۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۰
کد خبر: ۲۵۶۸۵۸
با حضور هیأتی از اندیشمندان آمریکا؛

راهکارهای حفظ حقوق اقلیت های دینی از منظر ادیان ابراهیمی در مشهد بررسی شد

خبرگزاری رسا ـ نشست بررسی «راهکارهای حفظ حقوق اقلیت های دینی از منظر ادیان ابراهیمی» با حضور هیأتی از اندیشمندان آمریکا در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
راهکارهای حفظ حقوق اقلیت های دینی از منظر ادیان ابراهیمی در مشهد بررسی شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری جامعه المصطفی العالمیه مشهد ظهر امروز نشستی را با حضور اندیشمندان و صاحب‌نظران دینی کشورمان و هیأتی از اندیشمندان مدرسه عالی دینی هارتفورد آمریکا با عنوان «راهکارهای حفظ حقوق اقلیت های دینی از منظر ادیان ابراهیمی» برگزار کرد.

 این نشست با حضور و سخنرانی حجت الاسلام غلامرضا رییسیان، رییس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد و هایدی هدسل، رییس مدرسه عالی هارتفورد آمریکا و تعدادی از اعضای هیأت امنا، هیأت علمی و دانشجویان این مرکز آموزش دینی برگزار شد.

 

هایدی هدسل، رییس مدرسه هاتفورد آمریکا در این نشست گفت: ما در یک جامعه جهانی هستیم و اشتراکات جهانی بسیاری با هم داریم که این اشتراکات ما را به هم نزدیک می سازد و آشنایی ما با یکدیگر باعث می شود که ارتباط عمیق مبتنی بر فهم متقابل ایجاد کنیم.

 

وی افزود: در این جامعه جهانی ما باید یاد بگیریم که به گونه ای با هم زندگی کنیم که یک زندگی مشترک مسالمت آمیز را تشکیل دهیم نه این که دنیایی پر از جنگ و خونریزی و نزاع داشته باشیم که هیچکس در آن امنیت و آسایش نداشته باشد.

 

رییس مدرسه هاتفورد آمریکا با بیان این که در طی این ده سال با شرکت در کنفرانس های مختلف نسبت به ادیان دیگر به یک شناخت نسبی رسیده ایم، اظهار کرد: در همین راستا نسبت به دین خودم و دین اسلام نگرش ها و بینش های مثبت پیدا کرده ام.

 

وی هدف از سفرهای اندیشمندان مدرسه عالی دینی هارتفورد آمریکا را بهره مند شدن دیگران از تجربیات آنان عنوان کرد و افزود: ما به صورت غیر رسمی در پارک ها، مساجد و شهرهای مختلف ایران با مردم گفت و گو داشته ایم و از مهمان نوازی ایرانیان نسبت به خودمان شگفت زده شده ایم.

 

هایدی هدسل با اشاره به شرایط امروز جهان گفت: در زمانه ای که با افراطی گری مواجه هستیم افراد معتدل ادیان باید دور هم جمع شوند و با هم فکر کنند، در عین این که باید جداگانه فعالیت کنیم اما بایستی همراه و همدل شویم تا افراطی گری را در جامعه جهانی شکست دهیم چرا که این افراطی گری نه تنها قلب مؤمنان را جریحه دار کرده است بلکه باعث خدشه دار شدن دین هم می شود.

 

رییس مدرسه هاتفورد ادامه داد: امروز خوشحال هستیم که فرصتی فراهم شده است تا افکار خود را با یکدیگر تبادل کنیم و به راه حل هایی برای مبارزه و شکست دادن افراطی گری دست یابیم.

 

بنابراین گزارش؛ هایدی هدسل، رییس مدرسه هاتفورد، فریال سالم، دستیار پروفسور در حقوق و متون اسلامی، کورنلیوس برنارد پریور، عضو هیأت امنای مدرسه هاتفورد، ترودی جی پریور، عضو هیأت علمی مدرسه هاتفورد، سارا ابوالعقود، دانشجو، محمد عمر رحمان، دانشجو، سعود انوار، پزشک و شهردار در ایالت نیوانگلند، نانسی روبرتز، عضو هیأت علمی مدرسه هاتفورد، استفان روبرتز، فعال دینی، روبرت هال، مدرس مدرسه دینی، الیوت بنگ ویلیامز، عضو هیأت امنای مدرسه هاتفورد، علی شکیبایی، پزشک ایرانی و همکار مدرسه هاتفورد، سید عباس رضا، مدیر مرکز اسلامی جعفریه و اسرار احمد، همکار مدرسه هاتفورد، اعضای این گروه آمریکایی را تشکیل می‌دهند.

 

مدرسه عالی دینی هارتفورد آمریکا در زمینه گفت‌وگوهای بین ادیانی، جایگاه ویژه‌ای در این کشور دارد. در این مدرسه رشته‌های مختلفی برای آشنایی با ادیان ابراهیمی تدریس می‌شود. همچنین برای نخستین‌بار در آمریکای شمالی، رشته‌ای به نام شیعه‌شناسی در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه در حال تأسیس است و شروع به کار آن از پاییز سال جاری خواهد بود.

 

این مرکز ضمن برخورداری از محیط و فضای تعامل ادیان و مذاهب، یکی از پرسابقه‌ترین مراکز دینی دارای مطالعات اسلامی و بررسی روابط اسلام و مسیحیت به شمار می‌آید و تعامل بسیار طولانی و عمیقی با رهبران، اساتید و علمای دینی و مراکز اسلامی در آمریکا و برخی کشورهای اسلامی دارد./934/پ202/ب5

ارسال نظرات