۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۳
کد خبر: ۲۵۱۹۱۲

دیدگاه های سینمایی رهبر انقلاب

خبرگزاری رسا ـ رهبر معظم انقلاب در اظهارنظرهای زیادی بر نقش فرهنگ در پیشبرد ارزش‌ها و اهداف نظام تاکید کرده‌اند. اما یکی از تاکیدات ایشان همواره وجود ظرفیتی همانند فیلمسازی در کشور برای پیام‌رسانی است.
رهبر معظم انقلاب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، رهبر معظم انقلاب فیلم و سینما را عنصر جذاب و رسانه فوق‌العاده‌ای توصیف کرده‌اند که از لحاظ اثرگذاری کم نظیر است و بر همین اساس از اهالی فرهنگ می‌خواهند کارهای ابتکاری در این زمینه انجام دهند.

 

در این نوشتار اظهارنظرهای رهبری در مورد برخی فیلم‌ها و سریال‌ها به قرار زیر گرد آوری شده است.:

 

1. محمد (ص):

 

این فیلم به کارگردانی مجید مجیدی جدیدترین فیلمی است که رهبر انقلاب در مورد آن اظهارنظر کرده‌اند. حجت الاسلام سید علی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس نقل کرده که مقام معظم رهبری فیلم محمد(ص) را کامل دیده و آن را مورد تأیید قرار داده‌اند.

 

 

 

2. چ (شهید دکتر مصطفی چمران):

 

ابراهیم حاتمی کیا کارگردان این فیلم نقل کرده که مقام معظم رهبری با روی باز و چهره‌ای بشاش از این فیلم تعریف کرده‌اند و گفته‌اند همان چمرانی بود که من می‌شناختم.

 

 

3. شیار 143:

مقام معظم رهبری در اظهارنظری با بیان اینکه فیلم شیار 143 و عوامل فیلم از رویش‌های انقلاب هستند، این فیلم را فیلمی خوب با کارگردانی خوب و بازی‌های خوب دانستند و فرمودند فیلم بسیار خوب بود، من به عنوان کسی که فیلم را دیده نظر می‌دهم. به نظر من امروز ضعفی که در سینمای ایران داریم، ضعف داستان است، اما این فیلم پیچ داستانی داشت که در انتها خیلی خوب باز شد.

 

 

ایشان با بیان اینکه تحت‌تأثیر این فیلم قرار گرفته‌اند، گفته‌اند: کارگردان در این فیلم سنگ تمام گذاشته است، این فیلم ارزشمند است و چطور می‌توانند فکر کنند که ضد ارزش بوده است؟! فیلم در مورد احساس مادر به فرزند شهید بود که یکی از اصول دفاع مقدس هم همین است. ما مادر نیستیم و نمی‌توانیم مادر باشیم و این احساس را درک کنیم. من در این سال‌ها با هزاران خانواده شهید دیدار داشته‌ام و در این مدت حتی یک بار هم از مادران شهدا گلایه نشنیده و همیشه در آن‌ها احساس سربلندی دیده‌ام.

 

 

به گفته ایشان، فیلم شیار 143 از نگاه یک مادر دیده شده و بسیار خوب است.

 

4. پایتخت:

 

مقام معظم رهبری در مورد سریال پایتخت که در چند قسمت ساخته و از تلویزیون پخش شده نیز گفته‌اند: پایتخت‌ها را پیگیری کرده‌ام. روابط سالم بین خانواده‌های ایرانی و شئونات یک خانواده ایرانی در این سریال‌ها رعایت شده است. به مسؤولان صداوسیما هم گفته‌ام که این سریال‌ها الگوی خوبی برای سریال سازی است.

 

ایشان با اشاره به مردمی بودن این سریال همچنین گفته‌اند: «پایتخت» خیلی خوب بود. یک فیلم ایرانی. من همیشه اعتراضم به هنرمندان این است که حتی دیالوگ‌ها را از روی کپی‌های فرنگی انتخاب می‌کنید. این، خب خیلی غلط و بد است. این نه، یک فیلم ایرانیِ کامل و درست است.

