مداحان به تقویت روحیه و تفکر حماسی شیعه توجه کنند
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام حسن روحانی نژاد معاون فرهنگی و تبلیغ این سازمان در همایش استانی «ستایشگران آل الله» در شهرکرد با بیان اینکه بخشی از مناسک دینی و آیینی اسلام با عنوان احکام خمسه در شارع مقدس بیان شده است، گفت: دریافت و نحوه اجرای این بخش از آیین های مذهبی بر اساس آیات قرآنی و روایات ائمه معصومین بوده و تغییر در شرایط و کیفیت آن جایز نیست.
وی نحوه شکلگیری و اجرای بخش دیگری از آیینها و مناسک دینی را بر اساس وقایع تاریخی و ضروریات جامعه اسلامی بیان کرد و افزود: اینگونه مراسم با تأیید ائمه معصومین و نواب آنان پایه گذاری شده و اجرا و تداوم حیات این بخش از مناسک و آیین ها نیز اینک به اندیشه و باور مسلمانان تبدیل شده است.
وی به اجرای مراسم عزاداری شهادت امام حسن(ع) بهعنوان یکی از مناسک مهم مذهبی اسلام اشاره و تصریح کرد: حضرات معصومین همواره بر اجرای یک دهه مراسم عزاداری برای سالار شهیدان از ابتدای ماه محرم اهتمام داشتند و این موضوع بخشی از سیره و روش آن بزرگواران در برپایی این مراسم به شمار می آید.
حجتالاسلام روحانی نژاد یادآور شد: هم اکنون مراسم عزاداری عاشورای حسینی بهعنوان یک آیین اسلامی در سراسر جهان شناخته می شود و گروه های مختلف با نگاه خاص خود به بیان و تحلیل آن می پردازند.
وی با بیان اینکه بر اساس روایات، امام زمان (عج) در زمان ظهور، خود را با عنوان فرزند امام حسین (ع) معرفی می کنند، افزود: برپایی مراسم عزاداری سالار شهیدان و دقت در اجرای این آیین دینی ظرفیتی بسیار مهم برای معرفی اندیشه و تفکر تشیع و مهدویت است.
معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه با تأکید بر ضرورت توجه به جایگاه ویژه عزاداری شهادت امام حسین(ع) تصریح کرد: برای برپایی مراسم عزاداری شهادت و وفات دیگر معصومین گرچه تأیید و سفارشی وجود ندارد با این حال روایتی نیز برای نفی اینگونه مراسم بیان نشده است و باید در انجام این مراسم از مشابه سازی با ایام محرم و عزاداری خاص امام حسین(ع) پرهیز کرد.
حجتالاسلام روحانی نژاد گفت: ازدیاد مراسم سوگواری و ترویج دهههای عزاداری زمینهساز روی گردانی جامعه از برنامههای دینی و مذهبی است و باید در اجرای این نوع آیینها به ظرفیتها و باورهای مردمی توجه شود.
وی، اجتماعات مذهبی را فرصتی مناسب برای ترویج فضایل اخلاقی، توحیدخوانی و مناجات خوانی دانست و افزود: با توجه به فتنه دشمن و شکل گیری گروههای تکفیری، مداحان و ذاکران اهل بیت (علیهم السلام) باید به تقویت روحیه حماسی بهعنوان یکی از اساسی ترین تفکرات شیعه توجه خاص داشته باشند.
معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در پایان یادآور شد: مطالعه و پژوهش در امر مداحی، تقویت مراکز آموزشی در زمینه مداحی و تولید محتوا و اشعار مناسب از عوامل مؤثر در کاهش آسیبهای مراسم مذهبی به شمارمیآید که نیازمند توجه مسؤولان و همکاری همه جانبه فعالان عرصه مداحی است./1325/د101/ی