۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۱
کد خبر: ۲۵۰۰۶۱
امام جمعه علامرودشت:

ارشادات حوزه می تواند تامین کننده رابطه مناسب بین حوزه و نظام باشد

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه علامرودشت گفت: برای این که بتوانیم شناخت درستی از مفهوم رابطه حوزه و نظام اسلامی داشته باشیم لازم است نقش حوزه علمیه را در ایجاد و پیدایش نظام اسلامی مورد توجه قرار دهیم.
جمهوري اسلامي ايران منشور روحانيت حضرت امام

حجت الاسلام احمد باقری نیا امام جمعه شهرستان علامرودشت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس،گفت: مطالعات تاریخ حوزه علمیه بیانگر این حقیقت است که یکی از خواسته ها،  دغدغه ها و آرزوی دیرینه علمای دینی، استقرار نظام سیاسی مبتنی بر آموزه های دینی در جامعه بوده است و برای تحقق این منظور تلاش های زیادی به شکل های مختلف از سوی آنان صورت گرفته است.

 

وی در ادامه افزود: آثار مکتوب مشتمل بر نظریات عالمانه، حضور بعضی از علما در نظام سیاسی به منظور فراهم آوردن زمینه اجرای احکام دینی در حد امکان و مبارزه علما با حاکمان جور و تحمل زندان و شکنجه را می توان نمونه ای عملی از این دغدغه و خواسته بزرگان دینی در طول تاریخ به حساب آورد.

 

بی توجهی حوزه به نظام می تواند خطر آفرین باشد

 

حجت الاسلام باقری نیا بیان کرد: در دهه اخیر شاهد نقش آفرینی بسیار پر رنگ علما و مراجع تقلید و به ویژه مرجع عظیم الشان، رهبر انقلاب و بنیانگذار مقدس جمهوری اسلامی حضرت آیت الله امام خمینی(ره) هستیم نتیجه این اقدامات که بیشتر به شکل مبارزه قاطع و همه جانبه با نظام طاغوتی پهلوی و جایگزینی حکومت اسلامی صورت می گیرد سقوط نظام دوهزار و پانصد ساله شاهنشاهی و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

 

وی با اشاره به این که مفهوم رابطه نظام اسلامی با حوزه دارای الزاماتی است بیان کرد: رابطه حوزه با نظام باید رابطه ای متقابل باشد یعنی این که حوزه نظام را از خود بداند و برای تکامل آن تلاش کند بی توجهی حوزه به نظام و رها کردن آن همچون رها کردن و بی توجهی پدر نسبت به فرزند است که می تواند خطرات و آسیب های زیادی را به دنبال داشته باشد.

 

حجت الاسلام باقری نیا با بیان دومین مفهوم رابطه حوزه و نظام ابراز کرد: نظام اسلامی همچون فرزندی شایسته برای حوزه علمیه مایه افتخار و سرفرازی است نظام اسلامی که با نشان دادن شایستگی های خود مایه عزت و آبرو برای حوزه می باشد.

 

منشأ پیدایش نظام حوزه علمیه است

 

وی خاطرنشان کرد: سومین رابطه حوزه با نظام اسلامی این است که نظام اسلامی باید قدرشناس حوزه که منشأ پیدایش آن و جایگاه والای آن را به رسمیت بشناسد و آن چه لازمه ادب و احترام نسبت به حوزه انجام دهد.

 

امام جمعه علامرودشت اظهار کرد: به منظور پیشرفت و تکامل نظام اسلامی، حوزه علمیه باید نیازهای گوناگون نظام را شناسایی کرده و با انجام تحقیقات مستمر در حوزه نظری و علمی خوراک لازم را برای نظام فراهم آورد.

 

وی ابراز کرد: وظیفه دیگر حوزه در ارتباط با نظام رصد دائمی خطرات و آسیب هایی است که می تواند حرکت تکاملی نظام را متوقف کرده و موجبات فساد و نابودی آن را فراهم آورد.

 

حجت الاسلام باقری نیا بیان کرد: این حقیقت روشن می شود که نظام اسلامی بر آمده از متن و بطن حوزه علمیه است و رابطه حوزه با نظام اسلامی رابطه پدر و فرزندی است همان گونه که مقام معظم رهبری نیز تقریبا همین تعبیر را دارند.

 

وی بیان کرد: از افتخارات تاریخی حوزه علمیه استقلال و عدم وابستگی آن به نظام های سیاسی است، بزرگان همیشه شأن و منزلت خود و حوزه علمیه را حفظ کرده اند و هیچ گاه دنبال رسیدن به تمایلات نفسانی ریاست طلبانه نبوده اند تا نیازمند به حاکمان و نظام سیاسی باشند. 

 

امام جمعه علامرودشت با اشاره به این که این ویژگی استقلال حوزه باید پا برجا بماند ابراز کرد: در عین حال با حفظ این ویژگی عند الزوم رهبران سیاسی را از نصیت ها و ارشادات خیر خواهانه خود بهره مند می ساختند ادامه این سنت حسنه حوزوی می تواند تامید کننده رابطه ای مناسب بین حوزه و نظام باشد تا هم استقلال حوزه حفظ شود و هم نظام از حمایت خیر خواهانه حوزه بهره مند باشد.

 

وی با اشاره به این که حوزه علمیه موقعیت مناسبی دارد خاطرنشان کرد: به دلیل موقعیت و جایگاه تاریخی حوزه علمیه در تحولات گوناگون اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و نقش بی دلیل آن در جلوگیری از ورود اندیشه و تفکرات انحرافی که دائما از سوی دشمن موزد توجه بوده و به این جهت یکی از کانون های مورد توجه دشمن حوزه علمیه است که اگر بتواند با نفوذ و رواج تفکرات انحرافی از جمله سکولاریسم مانع حضور حوزه در صحنه سیاسی جامعه شود.

 

حجت الاسلام باقری نیا بیان کرد: ترویج تفکر انحرافی جدایی دین از سیاست و رواج لاابالی گری در میان حوزویان به منظور جدا کردن حوزه و علما از نظام و خانه نشین کردن آنان و یا قرار دادن آنان رو در روی نظام و ایجاد فساد در همین راستا قابل ارزیابی است.

 

وی در پایان با اشاره به این که مدیران و دست اندرکاران باید جلو طرح توطئه های دشمن و اقدامات لازم را انجام دهند بیان کرد: بر این اساس لازم است میدران و دست اندرکاران، این حقیقت را مورد توجه قرار داده و متناسب با طرح ها و توطئه های دشمن اقدامات لازم را انجام دهند که خوشبختانه شاهد توجه لازم نسبت به این گونه خطرات هستیم و در راس، مقام معظم رهبری ارشادات و راه کارهای لازم را به منظور خنثی کردن اقدامات دشمن در این راستا ارائه فرموده اند و به همین دلیل هم دشمن علی رغم سرمایه گذاری فراوان در این زمینه موفقیت چندانی به دست نیاورده و حوزه علمیه، علما و مراجع تقلید همچنان به حرکت سازنده خود و ارتباط تعامل با نظام مقدس اسلامی ادامه می دهند./839/ت302/ب4

ارسال نظرات