۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۸
کد خبر: ۲۵۶۳۸۴
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

دشمن با ظرافت‌های خاص هنری غیرت دینی را هدف گرفته است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، غیرت دینی را ارزشمندترین نوع غیرت خواند و گفت: دشمن با ظرافت‌های خاص هنری و با ابزار ماهواره، رسانه، اینترنت و فضای مجازی، بستر ایجاد فرهنگ غربی را در جوامع مسلمان فراهم می‌کنند تا جایی که کارشناسان مختلف آنها بر روی نوشتن یک پیامک، ساعت‌ها بحث و بررسی می‌کنند درحالی که ما آن را به راحتی و بدون توجه به محتوای ضد دینی‌اش، برای دیگران ارسال می‌کنیم.
حجت‌الاسلام سليميان، عضو هيأت علمي پژوهشكده مهدويت و آينده پژوهي

حجت‌الاسلام خدامراد سلیمیان، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در گفت‌و‌گو با با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به مفهوم غیرت، اظهار داشت: غیرت، حالت روحی است که منجر به یک نوع رفتار می‌شود و در جهت حفظ اموری که نزد فرد ارزشمند است قرار می‌گیرد از این‌رو انسان‌ها به طور فطری برای نگهداری آنچه متعلق به آنها است، تلاش می‌کنند.

 

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به انواع غیرت اشاره کرد و ابراز داشت: غیرت انسانی، غیرت نژادی، غیرت خویشاوندی نمودهایی از غیرت است که انسان برای حفظ و صیانت از خود، سرزمین و بستگانش نشان می‌دهد.

 

غیرت دینی ارزشمندترین نوع غیرت است

حجت‌الاسلام سلیمیان، غیرت دینی را ارزشمندترین نوع غیرت خواند و گفت: همان‌گونه که انسان در قبال سرزمین خود غیرت نشان می‌دهد در رابطه با آنچه موجب رشد و کمالش می‌شود نیز به باورهای دینی‌اش متعهد است و به آن حساسیت نشان می‌دهد که از آن به غیرت دینی تعبیر می‌شود.

 

وی افزود: جهاد، امر به معروف و نهی از منکر که در قرآن و روایات به آن سفارش شده است تبلور غیرت دینی هستند که برای مواجهه با دشمن و برای حفظ مرزهای جغرافیایی و مرزهای اعتقادی در مسلمانان شکل می‌گیرند.

 

حجت‌الاسلام سلیمیان با بیان این که غیرت در فرهنگ‌های مختلف جایگاه ویژ‌ه‌ای دارد، گفت: در فرهنگ‌ها، باورها و آئین‌های مختلف اهتمام به حفظ حریم خانواده از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است از این رو غیرت ناموسی مختص فرهنگ اسلامی نیست بلکه عمومیت دارد در جامعه ما نیز با نگاه محدودتر، غیرت ناموسی بیشتر شاخص شناخته شده است.

 

وی آثار بی‌غیرتی در جامعه را برشمرد و تأکید کرد: دشمن تلاش می‌کند از غیرت انسانی و دینی مسلمانان بکاهد تا نسبت به خانواده و دین خود بی‌تفاوت شوند و بی‌بند و باری و ولنگاری میان آنها رواج یابد.

 

استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: حضرت علی(ع) بر اهمیت غیرت‌ورزی و حساسیت آن تأکید کرده‌ و فرمودند «شنیده‌ام خلخالی را از پای یک زن یهودی که در جامعه اسلامی زندگی می‌کند در آورده‌اند که اگر مرد با غیرتی این ماجرا را بشنود و جان بدهد، هیچ کسی نباید او را سرزنش کند».

 

غیرت‌ورزی فراتر از مرزهای اعتقادی است

وی غیرت‌ورزی را فراتر از مرزهای اعتقادی دانست و تصریح کرد: اگر امروز در گوشه‌ای از جهان، ببینیم که به بشریت تعرض می‌شود و در قبال آن واکنش حداقلی در ما ایجاد نشود، غیرت دینی و مسلمانی ما زیر سؤال خواهد رفت چنان که پیامبر اکرم(ص) فرمودند «اگر فردی در گوشه‌ای از جهان ندای کمک خواهی سر دهد که ای مسلمانان به فریاد من برسید و فردی این ندا را بشنود و سکوت کند، مسلمان نیست».

 

حجت‌الاسلام سلیمیان با اشاره به جنایاتی که امروزه به جوامع اسلامی می‌شود اظهار داشت: امروز در سایه بی‌تفاوتی و سکوت مرگبار مسلمانان و ترغیب دشمنان، عربستان که مدعی اسلام است به کشور مسلمان یمن با بهانه‌ها و ادعاهای واهی تعرض کرده است و مسلمانان را به قتل می‌رساند و هیچ نهاد حقوق بشر و اعتراض محکمی علیه این جنایات صورت نمی‌گیرد در حالی که اگر عده‌ای در اروپا کشته شوند، اعتراضات وسیع حقوق بشری در راستای اسلام هراسی در جهان به راه‌ می‌افتد.

 

دشمن با ظرافت‌های خاص هنری غیرت دینی را هدف گرفته است

وی یادآور شد: کارشناسان خبره‌ای از علوم روان‌شناسی و جامعه شناسی، جریان محاسبه شده و دقیق دشمن را هدایت و مدیریت می‌کنند چنان که قبل از رقم زدن اتفاقی، بسترها و زمینه‌های آن را مهیا می‌کنند تا جایی که امروز در فیلم‌ها، سریال‌ها و بازهای رایانه‌ای، نحوه‌ای از بی‌غیرتی را نسبت به دین و افراد را به جامعه بشری القا می‌کنند تا فرهنگ بی‌تفاوتی را رواج دهند.

 

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: دشمن با ظرافت‌های خاص هنری و با ابزار ماهواره، رسانه، اینترنت و فضای مجازی، بستر ایجاد فرهنگ غربی را در جوامع مسلمان فراهم می‌کنند تا جایی که کارشناسان مختلف آنها بر روی نوشتن یک پیامک، ساعت‌ها بحث و بررسی می‌کنند درحالی که ما آن را به راحتی و بدون توجه به محتوای ضد دینی‌اش، برای دیگران ارسال می‌کنیم.

 

دفاع از حقوق خود و دیگران از برکات نهادینه شدن غیرت در جامعه است

حجت‌الاسلام سلیمیان در پایان به برکات نهادینه شدن غیرت در جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: اگر صفت اخلاقی غیرت در جامعه، عمومی و گسترده شود هر فردی دفاع از حقوق دیگران را دفاع از حقوق خود و تعرض به حقوق دیگران را تعرض به حقوق خود می‌داند که در نگاه کلی چنین جامعه‌ای از دیدگاه اسلام، مطلوب است./908/ت301/ف

ارسال نظرات