هزینههای مذاکرات میتوانست صرف تحقق اقتصاد مقاومتی شود
حجتالاسلام والمسلمین محمود رجبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، تحلیل خود درباره عملکرد دستگاههای مختلف به ویژه دولت و مجلس در تحقق اقتصاد مقاومتی را اینگونه بیان کرد: متأسفانه فاصله زیادی میان عمل و رسیدن به وضعیت مطلوب داریم.
وی تأکید کرد: دولت علیرغم تأکیدات فراوان رهبر معظم انقلاب نسبت به استفاده از ظرفیتهای داخلی و توان درونی آنگونه که باید و شاید در پی این موضوع نبوده و مهمترین شاخصه عملکرد خود را مذاکرات قرار داده است.
حجتالاسلام والمسلمین رجبی با اشاره به عدم تحقق نتیجه مطلوب در مذاکرات یادآور شد: همانگونه که مشاهده میشود مذاکرات نیز در انتها به نتیجهای نرسید و این خود سبب اتلاف وقت منتقدان، موافقان، مخالفان و مسؤولان شد.
وی افزود: در مذاکرات هزینههای زیادی صورت گرفت که میتوانست این هزینهها صرف اقتصاد مقاومتی و درونزایی کشور شود، مسلما اگر این سرمایهگذاریها بر روی اقتصاد مقاومتی صورت میگرفت، اکنون به شکوفایی اقتصادی رسیده بودیم و طرفهای مذاکره ما نیز تسلیم شده بودند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه دشمن تمام همت خود را ضربه زدن به کشور از طریق تحریمهای اقتصادی قرار داده است، بیان داشت: اگر دشمنان میدیدند کشور ما با وجود تحریمها نه تنها مشکلی ندارد، بلکه پیشرفت اقتصادی چشمگیری نیز به دست آورده است، مسلما در تصمیم به تحریم تجدید نظر میکردند؛ چرا که متوجه زیان آن برای خودشان میشدند.
وی تصریح کرد: با اقتصاد مقاومتی میتوان عوارض تحریمها را گرفت، امیدواریم پس از اینکه مشاهده شد مذاکرات نتیجهای ندارد، همت دولت، مجلس و همه اقشار برای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد و در فرصت کوتاهی بتوانیم پاسخ دندان شکنی به تحریمهای استکبار جهانی بدهیم.
حجتالاسلام والمسلمین رجبی اقتصاد مقاومتی را راهحل رفع مشکلات عنوان کرد و گفت: اقتصاد وابسته به نفت را باید بشکنیم و به برکت پیروی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب که خود این پیروی امدادهای الهی را در پی خواهد داشت، بتوانیم در این زمینه موفق باشیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم فرهنگ سازی را از مهمترین وظایف حوزهها و علما در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار داشت: حوزه در تبیین آموزههای اسلامی برای تقویت اقتصاد مقاومتی میتواند نقش بسیار مهمی داشته باشد.
وی ادامه داد: البته دولت و سایر نهادها نیز در این زمینه باید به حوزهها کمک کنند و زمینه فعالیتها را فراهم کنند، به گونهای که حوزه بتواند آموزههای اسلامی را در جامعه نهادینه کرده و دستورات اسلامی را به خوبی در میان مردم فرهنگسازی کند، اگر این امر محقق شود شاهد اقتصاد مقاومتی نیز خواهیم بود.
حجتالاسلام والمسلمین رجبی مخاطبان رهنمودهای مراجع، علما و حوزویان را مردم و مسؤولان برشمرد و بیان داشت: حوزه باید رهنمودهای لازم جهت تحقق اقتصاد مقاومتی را به مسؤولان گوشزد کند و در مهندسی کشور این مسائل پیش بینی شود.
وی تأکید کرد: مصرفگرایی، اسراف و تجملگرایی از جمله عوامل عدم تحقق اقتصاد مقاومتی است؛ حوزه علمیه باید براساس آموزههای اسلامی عوارض اینگونه رفتارها را برای جامعه بیان کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بخشی از اسرافها و تجملگراییها را معلول برنامهریزی و سیاستگذاریهای نادرست کلان در عرصههای مختلف بیان کرد و یادآور شد: اگر روحانیت بتواند با استفاده از شبکه اجتماعی گسترده خود هشدارهای لازم و راهکارها را بیان کند، میتواند در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی کمک شایانی داشته باشد.
وی ادامه داد: خود روحانیت و مسؤولان باید در این زمینه الگو باشند، اگر دولت از درون خود شروع کند و روحانیت نیز به اندازه کافی نسبت به این موضوع توجه داشته باشد میتوان به موفقیت در اقتصاد مقاومتی امیدوار بود، زندگی و عملکرد روحانیت باید خود الگوی اقتصاد مقاومتی باشد؛ البته قاطبه روحانیت نسبت به موضوع صرفه جویی، عدم اسراف و تجملگرایی توجه داشته و در زندگی خود آن را پیاده می کنند./993/ت302/ش