شیعه شناسی از منظر آیات و روایات
وی با بیان تفاوت فرقه اسلامی با دیگر فرقه ها گفت: شیعه معتقد است رهبری الهی با ولایت ائمه هدی(ع) به دستور خداوند از سوی حضرت محمد رسول الله استمرار یافته است که از حضرت علی(ع) آغاز می شود تا امام حسن مجتبی(ع) و ...امام مهدی(ع) ادامه دارد.
سخنران حرم مطهر رضوی ادامه داد: جریان معرفت الهی و شناخت آداب و احکام را از سلسله خاندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) دریافت می کنیم که قرآن آن ها را معرفی کرده است در حالی که فرقه های دیگر منابع متفاوتی دارند.
حجت الاسلام رضایی تهرانی ابراز کرد: سیره نبوی و معارف قرآن کریم فقط از لسان و بیان حجت الهی برای ما راهگشایی می کند زیرا دیگران فقط پوسته ظاهری حکم را می بینند.
وی افزود: روایات بسیاری درباره صفات شیعه از رسول اکرم(ص)، حضرت زهرای مرضیه(س) و امیرمؤمنان علی(ع) تا امام زمان(عج) نقل شده است که بیانگر رفتار شیعیان است؛ کسانی که متصف به شیعه هستند.
وی با اشاره به سه نوع روایات در خصوص معرفی شیعه عنوان کرد: مجموعه روایات تک جمله ای از جمله مجموعه ای که در جلد 68 بحارالانوار براساس طبع ایرانی آمده است، دوم روایاتی که با بیان چندین محور اصول کلی و خط سیر شیعه را عنوان می کنند.
سخنران حرم مطهر رضوی افزود: سوم مجموعه دیگری از روایات هستند که به طور جزیی و ریز به تبیین صفات شیعه می پردازند مانند خطبه متقین امیرمؤمنان در نهج البلاغه که بیش از 150 شاخصه را برای شیعه ذکر می کند.
حجت الاسلام رضایی تهرانی تأکید کرد: شیعه عقیدتی هستیم و بر استمرار ولایت معتقدیم و ادعای شیعه رفتاری نداریم اما سعی و تلاش می کنیم تا در عمل نیز به معیارها و صفاتی که برای شیعه بیان شده خود را نزدیک کنیم./1308/پ202/ب4