بسیاری از مسؤولان مفهوم اقتصاد مقاومتی را نمی دانند
آیتالله غلامعلی نعیم آبادی، امام جمعه بندرعباس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم آذربایجان شرقی گفت: ما هنوز از ظرفیتهای داخلی استفاده نکردهایم.
وی افزود: کشور ما از جهات مختلفی همانند نظامی و علاقه دیگران نسبت به انقلاب نیرومند است که ما از این ظرفیتها بهره نگرفتهایم و به نصیحت اکتفا کردهایم، در میدانهای جدی که آنها ورود کردهاند ما وارد نشدهایم و اگر روزی ضرورت داشته باشد، ما نیز از توانمندیهای بالای خود استفاده خواهیم کرد.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان تأکید کرد: ملت ما از توانمندی خوبی برخوردار است که اگر بخواهد توان دشمنان را از بین میبرد.
امام جمعه بندرعباس در بخش دیگری از سخنان خود به بررسی عملکرد دستگاههای مختلف به ویژه مجلس و دولت در تحقق اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: با کمال تأسف مفهوم اقتصاد مقاومتی آنگونه که رهبر معظم انقلاب اراده کردهاند، هنوز برای بسیاری از افراد و مسؤولان مشخص نشده است.
وی افزود: برخی خیال میکنند اقتصاد مقاومتی به منزله مصرف نکردن است، در حالی که به معنای درست مصرف کردن است؛ امروز که شاهد فشارهای اقتصادی دشمنان هستیم باید نسبت به مصرف صحیح و بهینه توجه ویژهای داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان اقتصاد مقاومتی را دارای دو بعد نظری و عملی عنوان کرد و بیان داشت: این دو بعد مکمل و وابسته به هم هستند، در بعد نظری باید برخی از مفاهیم که به اشتباه در فکر و فرهنگ مردم است تصحیح شود، برای نمونه باید دیدگاه مردم نسبت به قناعت، شکر، احسان و دنیا تغییر کند، در این بعد ضمن تلاش حوزههای علمیه، باید دولت و صاحب نظران نیز تلاش کنند.
وی ادامه داد: بعد دیگر بعد عملی است، بنده یک بار در خدمت رهبر معظم انقلاب عرض کردم «به برکت اعتقاد مردم نسبت به انقلاب و ارادتشان به شما حماسه سیاسی محقق میشود و ندای شما را به خوبی لبیک میگویند، ولی در بحث حماسه اقتصادی تا شما اشتغال را تفسیر نفرمایید، این حماسه شکل نمیگیرد».
امام جمعه بندرعباس عنوان کرد: اشتغال در نظر بسیاری از مردم به منزله کار اداری و پشت میز نشستن است؛ در گذشته ابزار بود و قلم نبود، امروز قلم است و ابزار نیست، یعنی افراد در گذشته کار میکردند، ولی دانش آن را نداشتند؛ امروز دانش آن را دارند، ولی کارهای تولیدی نمیکنند و ما به دیگران وابسته هستیم.
وی افزود: در بعد اقتصاد مقاومتی دولت کار کرده است، ولی نمیبینیم یک کار جدی صورت گیرد، البته شنیده میشود که کارهایی در حال شروع شدن است؛ اشتغال به معنای تولید است که دولت اگر بخواهد آن را محقق کند باید ضمن حمایت و تشویق افراد به کشاورزی و دامداری، تولیدات آنها را نیز خریداری کند، در این زمینه هر مجموعهای که وظیفه دارد باید ورود پیدا کند؛ برای نمونه اکنون قیمت گوجه فرنگی در استان ما در بدترین شرایط است.
آیتالله نعیم آبادی با تأکید بر اینکه اکنون تنها شاهد تبلیغ درباره اقتصاد مقاومتی هستیم، یادآور شد: در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی همه افراد و دستگاهها به ویژه دولت باید تلاش کنند، دولت باید زمینه کارهای تولیدی را فراهم کرده و محصولات تولید شده را نیز خریداری کند.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان تفسیر، تبیین و تشویق مردم به اقتصاد دینی را وظیفه حوزههای علمیه و علمای دین برای تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: وظیفه حوزه ورود در میدان فرهنگ سازی نسبت به عدم اسراف و تجملگرایی است.
وی تصریح کرد: باید فرهنگ عمومی افراد را بالا ببریم، متأسفانه بخشی از ثروت و سرمایه کشور اسراف میشود که فرهنگ سازی برای به وجود نیامدن این مسائل بر عهده حوزههای علمیه، مبلغان، ائمه جماعات و رسانهها است./993/ت302/ش