۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۶
کد خبر: ۲۵۵۶۶۲
در مشهد؛

گردهمایی توجیهی مسؤولان مراسم معنوی اعتکاف برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مذهبی با بیان این که اعتکاف، فرصت خلوت با خدا است، گفت: توقف و ماندن در مسجد به قصد عبادت تعبیر به اعتکاف می شود.
مراسم اعتکاف

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام عبدالکریم آدینه دوست، کارشناس مذهبی در گردهمایی توجیهی مسؤولان مراسم معنوی اعتکاف که شب گذشته 29 فروردین در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، به بیان احکام و اهمیت توجه به آداب آن پرداخت.

 

سخنران و خطیب حرم رضوی با بیان این که اعتکاف، فرصت خلوت با خدا است، افزود: توقف و ماندن در مسجد به قصد عبادت تعبیر به اعتکاف می شود.

 

این کارشناس مذهبی به بیان دیگر معانی اعتکاف از سوی مراجع پرداخت و اظهار داشت: بعضی از مراجع فقط قصد عبادت در مسجد را اعتکاف تعریف می کنند و بعضی دیگر انجام اعمال دیگری مانند نماز، روزه و خواندن قرآن را هم جزء اعمال اعتکاف معرفی می کنند.

 

وی درباره زمان اعتکاف گفت: بسیاری از مراجع بر روی این مسأله نظر مشترک دارند که هر زمانی که در آن روزه صحیح است، اعتکاف هم درست است و روزه اعتکاف از طلوع فجر آغاز می شود و غروب روز سوم تمام می شود و داخل کردن شب اول و چهارم جایز نیست.

 

وی ادامه داد: در جایی به جز مسجد نمی توان اعتکاف کرد و حسینیه برای اعتکاف جایز نیست و مسجد برای اعتکاف هم شرایط ویژه ای دارد و بایستی مسجد معتکفان به گروه خاصی اختصاص نداشته باشد و اقشار مختلف مردم در آن رفت و آمد داشته باشند.

 

کارشناس مذهبی با بیان این که اعتکاف در غیر حرم رضوی دارای اهمیت ویژه ای است و شرایط خاصی دارد، گفت: امسال به دلیل تعمیرات در مسجد گوهرشاد فقط 200 نفر مرد می توانند در آنجا معتکف شوند و به همین دلیل اکثر معتکفان امسال در مساجد هستند.

 

وی درباره صورت های جواز از خروج مسجد در هنگام اعتکاف بیان داشت: ادای شهادت، ادی دین، تشییع جنازه و عیادت مریض به شرط این که از ضروریات عرفیه باشد، اشکالی ندارد و این خروج هم نباید طولانی باشد.

 

حجت الاسلام آدینه دوست تصریح کرد: استقبال و تودیع مومن هم اشکال دارد البته بعضی مراجع آن را جایز می دانند و خروج برای وضو و غسل مستحبی و شرکت در درس به شرط این که صورت اعتکاف از بین نرود، اشکالی ندارد.

 

وی افزود: خروج بعضی از اعضای بدن مانند دست و پا از پنجره اشکالی ندارد و اگر کسی مکان خاصی را برای اعتکاف در نظر گرفته، نشستن در آن مکان غصب در اعتکاف است و اعتکاف شخص غاصب باطل است./934/پ202/ب4

ارسال نظرات