تشرف سالانه 300 میلیون زائر به حرم رضوی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، هاشم آبادی، مدیر کل روابط عمومی آستان قدس رضوی، صبح امروز در سمینار «زیارت نوروزی» که در پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: زیارت نوروزی یکی از بازه های زمانی است که با حجم ورود زائر به مشهد مقدس مواجه می شویم و وجود بارگاه منور رضوی موجب شده که مشهد مورد اقبال زائرین قرار بگیرد.
وی با اشاره به فراهم سازی امکانات فراوان برای استقبال از زائران در مشهد افزود: به دلیل نبود آگاهی از ظرفیت های فراهم شده در مشهد، متأسفانه این امکانات بازده مطلوب را ندارند.
هاشم آبادی با بیان این که بالغ بر 70 هکتارعرصه حرم رضوی است، بیان کرد: از این فضا، حدود یک میلیون متر مربع فضای زیارتی احداث شده استکه درآن اقدامات خاص و امکانات رفاهی زایرین فراهم شده است.
وی با بیان این که فقط محدوده شهری حدود 30 هزار هکتار است، تصریح کرد: 360 هکتار هم مربوط به شهرداری ثامن است که در دل مشهد قرار گرفته است و در این فضا نیز باید خدمات رفاهی و امکانات شهری به زائرین ارایه شود.
وجود 50 مرکز فرهنگی در حرم رضوی
مدیر کل روابط عمومی آستان قدس رضوی با بیان این که 50 مرکز فرهنگی در حرم رضوی وجود دارد، تصریح کرد: در هفته 180 برنامه فرهنگی برای زائرین تدارک دیده می شود و میزان رضایتمندی از این برنامه ها بالای 95 درصد است.
وی ادامه داد: 30 هزار خادم در حرم رضوی مشغول به خدمت رسانی هستند وسالانه به 300 میلیون تشرف در حرم رضوی خدمت رسانی می شود و هر زائر حداقل سه روز اقامت دارد که نمازهای یومیه را در حرم انجام می دهد و ده بار در طول این مدت مشرف می شود.
هاشم آبادی با بیان این که در حرم رضوی به جهت سهولت زیارت برای زائر از انجام تبلیغات اضافی ممانعت می شود، تصریح کرد: در راستای خدمت رسانی به زائرین 60 هزار متر مربع رواق سرپوشیده، 250 هزار متر مربع صحن باز وجود دارد و فضای حرم رضوی ترکیبی از معماری شهری و مذهبی است.
وی در ادامه با انتقاد از این که مشهد مقدس با وجود خیل زایراز بودجه ملی بی بهره است، اظهار کرد: مشهد در حال حاضر با سرانه های مردم اداره می شود و از طریق همین منبع نیز به زائرین خدمت رسانی می شود و نیاز است که وزارت کشور بودجه ملی و فراملی برای خدمت رسانی به زائرین در محدوده شهری اختصاص دهد.
گفتنی است در ادامه این نشست، سیمین فروغ زاده و ندا رضوی از اعضای هیأت علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی به تشریح نگاهی تطبیقی به انتخاب زائران نوروزی با موضوع اسکان و تغذیه پرداخت./934/پ202/ب5