 

5. اخراجی‌ها:

 

رهبر انقلاب درباره این فیلم که به کارگردانی مسعود ده نمکی ساخته شده نیز فرموده‌اند: من فیلم را دوسه بار دیدم، یک بار همین جا دیدم تلویزیون هم که اخیراً پخش کرد دیدم. فیلم قشنگی است. جنبه طنزی آن خیلی جذابیت دارد.

  

6. تک تیرانداز آمریکایی:

 

این فیلم هالیوودی به کارگردانی «کلینت ایستوود» از جمله فیلم‌های خارجی است که رهبری در مورد آن اظهارنظر کرده‌اند.

  

ایشان در این باره گفته‌اند: همین فیلم «تک‌تیرانداز» که حالا سروصدایش بلند شده و هالیوود آن را درست کرده، تشویق می‌کند یک جوانِ مثلاً فرض کنید مسیحی یا غیرمسلمان را که تا آنجایی که می‌تواند و از دستش برمی‌آید، مسلمان را اذیت بکند، اصلاً تشویق می‌کند این معنا را؛ آن‌طور که نقل کردند، ما که این فیلم را ندیدیم. این روش روشِ مورد پسند اسلام نیست؛ اسلام معتقد است به انصاف.

 

7. آرگو و لینکلن:

 

مقام معظم رهبری در مورد فیلم‌های هالیوودی آرگو و لینکلن نیز فرموده‌اند: من تعجب می‌کنم که فیلم «آرگو» دیر ساخته شده.

 

 

ایشان درباره فیلم لینکلن نیز گفته‌اند: من فیلم لینکلن را ندیده‌ام و هرگز نخواهم دید. چون معتقدم لینکلن ضعیف‌ترین رییس جمهور آمریکا بوده و بدون شک در فیلم لینکلن، از او یک قهرمان ساخته‌اند.

 

8. طلا و مس:

 

یلم سینمایی طلا و مس رهبر انقلاب مضمون این فیلم را «عالی» توصیف کرده‌اند و با بیان اینکه کارگردانی این فیلم سینمایی خوب بوده، از بازی دو بازیگر اصلی این فیلم که نقش یک روحانی و همسرش را بازی می‌کردند، تمجید کردند.

 

 

9. جومونگ:

 

رهبر معظم انقلاب درباره سریال جومونگ که از تلویزیون پخش می‌شد و طرفداران زیادی هم پیدا کرده بود نیز فرموده‌اند:

 

 

چندی است که یک سریال کره‌ای جذابی ساخته و پخش شده است که بسیاری از مردم نیز این سریال را دنبال کرده و نگاه می‌کنند. این سریال حماسه‌هایی که در تاریخ واقعی این کشور هم وجود ندارد را به نام قهرمان خود به تصویر می‌کشد؛ در حالی که ما با استفاده از آثاری مانند شاهنامه فردوسی می‌توانیم بهتر از این‌ها را هم بسازیم.

 

10. یوسف پیامبر:

 

مقام معظم رهبری در اظهارنظری در مورد سریال یوسف پیامبر که ارز تلویزیون پخش می‌شد نیز فرموده‌اند: این سریال در واقع شروعی برای کارهای هنری خلاقانه با پردازش داستانی قوی در مجموعه هنر انقلابی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما، و همچنین هنرمندان باید در این زمینه بیش از پیش سرمایه گذاری کنند.

 

 

ایشان پردازش هنرمندانه قصه در سریال حضرت یوسف(ع) را یکی از ویژگی‌های بارز این مجموعه تلویزیونی برشمردند و افزودند: در دنیای کنونی هنر و سینما، معمولاً برای جذب مخاطب، از برخی مسائل از جمله جاذبه‌های جنسی استفاده می‌شود اما در این سریال که بسیار پرمخاطب و مورد رضایت بینندگان در ایران و سایر کشورها هم بود، برخلاف غالب فیلم‌ها و مجموعه‌های نمایشی، محور داستان عصمت و پاکدامنی است.

