سقوط در انتخابات، حاصل آشوبگری نتانیاهو
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، شمارش معکوس انتخابات پارلمانی در رژیم صهیونیستی آغاز شده و جامعه صهیونیستی با دغدغههای گوناگونی روبهرو است که باید در بین جریانهای سیاسی به دنبال کسانی باشد که بیشترین پاسخ را به نگرانیهای این جامعه بدهند. مؤلفههای امنیتی همواره برای جامعه صهیونیستی، اصلیترین دلمشغولی بوده است و امروز به دلایل فراوانی که کمترین آن با رفتار و سیاستهای آشکار و پنهان حکومت نتانیاهو در بحران سوریه یا تحریک امنیتی- سیاسی در لبنان یا مواضع جنجالی برای حمله نظامی به ایران و مراکز هستهای ایرانی، مرتبط است، احساس آرامش ندارند.
بسیاری از طیفهای اجتماعی و سیاسی در جامعه صهیونیستی از اینکه سیاستهای نتانیاهو، آرامش را از این جامعه سلب کرده است، ناراضی هستند. آخرین مشکل جامعه صهیونیستی با نتانیاهو در نوع تعامل وی با کاخ سفید متجلی شده است و بیشتر اوساط حزبی و امنیتی و نظامی، این رفتار نتانیاهو را برای موجودیت و منافع این رژیم یک تهدید ارزیابی میکنند. اینگونه نیست که رفتارهای تشنجساز و تحریککننده نتانیاهو در محیط داخلی و تصمیمگیری امریکا بدون پاسخ و واکنش باقی بماند و همانگونه از سوی کری و اوباما و برخی مقامات رسمی امریکا شاهد بودیم، رفتار نتانیاهو در بهترین تعبیر، همان «دلقک صهیونیستی» بود که از زبان مقام معظم رهبری بیان گردید و مقامت امریکایی از آن ابراز ناخشنودی و ناراحتی کردند.
همین واکنش برای نتانیاهو در آستانه انتخابات کنیست تأملبرانگیز است. بسیاری از تحلیلگران، سخنرانی نتانیاهو در کنگره امریکا را سیاسی و برای کسب آرای برتر در انتخابات کنیست اسرائیل ارزیابی کرده بودند ولی اکنون این رفتار بازتابهای منفی خود را به زیان نتانیاهو به جای گذاشته و نتانیاهو آماده یک باخت بزرگ است که باید در مقابل رقبای جدی خود پذیرای آن باشد.
نظرسنجیهای داخلی در جامعه صهیونیستی به این واقعیت تلخ تأکید دارند که نتانیاهو دیگر بازیگر اصلی انتخابات نیست و با اینکه به مهمترین حزب راستگرا و تاریخی در 40 سال گذشته تکیه کرده است، ولی باید میدان سیاست را به چهرههای جدید واگذار کند. این آغاز شکستهای نتانیاهو است که باید منتظر بماند تا در بهترین حالت، از او برای تصدی یک وزارتخانه دعوت به عمل آید و او به پایان زندگی سیاسی خود نزدیک میشود.
این خسارت سیاسی، تنها پدیده مهم در مناسبات امریکا و رژیم صهیونیستی نیست و با ادامه تحریکات لابی صهیونیستی، اندیشه ایستادگی در مقابل مداخلهگریهای صهیونیستها و لابی آنها، قوت بیشتری در امریکا پیدا میکند و طرفدار بیشتری خواهد یافت. اگر مذاکرات سیاسی 24 اسفند بین دکتر ظریف و جان کری به یک توافق حداقلی منتهی شود، شکاف و واگرایی بین دستگاههای حاکمیتی امریکا با ابزارهای لابیگری رژیم صهیونیستی و برخی سران این رژیم، به شکل روزافزون افزایش خواهد یافت./907/د102/ح
منبع : روزنامه جوان