جشن میلاد حضرت فاطمه در حرم مطهر رضوی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، همزمان با شب بیستم جمادی الآخر هجری قمری؛ سالروز میلاد باسعادت دخت نبی؛ حضرت فاطمه زهرا(س) در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
صحن و سرای رضوی سرتاسر غرق نور بود و حرم رضوی در این شب غرق شادی و سرور بود؛ عاشقان خاندان عصمت و طهارت(ع) در این قطعه از بهشت گردهم آمده بودند تا به مولای خویش حضرت رضا(ع) میلادت مادرشان را تبریک و تهنیت عرض کنند.
تسبیحات حضرت فاطمه(س) از برکات ایشان است
حجت الاسلام سید حمید میرباقری، استاد حوزه علمیه با بیان این که طبق روایات، خداوند برای حضرت فاطمه (س) 9 نام شامل زهرا، فاطمه، راضیه، مرضیه، صدیقه، طاهره، محدثه، زکیه و مبارکه قرار داده است.
وی به تبیین نام مبارکه پرداخت و اظهار کرد: مبارکه در لغت به معنای فراوانی و زیادی که با خیر و سعادت همراه است معنا شده است؛ روایت است که خداوند متعال به حضرت عیسی(ع) وحی کرده است که به پیامبر خاتم بعد از خودت ایمان بیاور، پیامبری که نسل و ذریۀ او مبارک است.
حجت الاسلام میرباقری با تأکید بر این که برکت صرفاً به معنای زیادی و فراوانی نیست، ابراز کرد: در عصر امروز با وجود ثروث و اسباب آسایش فراوان نمی توان خوشی و سعادت را تضمین کرد زیرا برکت در آن وجود ندارد.
وی با بیان این که هر زندگی، عمر ، زمان و مال انسان می تواند با برکت و یا بی برکت باشد، عنوان کرد: برخی از انسان ها نزدیک 100 سال عمر دارند اما در زندگی شان هیچ خیر و برکتی ندیده اند و در مقابل انسان هایی با عمر کوتاه وجود دارند که منشاء خیر و برکت برای خود و دیگران هستند.
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: تسبیحات حضرت فاطمه(س) یکی از برکات مبارکی است که از ایشان به دست ما رسیده است؛ تسبیحاتی که امام صادق(ع) تلاوت آن بعد از هر نمازی را محبوب تر و برتر از هزار رکعت نماز می دانند.
وی در ادامه به اهمیت و جایگاه تسبیحات حضرت زهرا(س) پرداخت و خاطرنشان کرد: برای این که به اهمیت این تسبیحات پی ببریم باید جایگاه نماز آن هم نماز معصومی چون امام صادق(ع) که نمازی با توجه و پذیرفته شده است را بررسی کنیم.
حجت الاسلام میرباقری افزود: در روایات تأکید شده است که امام علی(ع) هرگاه با نگرانی و دغدغه ای مواجه می شدند برای رفع مشکلشان به نماز توسل می جستند؛ البته واضح است که منظور از نماز، نمازهای واجب به عنوان یک وظیفه نیست بلکه نمازهایی چون نماز جعفر طیار مد نظر است؛ عین این روایت برای انبیاء الهی ذکر شده است که با نماز به آرامش می رسیدند و برای حل مشکلاتشان از آن یاری می گرفتند.
استاد حوزه علمیه همچنین به روایت مذکور امام صادق(ع) در باب اهمیت تسبیحات حضرت زهرا(س) اشاره و عنوان کرد: در هزار رکعت نماز، هزار سوره حمد، هزار سوره توحید و دوهزار سجده وجود دارد؛ سوره حمد که با کل قرآن مقایسه می شود، سوره توحیدی که سه بار تلاوت کردن آن در هنگام خواب برابر با ختم قرآن است و سجده ای که نزدیک ترین حالت به خداوند است در هزار رکعت نماز، آن هم نماز معصوم وجود دارد. با این وجود امام صادق(ع) تأکید می کنند تسبیحات حضرت زهرا(س) که کمتر از پنج دقیقه به طول می انجامد از این هزار رکعت نماز با برکت تر و نزد امام معصوم(ع) محبوب تر است که با توجه به بررسی اهمیت نماز، منظور از این روایت امام نه کاستن از اهمیت نماز بلکه تأکید بر جایگاه و اهمیت تسبیحات حضرت زهرا(س) است./1308/پ202/ب