر بیانیه سوئیس هیچ دستاورد دیگری نداشته باشد همین که باعث شد ما درباره سیاست های کلان نظام و برنامه های هسته ای صحبت کنیم نقطه عطفی در تاریخ کشورمان است.



وی در پاسخ به سوالی درباره اعتماد ایران به آمریکا یا بر عکس گفت: نفس و اصل این سؤال اشتباه است که آیا می توان به آمریکا اعتماد کرد، زیرا این سوال مانند این است که بپرسیم آیا می توان به هلند یا افغانستان نیز اعتماد کرد.



این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران افزود: اینگونه کار پیش نمی رود بلکه باید بدانیم که در این مذاکرات و توافقات، مکتوباتی نوشته می شود که نباید از مردم پنهان بماند و هر دو طرف به اجرای آن پایبند باشند.



لازم به ذکر است نشست هم اندیشی تبیین دستاوردهای مذاکرات هسته ای با حضور زیبا کلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و داوود هرمیداس به همت انجمن های اسلامی دانشگاه های هنر و علوم پزشکی اصفهان در دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد./939/د102/ب4

ارسال نظرات