از دیکته بدون غلط تا نمره صفر به برگه سفید
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، در میان مردم ضربالمثلی است که میگوید: «دیکته نانوشته غلط ندارد.» این ضربالمثل برای موقعی به کار میرود که فرد یا گروهی چون کاری انجام نداده است، لذا در معرض قضاوت قرار نمیگیرد و هیچ را نمیتوان با سنگ محکی مقایسه کرد، لذا این عدمقضاوت خود به نوعی کارنامه سفیدی را رقم میزند.
دولت یازدهم نیز در حوزه اقتصادی با اندکی اغماض با اجرای چنین استراتژیای در کنار تاکتیک حمله به عملکرد دولت قبل بیش از یک سال و نیم از عمر خود را گذراند، هر چند در این مدت گاف توزیع کالاهای اساسی را داد اما نصفهنیمه آن را رها کرد؛ بارها از اجرای گام دوم هدفمندی و حذف ثروتمندان سخن گفت اما آن را اجرایی ندانست و کارنامه اجرایی شفافی را در معرض قضاوت عمومی قرار نداد.
اما آیا این روند میتواند ادامهدار باشد؟ آیا میتوان همچنان به امید مذاکرات تمام تصمیمات اقتصادی را معلق کرد و دیکته نانوشته و بیغلطی داشت؟
به نظر میرسد با ادامه این روند شاخصهای اقتصادی، شاگرد باهوشی که تا کنون دم به تله اجرا نداده است در فصل ارائه کارنامههای دانشآموزان – ماه خرداد و تیرماه ـ گیر خواهد افتاد زیرا نقدینگی با افزایش 180هزار میلیارد تومانی از ابتدای دولت یازدهم مواجه است، بازار مسکن به عنوان یکی از مؤلفههای اصلی اقتصاد در ایران در رکود بوده و براساس حجم مجوزهای صادر شده با کاهش 62 درصدی مواجه است، تقاضای ورود به بازار کار به شدت در جریان است و تحرکهای لازم حتی بر اساس ایدههای خروج از رکود غیرتورمی نیز ایجاد نشده است، لذا جشن خروج از رکود بر پایه آمارهای بانک مرکزی آن هم تنها به استناد آمار سه ماه و به بهای بیشتر شدن ظرفیت تولید صنعت خودرو به زودی و در سه ماهه اول سال بعد خود را نشان خواهد داد، به خصوص که دولت با مشکل ناخواسته دیگری نیز مواجه است و آن کاهش قیمت درآمدهای نفتی است، لذا اگر چه شاگرد باهوش در این مدت با غر زدن نسبت به سخت بودن شرایط قبلی و با حاشیهسازی رسانههایش از زیر امتحان دادن شانه خالی کرده است اما بالاخره دیر یا زود زمان تحویل کارنامهای است که لابد در آن فقط سیاسیکاری در مقابل جناح رقیب نمیتواند معدل قبولی را برایش به ارمغان بیاورد بلکه در آن باید معدل نمرات انضباط و اخلاق، اقتصاد، فرهنگ و سایر مؤلفهها نیز حداقل 10 را بگیرد. آنجاست که مردم به عنوان تصمیمگیرنده نهایی دیگر به برگه سفید دولت و غر زدنهای مسئولان نسبت به دولت قبلی نه فقط نمره قبولی نمیدهند که سفید بودن کارنامه را صفر تلقی میکنند.
و آنجاست که مردم وعدههای دولت یازدهم را به یاد میآورند و میپرسند:
ـ اگر قرار بود 50 هزار میلیارد تومانی که به مسکن مهر تخصیص یافت و تورم ایجاد کرد، 180هزارمیلیارد تومانی که در این مدت به نقدینگی اضافه شده صرف چه چیزی شده که ما آن را نمیبینیم و باید تورم آن را تحمل کنیم؟
ـ گفتید که مهمترین عامل تورم افزایش نقدینگی است و کنترل آن را به عنوان مهمترین کار دولت فرض کردید اما آمارها چیز دیگری میگویند. چرا آن را کنترل نکردید؟
ـ
قرار بود با معوقات مقابله کنید، اما چرا حجم نقدینگی از حدود 85هزار میلیارد تومان در ابتدای دولت تنها پس از گذشت 19 ماه به 200 هزار میلیارد تومان افزایش یافته؟
ـ قرار بود رونق و ایجاد اشتغال را داشته باشیم اما با دست روی دست گذاشتن ژنرالها چیزی عایدمان نشد!
ـ قرار بود معیشت مردم با تسلط حقوقی حقوقدانان کابینه در حقوق کارگران لحاظ شود، اما همچنان کاهش قدرت خرید حقوقبگیران تداوم یافته است و... /997/
منبع : روزنامه جوان