 

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: یکی دیگر از ویژگیهای این سریال، به تصویر کشیده شدن شخصیتی جامع الاطراف و نبوت واقعی از یوسف پیامبر بود که این شخصیت دینی علاوه بر معنویت و توجه به دعا و ذکر، در صحنه مدیریت جامعه، تدبیر امور، مبارزه با ظلم، و ایستادگی در مقابل فشارها نقش بارزی داشت.

 

ایشان با قدردانی از تلاش‌های فرج اله سلحشور کارگردان مجموعه تلویزیونی یوسف پیامبر تأکید کردند: قطعاً همه عوامل این مجموعه با ارزش و برجسته، در پیشگاه خداوند مأجور هستند. البته برخی ایرادهایی هم که به این مجموعه گرفته شد، یا صحیح نبود و یا آنقدر اهمیت نداشت که بخواهد به این کار بزرگ، خدشه ای وارد کند.

 

11. سیصد و بدون دخترم هرگز:

 

مقام معظم رهبری در مورد این دو فیلم ضد ایرانی نیز فرموده‌اند: همان کسانی که سی سال با این ملت مبارزه کردند، معارضه کردند، عناد ورزیدند، همان کسانی که در عرصهٔ فرهنگی به قصد نابود کردن بنای خانواده و شکستن حریم عفاف و حجاب شبکه درست می‌کنند، در زمینه‌های سیاسی، فیلم «بدون دخترم هرگز» را، فیلم «300» را می‌سازند که علیه حیثیت ایرانی است و سر تا پا دروغ و خباثت است؛

 

 

همان آدم‌ها ادعا می‌کنند که با ایران دشمنی ندارند، با ملت ایران دشمنی ندارند، اما شب و روز دشمنی می‌کنند. این مسئله خیلی مهم است؛ این نشان دهنده این است که ملت ما در یک عرصهٔ عظیمی مشغول حرکت است و در مقابل خواسته‌های استعماری و استکباری و جهانخوارانه و غصب‌آلودِ این قدرت‌ها - که این هدف‌ها در همه دنیا منتشر است و محسوس است - ایستاده است. ما در حال یک مبارزهٔ عمومی هستیم. ملت در حال یک مبارزه عمومی است. خوب، در یک چنین شرائطی، وظیفهٔ ماست که در زمینه کار سیاسی، جهت سیاسی، طعم سیاسی فیلم بدانیم چه کار داریم می‌کنیم.

 

12. مارمولک:

 

کمال تبریزی کارگردان این فیلم سینمایی پرحاشیه نقل کرده که مقام معظم رهبری از این فیلم تعریف کرده و گفته‌اند: متاسفانه این فیلم از طرف کسانی که باید فهمیده می‌شد، نشد.

 

 

13. اوشین:

 

یکی از اولین اظهارنظرهای رهبر معظم انقلاب در مورد فیلم و سریال به سریال پرطرفدار اوشین برمی گردد که طرفداران زیادی داشت. ایشان سال 70 در یک سخنرانی درباره این سریال فرمودند: ژاپنی‌ها برمی‌دارند از زندگی معمولی و شخصی یک نفر، یک موضوع برای فیلم درست می‌کنند، که مطابق با واقع است. اصلاً علت جاذبهٔ فیلم‌های ژاپنی هم این است. البته هنرپیشه‌های خوبی دارند، اما علت جاذبه این است که درست مطابق با واقع است. این سریال «سالهای دور از خانه» یی که نشان می‌دادند، که همه را جذب کرد، حتّی امام را

 

 - حاج احمد آقا می‌گفت که امام مرتب این سریال را نگاه می‌کردند - علتش چیست؟ چون زندگی‌یی که آن شخص در فیلم دارد، و آن کاری که او دارد می‌کند، درست مطابق با واقع است؛ یعنی همانی است که واقعیت دارد. اصلاً هنرمند این است؛ باید واقعیت را عکسبرگردان کند و به آدم نشان بدهد؛ حتّی آن مقداری که آدم نمی‌بیند، برجسته کند، واقعیت را با همهریزه‌کاری‌هایش جلا بدهد و جلوی چشم آدم بگذارد./998/پ202/س

ارسال نظرات