۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۱
کد خبر: ۲۵۰۶۵۱
رجبی دوانی مطرح کرد؛

تفرقه، اساس هنر شیطانی/ هنر ایران، هنر مقاومتی است

خبرگزاری رسا ـ عضو پیوسته فرهنگستان هنر گفت: هنر امروز ایران که ریشه در اسلام دارد در برابر هنر شیطانی ایستادگی و مقاومت می کند هنری که اساس آن تقرقه انگیزی است و بشر را دچار افسردگی کرده است.
نشست رويش فرهنگ محمد علي رجبي دواني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، محمدعلی رجبی دوانی عضو هیأت علمی دانشکده هنر دانشگاه شاهد شب گذشته در پنجمین هفته از سلسله نشست های تخصصی «رویش فرهنگ» که با موضوع «بررسی رشته ها و قالب های هنری با رویکرد فرهنگی» در مجتمع ولایت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: هنر از زمان پیامبر اکرم صلوات الله علیه آغاز شد؛ همه خاندان رسول گرامی اسلام اهل هنر بودند، هنر در قاموس علی(ع) بود؛ نسختین شب شعرها را امیرمؤمنان حضرت علی(ع) به راه انداختند شاعران را دعوت می کردند و مباحثه می کردند و کاش شب شعرهای امروزی ما را به آن مباحثات می رساند.


تفرقه؛ اساس هنر شیطانی


وی با بیان این که اساس هنر شیطانی تفرقه و تفرقه نیز بنیان طاغوت است، افزود: امروز هنر شیطانی حاکم برعالم است و در عالی ترین موازین هنر با تمامی امکانات علیه هنر استفاده می شود؛ هنر شیطانی افزون بر تفرقه انگیزی بشر را دچار افسردگی کرده است و نخستین ضربه ای که به بشر زده با تفرقه انگیزی بوده است اما هنر خدایی از تحقیر و تفریق ها نمی ترسد.


عضو پیوسته فرهنگستان هنر خاطرنشان کرد: هنر دینی اسلامی به معنای عام، هنری نیست که همیشه همراه با غصه، غم و اندوه باشد اصل هنر ابتهاج آور، شادی و نشاط آور است.


وی با اشاره به این که هنر اسلامی در دو دایره نوافل و فرائض، قرب الهی است، بیان کرد: اوج کار هنری آن جایی است که دستور بگیر حق باشد انسان آنقدر در مرتبه نوافل تلاش می کند تا قلبش در مسیر حق تعالی قرار گیرد و تنها هنری مورد قبول اسلام است که سیقل دهنده اسلام ناب محمدی، اسلام تازیانه خوردگان، اسلام مظلومان و مستضعفان تاریخ باشد.

 

رجبی دوانی اظهار کرد: اگر هنر را مظهر لطف حق بدانیم هنر تجلی این لطف حق است چگونه می توانیم این لطف را تبدیل به قهر نکنیم کاری که متأسفانه در این زمانه انجام می شد؛ هنر از جلوه های حقیقت الهی در انسان و تجلی فطرت اما علیه اخلاق به کار گرفته می شود.


وی تمدن و فرهنگ هنر آینده یک جامعه را منوط به حفط سنّت ها بیان کرد و گفت: سنّت در فرهنگ اسلامی به سنّت الله معروف است؛ سنّت همان ریشه همراه با نوآوری است و چون این گونه حرکت کرد متوقف نشد.


هنر عطیه الهی است


عضو هیأت علمی دانشکده هنر دانشگاه شاهد ادامه داد: هنر عطیه الهی است که نشان از تزکیه و وابسته نبودن به غیر است که وقتی از حالت فعل و انفعالی انسانی بیرون آید جایگاهی برای هنر رحمانی و صاحب شأن می شود زیرا کار هنر دلربایی است و دلربایی کار انسانی نیست بلکه کار خدایی است.


رجبی دوانی با تأکید بر این که خط و جهت گیری ها و هدف نهایی در هنر حائز اهمیت است، اظهار کرد: امروز نمی توان به مردم گفت موسیقی حرام است رهایش کنید بلکه باید برای آن جایگزینی پیدا کنیم مخالف نفس موسیقی نیستیم؛ هنر موسیقی اگر در جهت تعالی انسان حرکت کند دیگر جنبه لهو و لعب ندارد.


عضو هیأت علمی دانشکده هنر دانشگاه شاهد خاطرنشان کرد: ایرانی ها کلمه «انقلاب» را بهتر از عرب ها به کار بردند انقلاب به معنای منقلب شدن که نظام حاکم از طاغوت به اسلامی تغییر کرد از این رو  می توان گفت هنر ایران هنر مقاومتی است؛ همواره مقاومت را در میدان جنگ معنی کرده در حالی که ما دو دشمن ظاهری و باطنی داریم.


وی با اشاره به این که از زمان نبی مکرم اسلام(ص) جنگ با شیطان بزرگ و نفس اماره مطرح بوده است، افزود: امروز امام راحل فرمودند: آمریکا شیطان بزرگ است و امروز هر چیزی که ما را دعوت به نفس اماره می کند متلجی در آمریکا شده است اما هرکس که در دایره سنّت حرکت کند آگاه است زیرا سنّت از قران سرچشمه می گیرد.


هنر امانت الهی است


عضو پیوسته فرهنگستان هنر گفت: هنر امانت الهی است بر این اساس باید هنر را به اهلش سپرد ارزش هر انسان به آن چیزی است که آن را حسن می داند و کسانی که زیبایی شناسی را ملاک انسان شناسی قرار داده اند، ارزش خود را معین کرده اند.


رجبی دوانی خاطرنشان کرد: حوزه هنر بسیار خطرناک است که بسیاری از نیمه راه آن را رها می کنند به ویژه در آخرالزمان که حق و باطل آنقدر به هم نزدیک می شوند که مؤمن به شب کافر به صبح است و برعکس.


عضو هیأت علمی دانشکده هنر دانشگاه شاهد ابراز کرد: متأسفانه اهل فرهنگ و هنر از مسیر انسانی دور شده اند در حالی که انبیای الهی آمده اند که ما راه را گم نکنیم./1308/پ202/ب4

ارسال نظرات