۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۵
کد خبر: ۲۴۸۱۸۲

تبیین مفهوم نوحه در یازدهمین جلسه آموزشی فن رثا

خبرگزاری رسا ـ مدیر عامل مؤسسه خانه خورشید با اشاره به مفهوم نوحه گفت: متنی که با ضرب و سبک خاص خوانده می‌شود و مردم با آن سینه می‌زنند نوحه نام دارد.
نشست آموزشي فن رثا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، یازدهمین جلسه از سلسله نشست های آموزشی فن رثا و هنر مرثیه خوانی با حضور پر شور طلاب امشب در سالن همایش مدرسه عالی دارالشفا برگزار شد.

 

بر اساس این گزارش، حجت الاسلام مرتضی وافی مدیر عامل مؤسسه خانه خورشید در بخش کارگاهی این نشست با اشاره به انواع مسأله اوج ذکر مصیبت گفت: در زمان روضه خوانی با ترکیب مطلب و شعر، گاهی ذکر مصیبت به اوج خود می رسد به عنوان مثال روضه امام حسین(ع) در اوج خود به حوادث قتلگاه می رسد؛ اوج گرفتن به معنای فریاد زدن نیست بلکه در اوج گیری صدا تیز می شود.

 

وی افزود: از خواندن روضه های فاش به معنای بی پرده بیان کردن باید پرهیز کرد، روضه های اهل بیت(ع) باید در کمال احترام و در پرده خوانده شود؛ همچنین در بیان وجه شباهت های روضه با عالم واقع باید کمال دقت را انجام داد.

 

این مبلغ دینی با اشاره به فرود روضه اظهار داشت: فرود باید با شعر و مطلب متمم که در پایان جلسه خوانده می شود صورت گیرد، بعد از بیان متمم نیز نوبت به دعا می رسد که دعا برای فرج امام زمان(عج)، سلامتی رهبری و مراجع، پیشرفت و موفقیت حوزه های علمیه، طلب علو درجات برای امام(ره) و شهدا و شفای مریضان باید در صدر قرار گیرد.

 

وی با اشاره به مفهوم نوحه ادامه داد: متنی که با ضرب و سبک خاص خوانده می شود و مردم با آن سینه می زنند نوحه نام دارد، نوحه به دو شکل کامل و ناقص دسته بندی می شود؛ بخش اصلی، دم نوحه و ذکر اجزای نوحه کامل را تشکیل می دهند.

 

حجت الاسلام وافی با اشاره به مفاهیم سبک شور، سنگین و واحد ابراز داشت: اگر ضرب سینه زنی دو برابر شود به این سبک شور می گوییم، اما اگر ضرب ها دوتا یکی شود به واحد و سنگین نام گذاری می شوند./1323/پ202/ف

ارسال نظرات